Veelvoorkomende manieren om geautomatiseerde regels te gebruiken

• Met geautomatiseerde regels kunt u uw advertenties plannen om deze te laten weergeven op specifieke tijdstippen gedurende de dag.
  • Gebruik geautomatiseerde regels om biedingen aan te passen afhankelijk van de tijd, seizoensfactoren of andere dynamische omstandigheden.
  • Beheer uw budget en kosten door advertenties alleen te laten weergeven op de tijdstippen die u heeft gekozen.
Automated rules

Wilt u advertenties plannen terwijl u slaapt? Advertenties met een lage klikfrequentie onderbreken? Uw biedingen verhogen zodat uw advertenties op de eerste pagina blijven staan? U kunt dit allemaal doen met geautomatiseerde regels.

Veelvoorkomende manieren om geautomatiseerde regels te gebruiken

Als u wilt beginnen, bedenkt u welke taken u regelmatig uitvoert in uw AdWords-account en schrijft u de stappen op die u neemt. Structureer uw regels vervolgens zodanig dat deze acties automatisch worden uitgevoerd.

Hieronder vindt u enkele voorbeelden van populaire regels. Alle regels worden gemaakt door op de knop Automatiseren op het tabblad 'Campagnes', 'Advertentiegroepen', 'Zoekwoorden' of 'Advertenties' te klikken.

Deze voorbeelden illustreren mogelijke regels, maar we raden u aan uw persoonlijke prestatiedoelen en kennis van uw bedrijf te gebruiken om specifieke statistieken en acties te kiezen die logisch zijn voor u.

Nadat u regels heeft gemaakt, moet u de prestaties ervan regelmatig controleren en de regels eventueel verder verfijnen om de gewenste resultaten te verkrijgen.

Advertenties plannen

Verschillende speciale advertenties in- of uitschakelen voor een promotie

Stel dat u verschillende advertenties voor een promotie heeft die de woordgroep 'Koningsdag-aanbiedingen' bevat en dat u die op Koningsdag wilt weergeven. U begint met het maken van deze advertenties en zorgt ervoor dat ze nog niet worden weergegeven (ze behouden de status 'onderbroken'). Vervolgens maakt u twee eenmalige regels: de eerste zorgt ervoor dat deze advertenties aan het begin van Koningsdag (op 27 april om ongeveer 05:00 uur) worden ingeschakeld en de tweede zorgt ervoor dat de advertenties aan het einde van Koningsdag (op 27 april om circa 23:00 uur) worden onderbroken.

1. Klik in het linkervenster in uw AdWords-account op Alle online campagnes en vervolgens op het tabblad Advertenties.
  2. Klik op de knop Automatiseren en selecteer vervolgens Advertenties inschakelen wanneer... (regel 1) of Advertenties onderbreken wanneer... (regel 2) in het dropdown-menu.
  3. Kies in het gedeelte 'Toepassen op' Alle behalve verwijderde advertenties in alle campagnes.
  4. Kies in het gedeelte 'Vereisten' Advertentietekst en de optie bevat Koningsdag-aanbiedingen.
  5. Bij 'Frequentie' kiest u Eenmalig en selecteert u 27 april om 5 uur (regel 1) of 27 april om 23 uur (regel 2).

Regel 1:

Common ways to use automated rules

Regel 2:

Pause Memorial Day promotion
Verschillende speciale advertenties in- of uitschakelen op regelmatige basis (bijvoorbeeld elk weekend)

Stel dat u elk weekend advertenties met 'Gratis verzending' wilt weergeven. Op basis van twee wekelijkse regels kunnen deze advertenties elke zaterdagochtend (regel 1) worden ingeschakeld en elke zondagavond (regel 2) worden onderbroken. Zoals u in het onderstaande voorbeeld kunt zien, kunt u aan de hand van de advertentietekst de advertenties in uw account selecteren in plaats van afzonderlijk in de tabel.

