Kuva- ja videomainoksen tehokkuuden mittaaminen

Tämä artikkeli koskee vain aiempaa AdWordsia. Selvitä, mitä AdWordsia käytät

Kun kuva- ja videomainokset ovat käytössä, sinun kannattaa seurata niiden tehokkuutta Google Display -verkostossa. Voit seurata kuva- ja videomainosten tavallisia tehokkuustietoja Mainokset- ja Ulottuvuudet-välilehdillä olevien kampanjan tilastotaulukoiden avulla. Voit myös seurata ilmaisten klikkausten vuorovaikutuksia ja sitä, miten asiakkaat käyttävät erityisen vuorovaikutteisia mainosmuotoja. Lisätietoja näyttömainosten tehokkuusraportoinnista:

• Itsenäiset kuvamainokset (mainosgallerian ulkopuolella luodut kuvamainokset)
  • Mainosgallerian avulla luodut kuvamainokset
  • Mainosgallerian avulla luodut videomainokset.

Selvitä näyttömainostesi tehokkuus

Voit tarkastella useimpia kuvamainosten tehokkuustilastoja Google Ads ‑tilisi Mainokset-välilehdellä. Voit myös kokeilla seuraavia raportointivaihtoehtoja:

• Ulottuvuudet-välilehden Ilmaiset klikkaukset -näkymän avulla voit tarkastella kuva- ja videomainoksiin (mukaan lukien Mainosgallerian avulla luotuihin mainoksiin) liittyviä lisätilastoja.
  • Mukauttamalla mainostesi tilastotaulukkoa voit näyttää sijoittelutiedot, jotka liittyvät mainosten tehokkuuteen Display-verkostossa. Saatavilla olevat tehokkuustiedot vaihtelevat valitsemasi kuvamainoksen mainosmuodon mukaan.

Asiakkaan vuorovaikutusten seuraaminen ilmaisten klikkausten tiedoilla

Näyttömainosmuotoja on laidasta laitaan. Kuva- ja videomainoksia voi käyttää monilla tavoilla, ja osa näyttömainosmuodon vuorovaikutuksista voi olla ilmaisia valitsemasi muodon ja hinnoittelun mukaan. Nämä eivät näy tilastotaulukoissa tavallisen raportoinnin rinnalla. Voit kuitenkin suorittaa ja ladata ilmaisten klikkausten raportin, niin saat vielä tarkemman käsityksen mainostesi toiminnasta. Tässä on joitakin esimerkkejä ilmaisten klikkausten tilastoista:

Näytä mainos, kun hiirellä osoitetaan (vähintään yhden sekunnin ajan)

Katso, missä tilanteissa asiakkaat ovat pitäneet osoitinta näyttömainoksesi päällä yli sekunnin ajan. Tämän avulla voit saada tietoja mainoksista, jotka kiinnittävät asiakkaiden huomion, vaikka siirtymistä sivustoosi ei tapahdu. Tämä yleensä merkitsee, että mainoksesi tarvitsee vahvemman toimintakehotuksen.

Näyttömainoksen vuorovaikutus

Mainosgallerian avulla laaditun mainoksen tyypistä riippuen raportista voi olla mahdollista saada lisätietoja asiakkaiden erilaisista vuorovaikutustavoista.

Videon toisto 25, 50, 75 ja 100 % (neljännekset)

Katso, kuinka suuren osan videomainoksestasi asiakkaasi katsovat. Videomainokset, joilla on alhainen toistoprosentti tai joiden katseleminen on lopetettu aikaisessa vaiheessa, voivat olla merkki siitä, että mainosten sisältöä on muutettava, jotta ihmisten mielenkiinto säilyisi.

Esimerkki

Esimerkiksi 50 % videosta katsottu -sarakkeessa näkyy niiden toistojen lukumäärä, jotka saavuttivat videon puolivälin. Muista, että koska katsojat saattavat jättää väliin videon tietyt osiot, prosentuaaliset toistoluvut eivät aina pienene lineaarisesti.

Vinkki

• Toistoprosentti tarkoittaa samaa kuin videomainosten vuorovaikutusprosentti tai katseluprosentti. Viimeksi mainittu viittaa Google Adsin videokampanjoihin, joissa käytetään YouTuben TrueView-videomuotoja.
  • Voit ladata Ilmaiset klikkaukset -tietoja, jos haluat lisää mainosten vuorovaikutukseen liittyviä raportointitietoja.

Videomainosten katsojien konversioiden seuraaminen

Konversioseuranta

Google Adsin konversioseurannan avulla voit seurata, kuinka monet ihmiset klikkaavat videomainosta ja lopulta suorittavat halutun konversiotoiminnon.

Koska videomainonta ei aina saa aikaan välittömiä tuloksia, suosittelemme, että tutkit view-through-konversiotietoja. Nämä tiedot näyttävät verkkokonversioiden määrän, joka syntyi 30 päivän sisällä siitä, kun katsoja näki videomainoksen klikkaamatta sitä.

Lue lisätietoja view-through-konversioista.
Kolmannen osapuolen seurantakuvapisteiden käyttö (vain tavallisissa kuvamainoksissa)

Seurantakuvapiste vastaa Google Adsin konversioseurannan koodia. Se on koodi, joka on lisätty videomainokseen (jonka tarjoaa kolmannen osapuolen mainospalvelin). Koodi seuraa katsojien IP-osoitteita. Kuvapiste seuraa tapauksia, joissa käyttäjä ei klikkaa mainosta, mutta palaa lopullisen URL-osoitteen verkkosivustolle myöhemmin. Jos käytät kolmannen osapuolen seurantakuvapisteitä, joudut arvioimaan tiedot omilla ulkoisilla raportointityökaluilla.

Näyttömainoksissa saat saman tuloksen view-through-konversioilla (kuvattu yllä olevassa osiossa) click-through-konversioiden sijaan.

Seuraavat vaiheet