Automaattisten sääntöjen yleisimmät käyttötavat

Automaattisilla säännöillä voit ajoittaa mainoksiasi näkymään tiettyinä kellonaikoina, muokata hintatarjouksia kellonajan, kausivaihteluiden tai muiden dynaamisten olosuhteiden mukaan sekä hallita budjettiasi ja kulujasi näyttämällä mainoksia vain valittuina aikoina.

Aloita miettimällä, mitä tehtäviä teet säännöllisesti Google Ads ‑tililläsi, ja kirjoita muistiin näiden tehtävien vaiheet. Sitten voit määrittää säännöt, joiden perusteella tehtävät tehdään automaattisesti puolestasi.

Tämä artikkeli sisältää useita esimerkkejä suosituista säännöistä. Voit valita sopivat tiedot ja toimet omien kehitystavoitteidesi ja yritykseesi liittyvän asiantuntemuksesi pohjalta.

Kun olet luonut säännöt, muista seurata niiden kehitystä säännöllisesti ja tarkenna niitä saavuttaaksesi haluamasi tulokset.

Huom. Jos ajoitat säännön johonkin tiettyyn ajankohtaan, on tärkeä huomata, että sääntö suoritetaan tavallisesti kahden tunnin kuluessa ehtojen täyttymisestä. Jos säännön suorittamisajankohdaksi on valittu esimerkiksi klo 9.00, sääntö voidaan suorittaa milloin tahansa klo 9.00 ja klo 11.00 välillä.

Ohjeet

Mainosten ajoitus

Tiettyjen mainosten käyttöönotto tai käytöstä poistaminen tarjouskampanjan ajaksi

Oletetaan, että sinulla on useita kampanjamainoksia, jotka sisältävät ilmauksen "vapunpäivän erikoistarjoukset", ja haluat, että ne näkyvät vapunpäivän viikonloppuna. Luo nämä mainokset etukäteen, mutta älä aktivoi niitä. Luo sitten kaksi kertaluonteista sääntöä: ensimmäinen sääntö aloittaa mainonnan vapunpäivän viikonloppuna (esim. 28. huhtikuuta noin klo 17.00) ja toinen sääntö keskeyttää mainonnan juhlaviikonlopun päätyttyä (1. toukokuuta klo 23.00).
  1. Klikkaa Mainokset ja laajennukset.
  2. Klikkaa kolmen pisteen kuvaketta ja valitse Luo automaattinen sääntö.
  3. Valitse Säännön tyyppi ‑kohdasta Ota mainokset käyttöön.
  4. Valitse Käytä mainoksissa ‑kohdasta Kaikki käytössä olevat ja keskeytetyt mainokset.
  5. Klikkaa Ehto-kohdasta +LISÄÄ ja valitse Mainosteksti.
  6. Kirjoita Arvo-kenttään "Vapunpäivän erikoistarjoukset" ja valitse Käytä.
  7. Valitse Toistuvuus-kohdasta Kerran ja valitse sitten 28.4.2018 klo 17.00.
  8. Nimeä sääntösi.
  9. Tallenna sääntö 1 klikkaamalla Tallenna sääntö.
  10. Luo sääntö 2 klikkaamalla kolmen pisteen kuvaketta ja valitsemalla Luo automaattinen sääntö.
  11. Valitse Säännön tyyppi ‑kohdasta Keskeytä mainokset.
  12. Valitse Käytä näissä ‑kohdasta Kaikki käytössä olevat ja keskeytetyt mainokset.
  13. Klikkaa Ehto-kohdasta +LISÄÄ ja valitse Mainosteksti.
  14. Kirjoita Arvo-kenttään "Vapunpäivän erikoistarjoukset" ja valitse Käytä.
  15. Valitse Toistuvuus-kohdasta Kerran ja valitse sitten 1.5.2018 klo 23.00.
  16. Nimeä sääntösi.
  17. Tallenna sääntö 2 klikkaamalla Tallenna sääntö.