1. Klik in het linkervenster in uw AdWords-account op Alle online campagnes.
  2. Klik op het tabblad Advertenties.
  3. Klik op de knop Automatiseren en selecteer vervolgens Advertenties inschakelen wanneer... (regel 1) of Advertenties onderbreken wanneer... (regel 2) in het dropdown-menu.
  4. Kies in het gedeelte 'Toepassen op' Alle behalve verwijderde advertenties in alle campagnes.
  5. Kies in het gedeelte 'Vereisten' Advertentietekst en de optie bevat Gratis verzending.
  6. Kies in het gedeelte 'Frequentie' Wekelijks en selecteer zaterdag 1 uur (regel 1) of zondag 23 uur (regel 2).
Free shipping start
Free shipping end
Een speciale advertentiecampagne in- of uitschakelen voor een promotie

Stel dat u een speciale advertentiecampagne wilt uitvoeren op Bevrijdingsdag. U begint met het maken van de campagne en zorgt ervoor dat de status 'onderbroken' behouden blijft. Vervolgens maakt u twee eenmalige regels: de eerste zorgt ervoor dat deze campagne aan het begin van Bevrijdingsdag (op 5 mei om ongeveer 01:00 uur) wordt ingeschakeld en de tweede zorgt ervoor dat de campagne aan het einde van Bevrijdingsdag (op 5 mei om circa 23:00 uur) wordt onderbroken.

1. Klik in het linkervenster in uw AdWords-account op Alle online campagnes en klik vervolgens op het tabblad Campagnes.
  2. Klik op de knop Automatiseren en selecteer vervolgens Campagnes inschakelen wanneer... (regel 1) of Campagnes onderbreken wanneer... (regel 2) in het dropdown-menu.
  3. Kies in het gedeelte 'Toepassen op' Geselecteerde campagnes.
  4. Bij 'Frequentie' kiest u Eenmalig en selecteert u 5 mei om ongeveer 1 uur (regel 1) of 5 mei om ongeveer 23 uur (regel 2).
  5. Vink in de tabel het selectievakje voor uw campagne aan.

De schermafbeeldingen hieronder illustreren beide regels. Opmerking: u kunt afzonderlijke advertentiegroepen, advertenties of zoekwoorden op dezelfde wijze in- of uitschakelen.

Enable campaign
Pause campaign

Slecht presterende advertenties of zoekwoorden onderbreken

Slecht presterende zoekwoorden onderbreken op basis van prestatiestatistieken (bijvoorbeeld hoge kosten per conversie)

Sommige adverteerders experimenteren met verschillende zoekwoorden, behouden de zoekwoorden die het beste presteren en optimaliseren de zoekwoorden die minder goed presteren. In dit proces kunt u geautomatiseerde regels gebruiken door stelselmatig de zoekwoorden te onderbreken die niet naar wens presteren zodat u ze kunt optimaliseren en later opnieuw kunt inschakelen. U kunt bijvoorbeeld conversiegegevens gebruiken als u het bijhouden van conversies heeft ingeschakeld.

Hier volgt een voorbeeld van het onderbreken van zoekwoorden met zeer hoge kosten per conversie: via een maandelijkse regel kunnen alle zoekwoorden worden onderbroken met kosten per conversie die hoger zijn dan € 20 en die de afgelopen 30 dagen ten minste 100 conversies hebben gegenereerd. De prestatiestatistieken (€ 20 kosten per conversie) en de te observeren gegevens (100 conversies in een maand) zijn voor iedere adverteerder anders. Ze moeten worden gekozen op basis van uw prestatiedoelen en kennis over uw bedrijf.

U maakt deze regel als volgt:

1. Klik in het linkervenster in uw AdWords-account op Alle online campagnes.
  2. Klik op het tabblad Zoekwoorden.
  3. Klik op de knop Automatiseren en selecteer vervolgens 'Zoekwoorden onderbreken wanneer...' in het dropdown-menu.
  4. Kies in het gedeelte 'Toepassen op' Alle behalve verwijderde zoekwoorden in alle campagnes.
  5. Kies de automatische actie Zoekwoorden onderbreken.
  6. Stel de vereisten in voor 'Kosten/conv. (1-per-klik)' > € 20 en 'Conversies (1-per-klik)' >=100.
  7. Kies in het gedeelte 'Frequentie' Dagelijks met gegevens van de Laatste 30 dagen.
  8. Geef uw regel een naam en sla de regel op.

Opmerking: Als u een regel instelt op basis van conversies, raden we u aan een langere periode bij 'gebruik van gegevens van' in te stellen (bijvoorbeeld de afgelopen zeven dagen of de afgelopen 30 dagen) om een goed beeld van uw conversies te krijgen. Conversies kunnen binnen maximaal 30 dagen plaatsvinden.

