Resultatmåling for bilde- og videoannonser

Denne artikkelen gjelder bare den forrige utgaven av AdWords. Finn ut hvilken utgave av AdWords du bruker

Når bilde- og videoannonsene dine begynner å vises, er det lurt å overvåke resultatene i Google Displaynettverk. Du kan bruke kampanjestatistikktabellene på Annonser- og Dimensjoner-fanen hvis du vil se standardinformasjon for bilde- og videoannonser. Du kan til og med overvåke gratisklikkinteraksjoner for å overvåke hvordan kunder bruker bestemte interaktive annonseformater. Finn ut mer om resultatrapportering for de følgende bannerannonsene:

• bildeannonser som står for seg selv (bildeannonser som er laget utenfor annonsegalleriet)
  • bildeannonser som er laget med annonsegalleriet
  • videoannonser som er laget med annonsegalleriet

Se hvilke resultater bannerannonsene dine gir

Du kan se resultatstatistikken for de fleste av bildeannonsene dine på Annonser-fanen i Google Ads-kontoen. Du kan også prøve de følgende rapporteringsalternativene:

Sporing av kundeinteraksjoner med data om gratis klikk

Det finnes en hel rekke formater for bannerannonser. Brukerne kan samhandle med bilde- og videoannonser på flere måter, og avhengig av hvilket format og hvilken pris du velger, er visse interaksjoner med bannerannonsene gratis. Disse vises ikke i statistikktabeller sammen med den vanlige rapporteringen, men du kan kjøre og laste ned rapporten over gratis klikk for å få en bedre forståelse av annonseresultatene. Her er noen eksempler på statistikk over gratis klikk:

Markøren over bannerannonsen (i minst ett sekund)

Se tilfeller der kunder plasserer markøren over bannerannonsen i minst ett sekund. Dermed kan det bli enklere å finne annonser som fungerer som blikkfang, uten at kundene klikker seg videre til nettstedet ditt. Vanligvis er dette et tegn på at annonsen trenger et kraftigere handlingsfremmende uttrykk.

Interaksjoner med bannerannonser

Rapporten kan ha flere tilgjengelige kundeinteraksjoner, avhengig av hvilken type annonse du lager med annonsegalleriet.

25, 50, 75 og 100 % (kvartiler) videoavspilling

Finn ut hvor stor del av videoannonsene dine kundene faktisk ser på. Hvis en videoannonse har lav avspillingsfrekvens, eller hvis seerne stopper den før den er ferdig avspilt, kan det tyde på at du bør endre reklamen for å holde seerne engasjert i videoinnholdet.

Eksempel

Eksempelvis viser kolonnen Avspilling av 50 % av videoen antall avspillinger der brukeren har sett minst halvparten av videoen. Husk at brukerne kan hoppe til ulike deler av videoen, og derfor avtar ikke avspillingsprosenten alltid lineært.

Tips

• «Avspillingsfrekvens» er synonymt med «interaksjonsfrekvens» for videoannonser samt med «visningsfrekvens», som brukes i Google Ads for video-kampanjer med YouTubes TrueView-videoformater.
  • Du kan laste ned informasjon om gratis klikk for ytterligere rapportering av annonseinteraksjoner.

Sporing av seerkonverteringer for videoannonser

Konverteringssporing

Du kan bruke konverteringssporing i Google Ads for å spore antall personer som klikker på en videoannonse og til slutt foretar den ønskede konverteringshandlingen.

Ettersom videoannonsering ikke alltid gir umiddelbare konverteringer, anbefaler vi at du ser gjennom visningskonverteringsdataene. I disse angis antallet konverteringer på nettet som inntraff innen 30 dager etter at en seer så på, men unnlot å klikke på, videoannonsen din.

Finn ut mer om visningskonverteringer.
Bruk av tredjeparts sporingspiksler (bare standard bildeannonser)

En sporingspiksel ligner på Google Ads-koden for konverteringssporing. Dette er kode som er satt inn i selve videoannonsen (som leveres av en tredjeparts annonsetjener). Med denne koden spores brukerens IP-adresse. Denne pikselen brukes til å spore tilfeller der noen velger å ikke klikke på annonsen, men senere besøker nettstedet som den endelige nettadressen ville ledet til. Hvis du bruker sporingspiksler fra en tredjepart, må du evaluere informasjonen med dine egne eksterne rapporteringsverktøy.

For bannerannonser kan du få samme resultat med en «visningskonvertering» (som beskrives i delen ovenfor), til forskjell fra en «konvertering fra klikk».

Fremgangsmåten videre