Tiettyjen mainosten käyttöönotto tai käytöstä poistaminen toistuvina ajanjaksoina (esimerkiksi joka viikonloppu)

Oletetaan, että haluat käyttää "Ilmainen toimitus" ‑ilmauksen sisältäviä mainoksia joka viikonloppu. Käyttämällä kahta viikoittaista sääntöä nämä mainokset voidaan ottaa käyttöön aina lauantaiaamuisin (1. sääntö) ja keskeyttää sunnuntai-iltaisin (2. sääntö). Voit valita tilisi mainokset mainostekstin perusteella (sen sijaan, että valitsisit mainokset yksittäin taulukosta alla olevan esimerkin mukaan.)
  1. Klikkaa Mainokset ja laajennukset.
  2. Klikkaa kolmen pisteen kuvaketta ja valitse Luo automaattinen sääntö.
  3. Valitse Säännön tyyppi ‑kohdasta Ota mainokset käyttöön.
  4. Valitse Käytä mainoksissa ‑kohdasta Kaikki käytössä olevat ja keskeytetyt mainokset.
  5. Klikkaa Ehto-kohdasta +LISÄÄ ja valitse Mainosteksti.
  6. Kirjoita Arvo-kenttään "Ilmainen toimitus" ja valitse Käytä.
  7. Valitse Toistuvuus-kohdasta Viikoittain ja valitse sitten lauantai klo 1.00.
  8. Nimeä sääntösi.
  9. Tallenna sääntö 1 klikkaamalla Tallenna sääntö.
  10. Luo sääntö 2 klikkaamalla kolmen pisteen kuvaketta ja valitsemalla Luo automaattinen sääntö.
  11. Valitse Säännön tyyppi ‑kohdasta Keskeytä mainokset.
  12. Valitse Käytä näissä ‑kohdasta Kaikki käytössä olevat ja keskeytetyt mainokset.
  13. Klikkaa Ehto-kohdasta +LISÄÄ ja valitse Mainosteksti.
  14. Kirjoita Arvo-kenttään "Ilmainen toimitus" ja valitse Käytä.
  15. Valitse Toistuvuus-kohdasta Viikoittain ja valitse sitten sunnuntai klo 23.00.
  16. Nimeä sääntösi.
  17. Tallenna sääntö 2 klikkaamalla Tallenna sääntö.

Tietyn mainoskampanjan käyttöönotto tai käytöstä poistaminen tarjouskampanjan ajaksi

Oletetaan, että sinulla on erikoismainoskampanja, jota haluat käyttää itsenäisyyspäivänä. Luo tämä kampanja etukäteen, mutta älä aktivoi sitä. Luo sitten kaksi kertaluonteista sääntöä: ensimmäinen sääntö aloittaa mainonnan itsenäisyyspäivänä (6.12. noin klo 1.00), ja toinen sääntö keskeyttää mainonnan päivän päätteeksi (6.12. klo 23.00).
  1. Valitse Kampanjat.
  2. Klikkaa kolmen pisteen kuvaketta ja valitse Luo automaattinen sääntö.
  3. Valitse Ota kampanjat käyttöön ‑asetus säännölle 1. Valitse Keskeytä kampanjat ‑asetus säännölle 2.
  4. Valitse Käytä kampanjoissa ‑osiosta Valitse kampanjat ja valitse sitten kampanja, jonka haluat sisällyttää.
  5. Määritä sääntöä 1 varten Toistuvuus-kohdassa Kertaluonteinen ja valitse 6.12.2018 klo 1.00. Määritä sääntöä 2 varten 6.12.2018 klo 23.00.
  6. Nimeä sääntösi.
  7. Klikkaa Tallenna sääntö.

Mainosten tai avainsanojen muokkaaminen

Huonoja tuloksia tuottavien avainsanojen keskeyttäminen tulosmittarien (esim. korkean konversiokohtaisen hinnan) perusteella