Pausing keywords with low conversion rate
Slecht presterende advertenties onderbreken op basis van prestatiestatistieken (bijvoorbeeld lage CTR)

Sommige adverteerders experimenteren met verschillende advertenties en behouden de advertenties die het beste presteren. In dit proces kunt u geautomatiseerde regels gebruiken door stelselmatig de advertenties te onderbreken die niet naar wens presteren. U kunt bijvoorbeeld een dagelijkse regel gebruiken om advertenties op te sporen met een lagere klikfrequentie dan 0,2 procent en meer dan 1000 vertoningen de afgelopen dag (zodat er voldoende gegevens zijn verzameld om een beslissing te kunnen nemen). Deze advertenties kunnen vervolgens automatisch worden onderbroken.

De prestatiestatistieken (in dit geval 0,2 procent CTR) en de te observeren gegevens (1000 vertoningen per dag) zijn voor iedere adverteerder anders. Ze moeten worden gekozen op basis van uw prestatiedoelen en kennis over uw bedrijf.

U maakt deze regel als volgt:

1. Klik in het linkervenster in uw AdWords-account op Alle online campagnes.
  2. Klik op het tabblad Advertenties.
  3. Klik op de knop Automatiseren en selecteer vervolgens 'Advertenties onderbreken wanneer...' in het dropdown-menu.
  4. Kies in het gedeelte 'Toepassen op' Alle behalve verwijderde advertenties in alle campagnes.
  5. Kies de automatische actie Advertenties onderbreken.
  6. Stel de vereisten voor 'CTR' in op < 0,2 en 'Vertoningen' >= 1000.
  7. Kies in het gedeelte 'Frequentie' Dagelijks met gegevens van de Laatste 14 dagen.
  8. Geef uw regel een naam en sla de regel op.
Pause low-performing ads

De hierboven beschreven regel werkt voor advertenties die in al uw campagnes aan de vereisten voldoen. Als u de regel bijvoorbeeld uitsluitend wilt toepassen op advertenties in drie specifieke campagnes, kunt u een campagnevereiste toevoegen en die drie campagnes selecteren.

Pause multiple campaigns with low-performing ads

U kunt ook naar elk van deze drie campagnes navigeren en voor elke campagne een identieke regel maken vanaf het tabblad Advertenties. In dit geval is de optie 'Toepassen op' All behalve verwijderde advertenties in deze campagne. Deze methode vergt iets meer werk (drie regels in plaats van een), maar elke campagneregel kan zo nodig wel afzonderlijk worden bewerkt.

Biedingen en bodplanning

Biedingen voor zoekwoorden aanpassen op basis van kosten per conversie

U kunt geautomatiseerde regels gebruiken om biedingen te verhogen voor zoekwoorden die veel conversies genereren tegen lage kosten per conversie en biedingen te verlagen voor de zoekwoorden die dit niet doen. Een wekelijkse regel kan bijvoorbeeld maximum CPC-biedingen met 15% verhogen voor zoekwoorden met meer dan 50 conversies en kosten per conversie van minder dan € 10 die advertenties op lagere posities dan 3 activeren Hierbij wordt aanbevolen als voorzorgsmaatregel een maximum bod in te stellen. Via een tweede wekelijkse regel kunt u de biedingen met 15 procent verlagen voor zoekwoorden met kosten per conversie van meer dan € 12. U maakt deze regels als volgt:

1. Klik in het linkervenster in uw AdWords-account op Alle online campagnes.
  2. Klik op het tabblad Zoekwoorden.
  3. Klik op de knop Automatiseren en selecteer vervolgens 'Max. CPC-biedingen wijzigen wanneer...' in het dropdown-menu.
  4. Kies in het gedeelte 'Toepassen op' Alle behalve verwijderde zoekwoorden in alle campagnes.
  5. Kies de automatische optie Bod verhogen (om CPC-biedingen voor effectieve zoekwoorden te verhogen) of Bod verlagen (om CPC-biedingen voor slecht presterende zoekwoorden te verlagen).
  6. Wanneer u de biedingen verhoogt, stelt u de vereisten in voor 'Kosten/conv. (1-per-klik)' < € 10, 'Conversies (1-per-klik)' >=50 en 'Gem. positie' slechter dan 3. Wanneer u biedingen verlaagt, stelt u 'Kosten/conv. (1-per-klik)' > € 12 en 'Conversies (1-per-klik)' >=50 in.
  7. Kies in het gedeelte 'Frequentie' Wekelijks met gegevens uit de Laatste week.
  8. Geef uw regel een naam en sla de regel op.

