Een biedingsbedrag kiezen dat goed voor u werkt

Als u net met Google Ads begint, stelt u een budget en een biedingsbedrag in dat u bereid bent te betalen.

In dit artikel vindt u praktische tips om u te helpen bij het instellen van uw eerste biedingen.

Voordat u begint

Als biedingen in Google Ads nieuw zijn voor u, leest u eerst De basisprincipes van het bieden. Het is nuttig te weten wat de doelstellingen van de campagne zijn en welke netwerken het beste werken voor het bereiken van deze doelstellingen.

Uw eerste biedingen kiezen

Allereerst: er is geen aanbevolen biedingsbedrag dat perfect werkt voor iedereen. Het juiste bod is afhankelijk van:

• uw campagnetype,
  • de kosten van uw zoekwoorden,
  • het succes van uw zoekwoorden.

De meeste beginners in Google Ads gebruiken CPC-bieden (cost-per-click, kosten per klik), waarbij wordt betaald voor elke klik op hun advertenties. Met deze optie stelt u een maximumbod op basis van kosten per klik in, het hoogste bedrag dat u wilt betalen voor een klik op uw advertentie.

Bedenk hoeveel een advertentieklik u waard is en stel dat bedrag in als bod. Als u niet zeker weet welk maximum CPC-bod u moet instellen, kunt u beginnen met een maximum CPC-bod van € 1.

Voorbeeld

Stel dat u een skateboardwinkel heeft en dat u € 10 winst maakt op elk verkocht skateboard. U heeft gezien dat gemiddeld één op de tien bezoeken aan uw website resulteert in een aankoop. Als u bijvoorbeeld een maximum CPC-bod van € 1 instelt, speelt u quitte (advertentiekosten = verkopen).Als u winst wilt maken, zou u minder dan € 1 moeten uitgeven aan een klik op uw advertentie, dus stelt u uw maximum CPC-bod in op een bedrag lager dan € 1.

Tip: Automatiseer uw biedingen

Als u nieuw bent bij Google Ads en u meer klikken naar uw website wilt genereren, kunt u overwegen de automatische biedstrategie Klikken maximaliseren te gebruiken. Bij deze strategie worden uw biedingen automatisch ingesteld zodat u zo veel mogelijk klikken ontvangt binnen uw budget. Meer informatie over alle typen automatische biedstrategieën.

Wanneer u een maximum CPC-bod in een nieuwe campagne instelt, wordt dit toegepast op de zoekwoorden die u kiest voor uw advertentiegroep. U kunt dit standaardbod op advertentiegroepniveau op elk gewenst moment wijzigen. Als bepaalde zoekwoorden relevanter zijn voor uw bedrijf dan andere, kunt u andere biedingen voor deze zoekwoorden instellen zodat de kans wordt vergroot dat uw advertentie wordt weergegeven wanneer mensen op deze zoekwoorden zoeken. Dit type biedingen noemen we zoekwoordbiedingen.

Als u wijzigingen wilt aanbrengen in afzonderlijke zoekwoorden, klikt u op het biedingsbedrag in de kolom 'Max. CPC' voor dat zoekwoord.

Bieden in het Display Netwerk

Houd er rekening mee dat de klikfrequenties vaak lager zijn in het Display Netwerk, omdat het moeilijker kan zijn aandacht van de lezer te krijgen. Als u uw advertentie in het Display Netwerk weergeeft, kunt u een maximum CPC-bod instellen voor klikken die uitsluitend in het Display Netwerk plaatsvinden.

• Overweeg te bieden op vertoningen: In plaats van per klik te betalen, kunt u betalen op basis van het aantal keer dat uw advertentie zichtbaar is. U biedt op basis van kosten per duizend zichtbare vertoningen (vCPM), en betaalt voor elke duizend keer dat uw advertentie wordt gemeten als zichtbaar. Dit is een goede keuze als u vooral tot doel heeft de naam of het logo van uw bedrijf onder de aandacht van een grote groep mensen te brengen. Meer informatie over vCPM-biedingen
  • Bieden op plaatsingen: Net zoals bij het afwegen van zoekwoorden kunt u overwegen het bod te verhogen voor bepaalde plaatsingen waarop uw advertenties goed presteren.

Andere manieren om een bod te kiezen

U kunt ook bodaanpassingen instellen om uw biedingen te verlagen of te verhogen, afhankelijk van of iemand zoekt vanaf een mobiel apparaat, op een bepaald tijdstip van de dag of vanaf een specifieke locatie. Meer informatie over bodaanpassingen.

Voorbeeld

Stel, u heeft een winkel in Amsterdam en u heeft een maximum CPC-bod van € 1 ingesteld. U kunt bodaanpassingen gebruiken om de kans te vergroten dat uw advertentie wordt weergegeven aan klanten in uw buurt. U kunt bijvoorbeeld een aanpassing van +20% instellen voor gebieden bij u in de buurt, wat resulteert in een uiteindelijk bod van € 1,20. De berekening is als volgt:

Startbod: € 1
Locatie-aanpassing: € 1 x (+ 20%) = € 1,2
Resulterend bod voor zoekopdrachten in de buurt: € 1,20