Monet mainostajat kokeilevat erilaisia avainsanoja ja käyttävät sitten edelleen niitä, jotka menestyvät parhaiten, sekä parantavat niitä, jotka menestyvät huonommin. Voit käyttää automaattisia sääntöjä tässä prosessissa sellaisten avainsanojen käytön keskeyttämiseen, jotka eivät menesty toivotulla tavalla. Näin voit optimoida niitä ja ottaa ne käyttöön myöhemmin. Voit esimerkiksi käyttää konversiodataa, jos olet ottanut konversioseurannan käyttöön.
Ohessa on esimerkki sellaisten avainsanojen keskeyttämisestä, joiden konversiokohtainen hinta on korkea: kuukausittainen sääntö voi keskeyttää kaikki avainsanat, joiden konversiokohtainen hinta on yli 20 € ja jotka ovat saaneet ainakin 100 konversiota viimeisten 30 päivän aikana. Muista, että tulosmittari (20 euron konversiokohtainen hinta) ja valvottava data (100 konversiota kuukaudessa) ovat aina mainostajakohtaisia. Ne on valittava omien tulostavoitteidesi ja oman liiketoiminnan asiantuntemuksesi perusteella.
Näin luot säännön:
  1. Klikkaa Avainsanat.
  2. Klikkaa kolmen pisteen kuvaketta ja valitse Luo automaattinen sääntö.
  3. Valitse Säännön tyyppi ‑kohdasta Keskeytä avainsanat.
  4. Valitse Käytä näihin avainsanoihin ‑kohdasta Kaikki käytössä olevat avainsanat.
  5. Klikkaa Ehto-kohdasta +LISÄÄ ja valitse Konversiot.
  6. Määritä Konversiot-arvoksi ">100" ja valitse Käytä.
  7. Klikkaa +LISÄÄ ja valitse Hinta/konversio.
  8. Määritä Hinta/konversio-arvoksi "> 20 €" ja valitse Käytä.
  9. Valitse Toistuvuus-osiosta Päivittäin ja viimeisten 30 päivän datan käyttäminen.
  10. Nimeä ja tallenna sääntö.
Huom. Kun luot sääntöjä konversioiden perusteella, sinun kannattaa käyttää pidempiä ajanjaksoja (esimerkiksi viimeiset seitsemän päivää tai 30 päivää), jotta konversiot kerätään oikein. Konversioiden kerääminen voi viedä jopa 30 päivää.

Huonojen mainosten keskeyttäminen tulosmittarien (esimerkiksi alhaisen klikkausprosentin) perusteella

Monet mainostajat kokeilevat erilaisia mainoksia ja käyttävät sitten edelleen niitä, jotka tuottavat parhaita tuloksia. Voit käyttää automaattisia sääntöjä tässä prosessissa sellaisten mainosten keskeyttämiseen, jotka eivät tuota toivottuja tuloksia. Voit esimerkiksi käyttää päivittäistä sääntöä sellaisten mainosten hakemiseen, joiden klikkausprosentti on alle 0,2 % ja jotka ovat saaneet yli 1 000 impressiota kuluneen päivän aikana (näin saat riittävästi dataa päätöksen tueksi). Tällaiset mainokset voidaan keskeyttää automaattisesti.
Muista, että tulosmittari (tässä tapauksessa 0,2 %:n klikkausprosentti) ja valvottava data (1 000 impressiota päivässä) ovat aina mainostajakohtaisia. Ne on valittava omien tulostavoitteidesi ja oman liiketoiminnan asiantuntemuksesi perusteella.
Näin luot säännön:
  1. Klikkaa Mainokset ja laajennukset.
  2. Klikkaa kolmen pisteen kuvaketta ja valitse Luo automaattinen sääntö.
  3. Valitse Säännön tyyppi ‑kohdasta Keskeytä mainokset.
  4. Valitse Käytä mainoksiin ‑kohdasta Kaikki käytössä olevat mainokset.
  5. Klikkaa Ehto-osiosta +LISÄÄ ja valitse Klikkausprosentti.
  6. Määritä klikkausprosentiksi 2 % ja valitse Käytä.
  7. Valitse +LISÄÄ ja valitse Impr.
  8. Määritä impressioksi " >= 1 000".
  9. Valitse Toistuvuus-osiosta Päivittäin ja viimeisten 14 päivän datan käyttäminen.
  10. Nimeä ja tallenna sääntö.
Yllä kuvattu sääntö toimii mainoksille, jotka vastaavat kaikkien kampanjoidesi ehtoja. Jos haluat säännön toimivan vain kolmen tietyn kampanjan mainoksille, voit lisätä kampanjan ehdon ja valita kyseiset kolme kampanjaa.

Avainsanojen lopullisen URL-osoitteen muuttaminen

Voit päivittää avainsanojesi lopullisen URL-osoitteen ottamalla käyttöön sääntöjä.

Näin luot säännön:

1. Klikkaa työkalukuvaketta Google Ads | työkalut [kuvake].
  2. Siirry Joukkotoiminnot-kohtaan ja valitse Säännöt.
  3. Klikkaa sinistä pluspainiketta ja valitse +Avainsanasäännöt.
  4. Valitse Toiminta-osion avattavasta valikosta Muuta avainsanojen lopullisia URL-osoitteita.
    1. Valitse Muokkaa seuraavia ‑kohdasta, otetaanko tämä muutos käyttöön URL-osoitteessa kaikilla laitteilla vai lopullisessa URL-osoitteessa, joka näkyy mobiililaitteilla.
    2. Valitse Toiminta-kohdasta, haluatko asettaa uuden URL-osoitteen, lisätä tekstiä jo lisättyyn URL-osoitteeseen vai etsiä ja korvata tietyn URL-osoitteen tekstiä.
  5. Valitse Käytä näissä- ja Ehdot-osioista, minkätyyppisiin URL-osoitteisiin haluat soveltaa tätä sääntöä.
  6. Valitse, kuinka usein tämä sääntö suoritetaan.
  7. Valitse, haluatko saada tätä sääntöä koskevia sähköposteja.
  8. Kun olet valmis, valitse Tallenna sääntö