Voor de tweede regel om biedingen te verlagen, volgt u dezelfde stappen, maar wijzigt u de actie in 'bod verlagen'.

Tip

Als u regels instelt op basis van conversies, raden we u aan een langere periode bij 'gebruik van gegevens van' in te stellen (bijvoorbeeld de afgelopen 14 dagen, de afgelopen 30 dagen of meer) om een goed beeld van uw conversies te krijgen. Conversies kunnen binnen maximaal 30 dagen plaatsvinden.

Raise bid
Decrease bid
Biedingen wijzigen om een gewenste gemiddelde positie te krijgen (Alleen in het Zoeknetwerk)

Sommige adverteerders willen dat hun advertenties op bepaalde advertentieposities worden weergegeven, zoals op de bovenste twee posities of op de posities 3 - 5. U kunt dit bereiken door de zoekwoordbiedingen aan te passen. Houd er echter rekening mee dat een hoger bod soms kan leiden tot een lagere gemiddelde advertentiepositie. We raden u aan eerst meer informatie over dit onderwerp te lezen. Als u bijvoorbeeld wilt dat uw advertenties op de posities 3 - 5 worden weergegeven, kunt u twee dagelijkse regels 'Max. CPC-biedingen wijzigen' maken. Met de eerste regel worden de biedingen verhoogd wanneer de gemiddelde positie lager wordt dan 5. De tweede regel zorgt ervoor dat de biedingen worden verlaagd wanneer de gemiddelde positie hoger wordt dan 3. En nogmaals, we raden u aan uit voorzorg een maximumbod (bijvoorbeeld € 1) in te stellen.

U maakt deze regels als volgt:

1. Klik in het linkervenster in uw AdWords-account op Alle online campagnes.
  2. Klik op het tabblad Zoekwoorden.
  3. Klik op de knop Automatiseren en selecteer 'Max. CPC-biedingen wijzigen wanneer...' in het dropdown-menu.
  4. Kies in het gedeelte 'Toepassen op' Alle behalve verwijderde zoekwoorden in alle campagnes.
  5. Kies de automatische actie Bod verhogen.
  6. Stel 'Gemiddelde positie slechter dan 5' in het gedeelte 'Vereisten' in.
  7. Stel de 'Frequentie' in op Dagelijks en gebruik gegevens van de Vorige dag.
  8. Geef uw regel een naam en sla de regel op.

Voor de tweede regel volgt u dezelfde stappen, maar kiest u Bod verlagen als actie en stelt u de vereisten in op 'Gemiddelde positie beter dan 3'.

Raise bid position
Decrease bid position

Als u ver verwijderd bent van uw gewenste gemiddelde positie, kunt u meerdere regels maken om de gewenste positie sneller te bereiken. Wanneer de gemiddelde positie bijvoorbeeld slechter dan 5 maar beter dan 7 is, zou u biedingen met tien procent kunnen verhogen. Of als de positie slechter is dan 7, verhoogt u biedingen met twintig procent.

Biedingen verhogen om er zeker van te zijn dat advertenties worden weergegeven op de eerste pagina (Alleen in het Zoeknetwerk)

Sommige adverteerders willen er zeker van zijn dat hun advertenties in elk geval altijd op de eerste pagina worden weergegeven. U kunt geautomatiseerde regels gebruiken om voor uw zoekwoorden de biedingen te verhogen tot het aanbevolen bod voor de eerste pagina en die regels dagelijks laten uitvoeren. Geef echter een maximumbod op en voeg ook het vereiste toe dat het zoekwoord de status 'Onder bod voor eerste pagina' heeft, zodat u alleen de biedingen voor zoekwoorden verhoogt die nog niet op de eerste pagina worden weergegeven. Daarnaast wilt u mogelijk alleen biedingen verhogen voor zoekwoorden die een goede kwaliteitsscore hebben (bijvoorbeeld kwaliteitsscore >= 6), zodat er niet wordt geboden op zoekwoorden die moeten worden geoptimaliseerd. U maakt deze regel als volgt:

