Een gedeeld budget beheren in meerdere campagnes

In Google Ads kunt u een gemiddeld dagbudget toewijzen aan elke afzonderlijke campagne, maar ook een gedeeld budget instellen voor gebruik door meerdere campagnes. Lees meer informatie over gedeelde budgetten.

Opmerking: In sommige Google Ads-accounts kunnen nu portfoliobiedstrategieën en gedeelde budgetten worden gekoppeld. Meer informatie over gedeelde budgetten koppelen aan portfoliobiedstrategieën.

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Een gedeeld budget instellen

1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Budgetten en biedingen.
  3. Klik op Gedeelde budgetten.
  4. Klik op de plusknop .
  5. Geef uw nieuwe gedeelde budget een naam en stel een budgetbedrag in.
  6. Voeg enkele campagnes toe aan uw gedeelde budget (optioneel).
  7. Klik op Opslaan.

Campagnes toevoegen aan een gedeeld budget

Het budget toepassen op een aantal campagnes in het account:

1. Selecteer in het menu voor gedeelde budgetten een gedeeld budget dat u wilt toepassen op uw campagnes.
  2. Klik op de plusknop om relevante campagnes toe te voegen.
  3. Vink het selectievakje naast de gewenste campagnes aan.
  4. Klik op Opslaan.

U kunt uw gedeelde budget altijd bewerken door terug te keren naar Gedeelde bibliotheek.

Opmerking: Als u een campagne toevoegt aan een gedeeld budget, wordt het budget van de campagne ook toegevoegd aan het bedrag van het gedeelde budget.

Een gedeeld budget uit een campagne verwijderen

Aangezien elke Google Ads-campagne een budget moet hebben, kunt u een gedeeld budget alleen verwijderen als het niet door een campagne wordt gebruikt.

Volg deze stappen om een gedeeld budget uit uw campagnes te halen en te verwijderen:

1. Ga naar de pagina Instellingen voor elke campagne waarvoor het te verwijderen gedeelde budget wordt gebruikt.
  2. Klik op Budget.
  3. Onder 'Geef het gemiddelde op dat u elke dag wilt uitgeven' ziet u het gedeelde budget dat op deze campagne is toegepast.
  4. Klik op de 'x' van dit gedeelde budget om het uit de campagne te verwijderen.
  5. Klik op Opslaan.

Herhaal desgewenst de bovenstaande stappen voor andere campagnes die hetzelfde gedeelde budget gebruiken.

Een budget uit de gedeelde budgetten verwijderen

1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Budgetten en biedingen.
  3. Klik op Gedeelde budgetten.
  4. Vink het selectievakje aan naast het gedeelde budget dat u wilt verwijderen.
  5. Klik in de blauwe balk die wordt weergegeven op Bewerken en selecteer Verwijderen in het dropdownmenu.

Halverwege de dag van budget veranderen

Als u halverwege de dag overschakelt van een afzonderlijk campagnebudget naar een gedeeld budget of omgekeerd, starten we de weergave vanaf het moment waarop u overschakelt, alsof de campagnes tot dat moment € 0 hadden uitgegeven.

Voorbeeld

Stel dat u 4 campagnes heeft met elk een eigen budget van € 6. Om 15.00 uur is voor al deze campagnes het hele budget van € 6 uitgegeven. Om 16.00 uur besluit u een nieuw gedeeld budget te maken van € 24 voor deze vier campagnes. Het gedeelde budget van € 24 wordt gestart vanaf nul en er wordt dus niet gelet op de € 6 die al was uitgegeven.