Säännön luominen tunnisteiden käyttöä varten

Luomalla säännön voit helpommin luoda tarkoituksenmukaisia hallinnoitujen tilien, kampanjoiden, mainosryhmien, avainsanojen ja mainosten tunnisteryhmiä. Voit luoda säännön ja ottaa sen käyttöön seuraavasti:

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Siirry Tilit-, Kampanjat-, Mainosryhmät-, Avainsanat- tai Mainokset ja laajennukset ‑sivuille.
  3. Klikkaa tilastotaulukon yläpuolelta kolmen pisteen kuvaketta 3 dot icon.
  4. Valitse Luo automaattinen sääntö.
  5. Valitse nimi säännöllesi.
  6. Valitse avattavasta Toiminta-valikosta Muuta tunnisteita.
  7. Valitse avattavasta Käytä näissä -valikosta, missä tunnistetta on tarkoitus käyttää.
  8. Valitse sääntösi ehdot ja käyttötiheys sekä sähköpostiosoite, johon tulokset lähetetään.
  9. Klikkaa Esikatsele ja varmista, että olet määrittänyt säännön haluamallasi tavalla. Esikatselun avulla ainoastaan vahvistetaan sääntö. Toiminto ei tee pysyviä muutoksia tilillesi.
Kun olet valmis, klikkaa Tallenna sääntö.

Hintatarjoukset ja hintatarjousten ajoitus

Avainsanojen hintatarjousten muokkaaminen konversiokohtaisen hinnan perusteella

Automaattisten sääntöjen avulla voit nostaa sellaisten avainsanojen hintatarjouksia, jotka tuottavat hyviä tuloksia ja joiden konversiohinta on alhainen, sekä alentaa huonompien avainsanojen hintatarjouksia. Esimerkiksi viikoittainen sääntö voi nostaa korkeinta klikkauskohtaista hintatarjousta 15 prosenttia sellaisissa avainsanoissa, joilla on yli 50 konversiota, joiden hinta/konversio on alle 10 euroa ja jotka käynnistävät sijaintia kolme alempana näkyviä mainoksia. Huomaa, että on suositeltavaa asettaa hintatarjoukselle yläraja varmuuden vuoksi. Toinen viikoittainen sääntö voi alentaa hintatarjousta 15 prosenttia sellaisten avainsanojen kohdalla, joiden konversiokohtainen hinta on yli 12 €. Näin luot säännöt:
  1. Klikkaa Avainsanat.
  2. Klikkaa kolmen pisteen kuvaketta ja valitse Luo automaattinen sääntö.
  3. Valitse Säännön tyyppi ‑kohdasta Muuta avainsanojen hintatarjouksia.
  4. Valitse Käytä näihin avainsanoihin ‑kohdasta Kaikki käytössä olevat avainsanat.
  5. Valitse Toiminta-kohdasta Nosta hintatarjouksia.
  6. Lisää Korota prosentilla ‑kohtaan 15 %.
  7. Klikkaa Ehto-kohdasta +LISÄÄ ja valitse Hinta/konv..
  8. Määritä Hinta/konversio-arvoksi "> 10 €".
  9. Klikkaa +LISÄÄ, valitse Konversiot ja määritä arvoksi "> 50".
  10. Klikkaa +LISÄÄ, valitse Keskimääräinen sijainti ja määritä arvoksi "< 3".
  11. Nimeä sääntösi.
  12. Tallenna sääntö 1 klikkaamalla Tallenna sääntö.
  13. Valitse säännölle 2 toiminta Laske hintatarjouksia.
  14. Lisää Pienennä prosentilla ‑kohtaan 15 %.
  15. Klikkaa Ehto-kohdasta +LISÄÄ ja valitse Hinta/konv..
  16. Määritä Hinta/konversio-arvoksi "> 12 €".
  17. Klikkaa +LISÄÄ, valitse Konversiot ja määritä arvoksi "> 50".
  18. Klikkaa +LISÄÄ, valitse Keskimääräinen sijainti ja määritä arvoksi "< 3".
  19. Valitse Toistuvuus-kohdasta Viikoittain ja viime viikon datan käyttäminen.
  20. Nimeä ja tallenna sääntö.