1. Klik in het linkervenster in uw AdWords-account op Alle online campagnes.
  2. Klik op het tabblad Zoekwoorden.
  3. Klik op de knop Automatiseren en selecteer vervolgens 'Biedingen verhogen naar CPC voor de eerste pagina wanneer...' in het dropdown-menu. De selectievakjes 'Max. bod' en 'Onder bod voor eerste pagina' zijn automatisch aangevinkt.
  4. Kies in het gedeelte 'Toepassen op' Alle behalve verwijderde zoekwoorden in alle campagnes
  5. Kies in het gedeelte 'Vereisten' 'Kwaliteitsscore' >=6.
  6. Stel de 'Frequentie' in op Dagelijks en gebruik gegevens van de Vorige dag.
  7. Geef uw regel een naam en sla de regel op.
Raise to first page bid
Biedingen verhogen naar de aanbevolen bieding voor bovenaan de pagina (Alleen in het Zoeknetwerk)

U kunt een geautomatiseerde regel met biedingsschattingen voor boven aan de pagina gebruiken om de biedingen voor uw zoekwoorden te verhogen tot het aanbevolen bod voor boven aan de pagina en die regel dagelijks laten uitvoeren. Opmerking: let erop dat u een maximumbod opgeeft. Daarnaast wilt u mogelijk alleen biedingen verhogen voor zoekwoorden die een goede kwaliteitsscore hebben (bijvoorbeeld kwaliteitsscore >= 6) om te voorkomen dat u meer moet betalen voor zoekwoorden die moeten worden geoptimaliseerd. U maakt deze regel als volgt:

1. Klik in het linkervenster in uw AdWords-account op Alle online campagnes.
  2. Klik op het tabblad Zoekwoorden.
  3. Klik op de knop Automatiseren en selecteer vervolgens 'Biedingen verhogen naar CPC voor boven aan de pagina wanneer...' in het dropdown-menu.
  4. Kies in het gedeelte 'Toepassen op' Alle behalve verwijderde zoekwoorden in alle campagnes
  5. Kies in het gedeelte 'Vereisten' 'Kwaliteitsscore' >=6.
  6. Stel de 'Frequentie' in op Dagelijks en gebruik gegevens van de Vorige dag.
  7. Geef uw regel een naam en sla de regel op.
Raise to top page CPC
Bodplanning (bijvoorbeeld een hoger bod tijdens bepaalde uren van de dag)

U kunt met geautomatiseerde regels biedingen tijdens bepaalde dagen van de week of zelfs bepaalde uren van de dag verhogen of verlagen. U kunt bijvoorbeeld twee dagelijkse regels instellen die ervoor zorgen dat uw biedingen elke avond tussen 18:00 uur en 22:00 uur worden verhoogd. De eerste regel zorgt ervoor dat uw bod om ongeveer 18:00 uur met 25 procent wordt verhoogd en met de tweede regel wordt het bod om ongeveer 22:00 uur met 20 procent verlaagd tot de oorspronkelijke waarde (een bod van € 1 verhoogd met 25 procent wordt € 1,25, en € 1,25 verlaagd met 20 procent wordt weer € 1).

Tip

Hier volgt een handige manier om de verhoging en verlaging in procenten te berekenen. Gegeven een verhoging van x procent, volgt de corresponderende verlaging d % om de oorspronkelijke waarde te herstellen deze formule: d = (100 * x) / (100 + x). In het bovenstaande voorbeeld is x 25. Dan is d: (100 * 25) / (100 + 25) = 20.

Raise bids during the day
Decrease bids during the day

Budget- en kostenbeheersing

Uw budget controleren

U kunt gebruikmaken van geautomatiseerde regels om e-mails te activeren wanneer aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. Stel dat u bijvoorbeeld een campagne met een dagbudget van € 100 heeft. U kunt een automatische regel instellen die elke dag om 12:00 wordt uitgevoerd en u een e-mail stuurt als u op die dag al meer dan € 50 heeft besteed. Nadat u de e-mailmelding heeft ontvangen, kunt u vervolgens besluiten om uw budget te verhogen, zodat de campagne de rest van de dag kan worden weergegeven.

