Välja sökord till dina kampanjer i Display-nätverket

Viktigt! Från och med april 2019 migreras alla annonsgrupper som är inriktade på målgruppssökord automatiskt till segment för anpassade målgrupper med köpavsikt. Läs mer om migreringen här.

Med sökord för Display-nätverket kan dina kampanjer nå potentiella köpare.

Om dina troligaste kunder tycker om att vandra kan du lägga till sökord som handlar om vandring eller andra friluftsaktiviteter. Google Ads hittar relevanta webbplatser som innehåller sökorden samt relevanta målgrupper som är intresserade av de sökorden. Försök att välja sökord som är relevanta för hela annonsgrupper, och inte bara en enda annons.

I den här artikeln beskriver vi hur du använder sökord i Display-nätverket.

Så fungerar det

Sökord är ett av inriktningsalternativen i Display-nätverket. Ibland visas dina annonser på placeringar som inte ser ut att ha något att göra med dina sökord. Beroende på din sökordsinställning kan dina annonser i stället visas för målgrupper utifrån på deras senaste webbhistorik eller andra faktorer, snarare än på innehållet på sidan de tittar på. Läs mer om innehållsinriktning.

När du väljer sökord för dina kampanjer i Display-nätverket:

• Skapa annonsgrupper för dina produkter eller tjänster så att vi kan visa annonser som är relaterade till dem.
  • Välj sökord som du tror kan förekomma på webbplatser som dina kunder kan tänkas besöka.
  • Se fler förslag på annonsgrupper och sökord.

Skapa annonsgrupper

Innan du väljer sökord till dina kampanjer i Display-nätverket bör du se till att annonsgrupperna för varje kampanj är ordnade efter produkterna eller tjänsterna du erbjuder. När du har sökord som beskriver de produkter eller tjänster du annonserar kan du skapa annonser som är relaterade till dessa sökord.

Exempel

Anta att du skapar en kampanj för ditt bageri. När du skapar kampanjen ska du dela in dina annonsgrupper efter de olika typer av produkter du säljer. Här kommer några exempel på dåligt respektive effektivt strukturerade annonsgrupper så att du ser hur du bör ordna annonsgrupperna i kampanjen:

Dåligt strukturerad annonsgrupp

Annonsgrupp: Bageri

Sökord: chokladkakor, havrekakor, snickerdoodles, brownies, nötbrownies, mörk chokladbrownies, cupcakes, vaniljmuffins, chokladmuffins

Effektivt strukturerad annonsgrupp

Annonsgrupp: Kakor

Sökord: chokladkakor, havrekakor, snickerdoodles

Annonsgrupp: Brownies

Sökord: brownies, nötbrownies, mörk chokladbrownies

Annonsgrupp: Muffins
Sökord: cupcakes, vaniljmuffins, chokladmuffins

Välj sökord

Med hjälp av sökordslistan för annonsgruppen kan Google Ads visa dina annonser på relevanta webbplatser eller för relevanta målgrupper. Följ de här riktlinjerna för att skapa en sökordslista av hög kvalitet:

• Välj sökord som är relaterade till din produkt eller tjänst.
  • Skapa en uppsättning med 5–20 sökord som är relevanta för annonserna i den annonsgruppen. Två till tre fraser brukar fungera bra.
  • Välj sökord som är kopplade till varandra. Om du till exempel säljer blommor kanske du vill lägga till ”rosor” och ”blomsterarrangemang” i din sökordslista. Då kan sökorden leda till att annonserna visas för kunder som är intresserade av att köpa rosor eller blomsterarrangemang.
  • Välj sökord som är relaterade till webbplatserna som dina kunder besöker.
  • Om du har ett starkt och välkänt varumärke kan du lägga till varumärkessökord.

Exempel

Annonsgrupp: Brownies

Sökord: chokladbrownies, brownies med mörk choklad, mjuka brownies, efterrättsrecept, brownie recept

Ladda ned sökordsförslag

Du kan få nya sökordsförslag som du kanske inte tänkte på när du skapade dina kampanjer.

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Målgrupper, sökord och innehåll, klicka på Innehåll och sedan på fliken Sökord för display/video{ högst upp på sidan. Eller klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn och sedan på Annonsgrupper.
  3. Klicka på plusknappen för att lägga till ett nytt sökord eller en ny annonsgrupp.
  4. Fyll i fältet Ange en relaterad webbplats eller Ange din produkt eller tjänst under Hämta sökordsförslag.
  5. Klicka på plusknappen vid varje sökord som du vill lägga till på sökordslistan.
  6. Klicka på Spara.

Bevaka och förbättra sökordsresultatet

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Så här ser du resultatet av dina sökord i Display-nätverket:

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Översikt.
  3. Klicka på rullgardinsmenyn Vyer i fältet Vyer högst upp och välj Displaykampanjer.
    Obs! Om du hellre vill använda navigeringspanelen till vänster kan du klicka på Ändra vy högst upp till höger i ditt Google Ads-konto.
  4. Klicka på rullgardinsmenyn Målgrupper, sökord och innehåll i avsnittsmenyn och klicka på Innehåll.
  5. Klicka på fliken Sökord för display/video högst upp på sidan.

Då visas en tabell med exponeringar, klick och andra resultat som anger hur väl sökorden uppfyller dina annonseringsmål. Baserat på dessa resultat kan du bestämma om du vill redigera sökordslistan.

Google Ads kan använda data från dina målgruppskällor för att förbättra budgivningen för och inriktningen av dina kampanjer.