Vinkki

Kun luot sääntöjä konversioiden perusteella, sinun kannattaa käyttää pidempiä Käyttämällä dataa ajalta ‑ajanjaksoja (esimerkiksi viimeiset 14 päivää, viimeiset 30 päivää tai enemmän), jotta konversiot kerätään oikein. Konversioiden kerääminen voi viedä jopa 30 päivää.

Hintatarjousten muuttaminen haluttuun keskimääräiseen sijaintiin kohdistamiseksi (vain hakuverkosto)

Jotkut mainostajat haluavat, että heidän mainoksensa näkyvät tietyssä sijainnissa, kuten kahdessa suosituimmassa sijainnissa tai sijainneissa 3–5. Tällöin avainsanojen hintatarjousten muokkaamisesta voi olla apua. Huomaa kuitenkin, että korkeampi hintatarjous saattaa toisinaan johtaa heikompaan keskimääräiseen mainoksen sijaintiin. Suosittelemme, että luet ensin lisätietoja mainoksen sijainnista ja mainoksen sijoituksesta.
Jos haluat kohdistaa sijainteihin 3–5, voit luoda kaksi päivittäistä Muuta avainsanojen hintatarjouksia ‑sääntöä. Ensimmäinen sääntö korottaa hintatarjousta, kun keskimääräinen sijainti on alle viisi, ja toinen sääntö laskee hintatarjousta, kun keskimääräinen sijainti nousee yli kolmen.
Näin luot säännöt:
  1. Klikkaa Avainsanat.
  2. Klikkaa kolmen pisteen kuvaketta ja valitse Luo automaattinen sääntö.
  3. Valitse Säännön tyyppi ‑kohdasta Muuta avainsanojen hintatarjouksia.
  4. Valitse Käytä näihin avainsanoihin ‑kohdasta Kaikki käytössä olevat avainsanat.
  5. Valitse Toiminto-kohdasta Nosta hintatarjoukset vastaamaan sivun yläosan klikkauskohtaisia hintoja.
  6. Klikkaa Ehto-kohdasta +LISÄÄ ja valitse Keskimääräinen sijainti.
  7. Aseta keskimääräiseksi sijainniksi "> 5".
  8. Valitse Toistuvuus-osiosta Päivittäin ja edellisen päivän datan käyttäminen.
  9. Nimeä ja tallenna sääntö 1.
  10. Valitse Toiminto-kohdasta säännölle 2 Nosta hintatarjoukset vastaamaan ensimmäisen sivun klikkauskohtaisia hintatarjouksia.
  11. Klikkaa Ehto-osiosta +LISÄÄ ja valitse Keskimääräinen sijainti.
  12. Määritä keskimääräiseksi sijainniksi "< 3".
  13. Valitse Toistuvuus-osiosta Päivittäin ja edellisen päivän datan käyttäminen.
  14. Nimeä ja tallenna sääntö.
Jos keskimääräinen sijainti on kaukana haluamastasi arvosta, voit nopeuttaa sen toteutumista luomalla useita sääntöjä. Jos keskimääräinen sijainti on esimerkiksi huonompi kuin viisi mutta parempi kuin seitsemän, voit korottaa hintatarjouksia kymmenellä prosentilla. Jos sijainti on huonompi kuin seitsemän, nosta hintatarjouksia 20 prosenttia.

Hintatarjousten nostaminen, jotta mainokset varmasti näkyvät ensimmäisellä sivulla (vain hakuverkosto)