Een regel maken die een e-mail verzendt als bepaalde campagnes om 12:00 al meer dan € 50 hebben opgebracht:

1. Klik in het linkervenster in uw AdWords-account op Alle online campagnes.
  2. In de onderstaande lijst met campagnes schakelt u elke campagne in die u wilt controleren met deze regel.
  3. In de vervolgkeuzelijst Automatiseren boven uw campagnegegevens selecteert u E-mail verzenden wanneer...
  4. Kies in het gedeelte 'Toepassen op' Geselecteerde campagnes. See how to customize email rule
  5. Voer in het gedeelte 'Vereisten' in Kosten > € 50.
  6. Stel de frequentie in op Dagelijks 12:00 met behulp van gegevens van Dezelfde dag.
  7. Geef uw regel een naam en klik op Opslaan.

U kunt soortgelijke regels instellen om een e-mail te ontvangen wanneer aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan in advertentiegroepen, advertenties en zoekwoorden.

Budgetplanning (bijvoorbeeld een hoger budget voor bepaalde dagen van de week)

Geautomatiseerde regels bieden u de flexibiliteit tijdens een dag in de week campagnebudgetten te verhogen of te verlagen. Als u bijvoorbeeld weet dat de meeste conversies plaatsvinden op dinsdag en woensdag, kunt u regels instellen voor het verhogen van het budget op dinsdagochtend en het verlagen ervan naar het normale budget op woensdagavond. De eerste regel zorgt ervoor dat uw budget met bijvoorbeeld 50 procent wordt verhoogd en met de tweede regel wordt het budget met 33,3 procent verlaagd tot de oorspronkelijke waarde (een budget van € 100 verhoogd met 50 procent wordt € 150 en € 150 verlaagd met 33,3 procent wordt weer € 100).

U maakt de twee regels als volgt:

1. Klik in het linkervenster in uw AdWords-account op Alle online campagnes.
  2. Klik op de knop Automatiseren en selecteer 'Dagbudget wijzigen wanneer...' in het dropdown-menu.
  3. Kies in het gedeelte 'Toepassen op' Alle behalve verwijderde campagnes.
  4. Kies de automatische actie Dagbudget verhogen voor de eerste regel en stel deze in op 50 procent. Kies voor de tweede regel de actie Dagbudget verlagen en stel deze in op 33,3 procent.
  5. Voor de eerste regel stelt u de frequentie in op Wekelijks, dinsdag 1:00 en gebruikt u gegevens van de Afgelopen week. Voor de tweede regel stelt u de frequentie in op Wekelijks, woensdag 23:00 en gebruikt u dezelfde gegevens.
  6. Geef uw regel een naam en sla de regel op.

Tip

Hier volgt een handige manier om de verhoging en verlaging in procenten te berekenen. Gegeven een verhoging van x procent, volgt de corresponderende verlaging d % om de oorspronkelijke waarde te herstellen deze formule: d = (100 * x) / (100 + x). In het bovenstaande voorbeeld is x 50. Dan is d: (100 * 50) / (100 + 50) = 33,3.

Hieronder ziet hoe de twee wekelijkse regels eruitzien.

Raise budget
Decrease budget
Campagnes onderbreken die gedurende de maand een bepaald budget hebben verbruikt

Hoewel u via een dagbudget de kosten van een campagne kunt beheersen, wilt u misschien ook een limiet instellen voor de maandelijkse campagne-uitgaven. U kunt dit doen door een geautomatiseerde regel te gebruiken die dagelijks elke ochtend wordt uitgevoerd en elke campagne onderbreekt op het moment dat deze tijdens de maand de € 200 aan uitgaven bereikt. U doet dit door bij 'Frequentie' de instelling 'Dagelijks' te selecteren en voor 'gebruik van gegevens van' de optie 'Dezelfde maand' in te stellen.