Jotkin mainostajat haluavat, että heidän mainoksensa näkyvät aina vähintään ensimmäisellä sivulla. Voit luoda automaattisia sääntöjä korottaaksesi avainsanojen hintatarjoukset suositeltuun ensimmäisen sivun hintatarjoukseen ja käyttää tätä sääntöä päivittäin.
Kannattaa kuitenkin määrittää korkein mahdollinen hintatarjous ja asettaa avainsanan tilaksi Pienempi kuin ensimmäisen sivun hintatarjous ‑ehto, jotta teet muutoksia vain sellaisten avainsanojen hintatarjouksiin, jotka eivät vielä näy ensimmäisellä sivulla. Kannattaa ehkä nostaa vain sellaisten avainsanojen hintatarjouksia, joilla on hyvät laatupisteet (esimerkiksi laatupisteet >= 6), eikä optimointia vaativien avainsanojen hintatarjouksia.
  1. Klikkaa Avainsanat.
  2. Klikkaa kolmen pisteen kuvaketta ja valitse Luo automaattinen sääntö.
  3. Valitse Säännön tyyppi ‑kohdasta Muuta avainsanojen hintatarjouksia.
  4. Valitse Käytä näihin avainsanoihin ‑kohdasta Kaikki käytössä olevat avainsanat.
  5. Valitse Toiminto-kohdasta Nosta hintatarjoukset vastaamaan ensimmäisen sivun klikkauskohtaisia hintatarjouksia.
  6. (Valinnainen) Aseta Hintatarjouksen enimmäisraja.
  7. Klikkaa Ehto-osiosta +LISÄÄ ja valitse Laatupisteet.
  8. Määritä laatupisteiksi ">= 6".
  9. Valitse Toistuvuus-osiosta Päivittäin ja edellisen päivän datan käyttäminen.
  10. Nimeä ja tallenna sääntö.

Hintatarjousten nostaminen suositellun sivun yläosan hintatarjouksen suuruiseksi (vain hakuverkosto)

Voit käyttää automaattista sääntöä ja sivun yläosan hintatarjousarvioita korottaaksesi avainsanojen hintatarjoukset suositeltuun sivun yläosan hintatarjoukseen ja suorittaa tämän säännön päivittäin.
Huom. Muista asettaa korkein hintatarjous. Kannattaa ehkä korottaa vain sellaisten avainsanojen hintatarjouksia, joilla on hyvät laatupisteet (esimerkiksi laatupisteet >= 6), jotta et maksa enempää avainsanoista, jotka vaativat optimointia.
  1. Klikkaa Avainsanat.
  2. Klikkaa kolmen pisteen kuvaketta ja valitse Luo automaattinen sääntö.
  3. Valitse Säännön tyyppi ‑kohdasta Muuta avainsanojen hintatarjouksia.
  4. Valitse Käytä näihin avainsanoihin ‑kohdasta Kaikki käytössä olevat avainsanat.
  5. Valitse Toiminto-kohdasta Nosta hintatarjoukset vastaamaan sivun yläosan klikkauskohtaisia hintoja.
  6. (Valinnainen) Aseta Hintatarjouksen enimmäisraja.
  7. Klikkaa Ehto-osiosta +LISÄÄ ja valitse Laatupisteet.
  8. Määritä laatupisteiksi ">= 6".
  9. Valitse Toistuvuus-osiosta Päivittäin ja edellisen päivän datan käyttäminen.
  10. Nimeä ja tallenna sääntö.

Hintatarjousten ajoitus (esimerkiksi korkeampi hintatarjous päivän tiettyinä tunteina)

Automaattisten sääntöjen avulla voit korottaa ja laskea hintatarjouksia tiettyjen viikonpäivien tai jopa tiettyjen vuorokaudenaikojen perusteella. Voit esimerkiksi asettaa kaksi päivittäistä sääntöä korottamaan hintatarjouksiasi iltaisin klo 18.00–22.00. Ensimmäinen sääntö nostaa hintatarjoustasi 25 prosenttia noin klo 18.00, ja toinen sääntö laskee hintatarjoustasi 20 prosenttia noin klo 22.00. Näin hintatarjous palautuu alkuperäisen suuruiseksi (kun 1 €:n hintatarjousta korotetaan 25 %, saadaan 1,25 €, ja kun sitä lasketaan 20 %, saadaan jälleen 1 €).

Vinkki

Seuraavan ohjeen avulla voit laskea helposti korotus- ja laskuprosentit. Jos korotus on x prosenttia, vastaava laskuprosentti d lasketaan seuraavasti: d = (100 * x) / (100 + x). Yllä olevassa esimerkissä x = 25. Siten d = (100 x 25) / (100 + 25) = 20.