Limit monthly cost
Campagnes onderbreken die gedurende de dag een bepaald aantal klikken hebben bereikt

In sommige gevallen wilt u misschien het aantal klikken voor een campagne voor een bepaalde dag beperken tot bijvoorbeeld 500. U doet dit door verschillende dagelijkse regels te maken die elk tijdens verschillende uren van de dag worden uitgevoerd. Elke regel controleert of de 500 klikken al dan niet zijn bereikt. Zo ja, dan wordt de campagne onderbroken. Hieronder volgt een vereenvoudigd voorbeeld van vier dagelijkse regels:

1. Regel 1: controleert om ongeveer 06:00 uur of de 500 klikken zijn bereikt. Indien nodig wordt de campagne onderbroken.
  2. Regel 2: controleert om ongeveer 12:00 uur of de 500 klikken zijn bereikt. Indien nodig wordt de campagne onderbroken.
  3. Regel 3: controleert om ongeveer 18:00 uur of de 500 klikken zijn bereikt. Zo nodig wordt de campagne onderbroken.
  4. Regel 4: schakelt de campagne om ongeveer 23:00 uur in zodat deze de volgende dag kan worden uitgevoerd.

In de onderstaande schermafbeelding wordt de eerste regel van vier weergegeven die u moet maken.

Limit daily cost
Budget verhogen voor campagnes die veel conversies opleveren (kosten per conversie gebruiken)

Als u een doel-CPC heeft en ziet dat sommige campagnes beter presteren dan verwacht, kunt u het budget voor deze campagnes verhogen. U kunt dit via een wekelijkse geautomatiseerde regel doen. U kunt bijvoorbeeld een regel maken waarbij elke campagne met meer dan tien conversies tegen € 5 kosten per conversie een extra budget van 10 procent krijgt toegewezen. Hierbij wordt aanbevolen als voorzorgsmaatregel een maximumbudget in te stellen.

Rule across campaigns
Biedingen verhogen voor dimensies die goed presteren in uw campagne in het Display Netwerk

Stel, u heeft een campagne in het Display Netwerk die de leeftijdscategorieën 18-24, 25-34 en 35-44 target en u biedt hetzelfde bedrag voor elke leeftijdsgroep. U merkt echter dat naarmate uw campagne vordert, bepaalde leeftijdsgroepen er meer naar neigen uw producten te kopen nadat ze uw website hebben bekeken. Aan deze leeftijdsgroepen die veel conversies genereren, wilt u wellicht meer geld besteden om deze groepen te kunnen bereiken.

U kunt dit doen door een regel te maken die regelmatig wordt uitgevoerd, kijkt naar eerdere prestatiegegevens en biedingen verhoogt voor elke leeftijdsgroep met een hoge conversieratio (die daarom een hoog rendement op uw investering hebben). U kunt daarentegen uw biedingen verlagen voor leeftijdsgroepen met een lage conversieratio. In dit geval wilt u mogelijk ook een maximumbod instellen zodat u niet per ongeluk uw bod verhoogt met meer dan u wilt besteden.

Algemene richtlijnen en voorbeelden

Wees voorzichtig met dagelijkse regels waarmee biedingen worden verhoogd of verlaagd

U moet erg voorzichtig zijn wanneer u dagelijkse regels voor bieden instelt die gelden voor het gehele account. Als de regel is ingesteld om dagelijks te worden uitgevoerd, is het meestal verstandig om gegevens van de 'vorige dag' te gebruiken. Breng kleine wijzigingen aan in uw biedingen (verhoog/verlaag de biedingen bijvoorbeeld met vijf procent) en houd de prestaties langere tijd nauwkeurig bij voordat u grotere wijzigingen gaat doorvoeren.

Specifieke zoekwoorden uitsluiten van een regel

Soms wilt u een regel op alle zoekwoorden toepassen, behalve op bepaalde zoekwoorden die u handmatig wilt beheren. U kunt dit doen door zoekwoorden uit te sluiten die 'Vereisten' gebruiken. Stel, u wilt een regel plannen die ervoor zorgt dat de CPC-biedingen voor al uw zoekwoorden in een campagne worden verhoogd, behalve voor de zoekwoorden die het woord 'boerenbruiloft' bevatten. Ga naar het tabblad Zoekwoorden van die campagne en zorg er bij het maken van de regel voor als vereiste in te stellen dat de zoekwoordtekst niet het woord 'boerenbruiloft' bevat.

Exclude keywords from a rule Nu proberen

Wist u dat

Als u op- of aanmerkingen heeft over hoe u automatische regels kunt gebruiken, kunt u contact met ons opnemen via ons feedbackformulier.

Volgende stappen