Budjettien ja kustannusten hallinta

Budjetin tarkistaminen

Voit käyttää automaattisia sääntöjä sähköpostien lähettämiseen tiettyjen ehtojen täyttyessä. Oletetaan, että sinulla on kampanja, jonka päiväbudjetti on 100 €. Voit määrittää automaattisen säännön lähettämään sinulle sähköpostiviestin joka päivä kello 12.00, mikäli olet kuluttanut jo yli 50 € kyseisenä päivänä. Saatuasi sähköposti-ilmoituksen voit päättää, haluatko kasvattaa budjettiasi, jotta kampanjaasi ei tarvitsee kutistaa loppupäiväksi.
Luo sääntö, joka lähettää sähköposti-ilmoituksen, jos tietyt kampanjat ovat kuluttaneet yli 50 € kello 12.00:een mennessä:
  1. Valitse Kampanjat.
  2. Klikkaa sen kampanjan nimeä, jonka budjettia haluat seurata.
  3. Klikkaa kolmen pisteen kuvaketta ja valitse Luo automaattinen sääntö.
  4. Valitse Säännön tyyppi ‑kohdasta Lähetä sähköposti.
  5. Valitse Käytä mainoksissa ‑kohdasta Kaikki käytössä olevat mainosryhmät ‑asetus tai valitse tietyt mainosryhmät.
  6. Valitse Ehto-kohdasta +LISÄÄ ja valitse sitten Hinta.
  7. Aseta hinnaksi "> 50 €".
  8. Valitse Toistuvuus-kohdassa Päivittäin klo 12.00 ja saman päivän datan käyttäminen.
  9. Nimeä ja tallenna sääntö.
Voit määrittää samanlaisia sääntöjä, jotka lähettävät sinulle sähköpostiviestin, kun tietyt mainosryhmien, mainosten ja avainsanojen ehdot täyttyvät.

Budjettien ajoitus (esimerkiksi korkeampi budjetti tiettyinä viikonpäivinä)

Automaattisten sääntöjen avulla voit nostaa ja laskea kampanjan budjetin määrää joustavasti tiettyjen viikonpäivien perusteella. Jos esimerkiksi tiedät, että useimmat konversiot näkyvät tiistaisin ja keskiviikkoisin, voit asettaa säännön nostamaan budjettia tiistaiaamuisin ja laskemaan sen normaalimäärään keskiviikkoiltana.
Esimerkiksi ensimmäinen sääntö nostaa budjettiasi 50 prosentilla ja toinen sääntö laskee budjettiasi 33,3 prosentilla. Näin budjetti palautuu alkuperäisen suuruiseksi (100 € korotettuna 50 prosentilla on 150 €, ja se laskettuna 33,3 prosentilla on 100 €).
Näin luot säännöt:
  1. Valitse Kampanjat.
  2. Klikkaa kolmen pisteen kuvaketta ja valitse Luo automaattinen sääntö.
  3. Valitse Säännön tyyppi ‑kohdasta Muuta budjetteja.
  4. Valitse Käytä kampanjoihin ‑kohdasta Kaikki käyttöönotetut kampanjat.
  5. Valitse säännölle 1 toiminto Korota budjettia summalla ja määritä arvo "50 %".
  6. Valitse säännölle 2 toiminta Pienennä budjettia ja lisää arvoksi 33,3 %.
  7. Aseta säännön 1 toistuvuudeksi Viikoittain, tiistai klo 1.00 ja valitse edellisen viikon datan käyttäminen.
  8. Valitse toisen säännön Toistuvuus-osiosta Viikoittain, keskiviikko klo 23.00 ja saman datan käyttäminen.
  9. Nimeä ja tallenna sääntö.

Vinkki

Seuraavan ohjeen avulla voit laskea helposti korotus- ja laskuprosentit. Jos korotus on x prosenttia, vastaava laskuprosentti d lasketaan seuraavasti: d = (100 * x) / (100 + x). Edellä olevassa esimerkissä x = 50. Siten d = (100 * 50) / (100 + 50) = 33,3.
Katso alla olevat esimerkit viikoittaisista säännöistä.

Sellaisten kampanjoiden keskeyttäminen, jotka ovat käyttäneet tietyn budjetin ennen kuukauden päättymistä

Vaikka voit hallinnoida kampanjan kuluja päiväbudjetin avulla, voit myös rajoittaa sen kuukausikulutusta. Voit tehdä sen käyttämällä automaattista sääntöä, joka suoritetaan päivittäin joka aamu ja joka keskeyttää kaikki kampanjat, jotka ovat kuluttaneet esimerkiksi 200 € kuluvan kuukauden aikana. Voit määrittää asetuksen valitsemalla toistuvuudeksi Päivittäin ja muuttamalla "käyttäen dataa ajalta" ‑kohdan asetukseksi Sama kuukausi.

Sellaisten kampanjoiden keskeyttäminen, jotka ovat saavuttaneet tietyn määrän klikkauksia ennen päivän päättymistä

Joissakin tapauksissa haluat ehkä rajoittaa kampanjan klikkausten määrän esimerkiksi 500 klikkaukseen päivän aikana. Voit tehdä sen luomalla useita päivittäisiä sääntöjä, joista jokainen suoritetaan eri tuntien aikana päivän kuluessa. Jokainen sääntö tarkistaa, onko 500 klikkausta saavutettu. Jos näin on, kampanja keskeytetään. Yksinkertaisessa tapauksessa tämä tarkoittaa neljää päivittäistä sääntöä:
  1. 1. sääntö tarkistaa noin klo 06.00, onko 500 klikkausta saavutettu, ja keskeyttää kampanjan tarvittaessa.
  2. 2. sääntö tarkistaa noin klo 12.00, onko 500 klikkausta saavutettu, ja keskeyttää kampanjan tarvittaessa.
  3. 2. sääntö tarkistaa noin klo 18.00, onko 500 klikkausta saavutettu, ja keskeyttää kampanjan tarvittaessa.
  4. 4. sääntö ottaa kampanjan käyttöön noin klo 23.00, jotta se on käyttövalmis seuraavana päivänä.

Hyvin toimivien kampanjoiden budjetin kasvattaminen (konversiokohtaisen hinnan avulla)

Jos sinulla on konversiokohtainen tavoitehinta ja huomaat, että jotkin kampanjat tuottavat odotettua parempia tuloksia, voit määrittää lisäbudjetin näille kampanjoille. Automaattinen viikoittainen sääntö tekee tämän puolestasi: voit luoda esimerkiksi säännön, joka määrittää 10 prosentin lisäbudjetin kampanjalle, jolla on yli 10 konversiota ja jonka konversiokohtainen hinta on alle 5 €. Huomaa, että budjetille on suositeltavaa asettaa yläraja varmuuden vuoksi.

Sellaisten ulottuvuuksien hintatarjousten suurentaminen, jotka tuottavat hyviä tuloksia Display-verkoston kampanjassa

Oletetaan, että Display-verkoston kampanjasi on kohdistettu ikäryhmille 18–24, 25–34 ja 35–44 ja että hintatarjouksen suuruus on sama jokaisessa ikäryhmässä. Kampanjan edetessä huomaat kuitenkin, että tietyt ikäryhmät ostavat tuotteitasi muita todennäköisemmin klikattuaan verkkosivuillesi. Paremmalla prosentilla konversion tuottavien ikäryhmien tavoittamiseen kannattaa ehkä käyttää enemmän rahaa.
Voit esimerkiksi luoda säännön, joka suoritetaan säännöllisesti, huomioi aiemman tulosdatan ja korottaa hintatarjouksia ikäryhmille, joiden konversioprosentti (ja näin ollen myös tuottoprosentti) on parempi. Voit myös pienentää hintatarjouksia ikäryhmille, joiden konversioprosentti on pieni. Tällöin kannattaa asettaa myös enimmäishinta, jottet epähuomiossa korota hintatarjousta suuremmaksi kuin mitä olet valmis maksamaan.

Yleiset säännöt ja esimerkit

Varovaisuus hintatarjouksia korottavien tai laskevien päivittäisten sääntöjen käytössä

Koko tilissä käytettävien päivittäisten hintatarjoussääntöjen määrittämisessä on oltava varovainen. Jos sääntö määritetään suoritettavaksi päivittäin, on yleensä järkevää käyttää edellisen päivän dataa. Tee hintatarjouksiin pieniä muutoksia (esimerkiksi viiden prosentin korotuksia/laskuja) ja tarkkaile tuloksia huolellisesti ajan mittaan, ennen kuin harkitset suurempia muutoksia.

Tiettyjen avainsanojen sulkeminen pois säännöstä

Haluat ehkä soveltaa sääntöä joskus kaikkiin avainsanoihin, paitsi joihinkin manuaalisesti valitsemiisi avainsanoihin. Voit tehdä sen poistamalla kyseisten avainsanojen valinnan ehtojen avulla. Oletetaan esimerkiksi, että haluat luoda säännön, joka korottaa kampanjan kaikkien avainsanojen klikkauskohtaisia hintatarjouksia lukuun ottamatta avainsanoja, joihin sisältyy ilmaus "maalaishäät". Siirry kyseisen kampanjan avainsanoihin ja varmista, että asetat sääntöä määrittäessäsi vaatimuksen, että avainsanan tekstiin ei sisälly ilmausta "maalaishäät".