Zoekwoorden voor uw campagnes in het Display Netwerk kiezen

Melding: Vanaf april 2019 worden alle advertentiegroepen die doelgroepzoekwoorden targeten, automatisch gemigreerd naar aangepaste intentiedoelgroepsegmenten. Meer informatie over de migratie vindt u hier.

Met Display Netwerk-zoekwoorden kunt u uw campagnes beter koppelen aan potentiële kopers.

Als uw meest waarschijnlijke klanten bijvoorbeeld van wandelen houden, kunt u zoekwoorden toevoegen over wandelen of het buitenleven. Vervolgens vindt Google Ads relevante websites die uw zoekwoorden bevatten, evenals relevante doelgroepen die in deze zoekwoorden zijn geïnteresseerd. Probeer zoekwoorden te kiezen die relevant zijn voor volledige advertentiegroepen en niet slechts voor één advertentie.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u zoekwoorden kunt gebruiken in het Display Netwerk.

Hoe het werkt

Het gebruik van zoekwoorden is slechts één van de targetingopties in het Display Netwerk. Dit betekent dat uw advertenties ook kunnen worden weergegeven op plaatsingen die niet gerelateerd zijn aan uw zoekwoorden. Afhankelijk van uw instelling voor zoekwoorden kunnen uw advertenties bijvoorbeeld ook aan doelgroepen worden getoond op basis van hun recente browsegeschiedenis of andere factoren, in plaats van op basis van de content van de pagina die ze op dat moment bekijken. Meer informatie hierover leest u in het artikel Over contexttargeting.

Hieronder ziet u wat u kunt doen wanneer u zoekwoorden kiest voor uw campagnes in het Display Netwerk:

• Advertentiegroepen maken voor uw producten of services, zodat we advertenties kunnen weergeven die hieraan zijn gerelateerd
  • Zoekwoorden kiezen waarvan u denkt dat deze voorkomen op websites die uw klanten mogelijk bezoeken
  • Aanvullende ideeën voor advertentiegroepen en zoekwoorden ophalen

Advertentiegroepen maken

Voordat u zoekwoorden kiest voor uw campagnes in het Display Netwerk, moet u ervoor zorgen dat de advertentiegroepen voor elk van uw campagnes zijn geordend op de producten of services die u aanbiedt. Wanneer u zoekwoorden heeft gekozen die de producten of services beschrijven waarvoor u adverteert, kunt u advertenties maken die zijn gerelateerd aan die zoekwoorden.

Voorbeeld

Stel dat u een campagne voor uw bakkerij maakt. Wanneer u uw campagne instelt, moet u uw advertentiegroepen onderverdelen op basis van de verschillende soorten producten die u verkoopt. Hier volgen enkele voorbeelden van slecht gestructureerde en effectief gestructureerde advertentiegroepen om u een beter idee te geven hoe u uw advertentiegroepen kunt ordenen voor uw campagne:

Slecht gestructureerde advertentiegroep

Advertentiegroep: Bakkerij

Zoekwoorden: chocoladekoekjes, havermoutkoekjes, speculaasjes, brownies, brownies met noten, brownies met pure chocolade, cupcakes met witte chocolade, cupcakes met melkchocolade, vanillecupcakes

Effectief gestructureerde advertentiegroep

Advertentiegroep: Koekjes

Zoekwoorden: chocoladekoekjes, havermoutkoekjes, speculaasjes

Advertentiegroep: Brownies

Zoekwoorden: brownies, brownies met noten, brownies met pure chocolade

Advertentiegroep: Cupcakes
Zoekwoorden: cupcakes met witte chocolade, cupcakes met melkchocolade, vanillecupcakes

Zoekwoorden kiezen

Op basis van de zoekwoordenlijst voor uw advertentiegroep kan Google Ads uw advertenties weergeven op relevante websites of aan relevante doelgroepen. Volg deze richtlijnen om een effectieve zoekwoordenlijst samen te stellen:

• Kies zoekwoorden die zijn gerelateerd aan uw product of service.
  • Maak een set van vijf tot twintig zoekwoorden die zijn gerelateerd aan de advertenties in die advertentiegroep. Woordgroepen van twee tot drie woorden werken doorgaans goed.
  • Selecteer zoekwoorden die aan elkaar zijn gerelateerd. Als u bijvoorbeeld bloemen verkoopt, kunt u 'rozen' en 'bloemstukken' toevoegen aan uw zoekwoordenlijst. Op die manier kunnen uw zoekwoorden ervoor zorgen dat uw advertenties worden weergegeven aan klanten die interesse hebben om rozen of bloemstukken te kopen.
  • Kies zoekwoorden die betrekking hebben op de websites die uw klanten zien.
  • Als u een sterk en bekend merk heeft, kunt u zoekwoorden met merknamen opnemen.

Voorbeeld

Advertentiegroep: Brownies

Zoekwoorden: brownies met melkchocolade, brownies met pure chocolade, brownies, klein gebak, recepten voor brownies

Zoekwoordideeën opvragen

U kunt nieuwe zoekwoordideeën ophalen waaraan u misschien niet denkt als u uw campagnes maakt.

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik op het dropdownmenu Doelgroepen, zoekwoorden en content in het sectiemenu, klik op Content en klik op het tabblad Display-/videozoekwoorden bovenaan de pagina. U kunt ook klikken op het dropdownmenu Campagnes in het sectiemenu en dan op Advertentiegroepen.
  3. Klik op de plusknop om een nieuw zoekwoord of een nieuwe advertentiegroep toe te voegen.
  4. Vul onder Zoekwoordideeën ophalen een van deze velden in: Geef een gerelateerde website op of Geef uw product of service op.
  5. Klik op de plusknop naast elk zoekwoord om het toe te voegen aan uw lijst van zoekwoorden.
  6. Klik op Opslaan.

De prestaties van uw zoekwoorden controleren en verbeteren

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

De resultaten van uw Display Netwerk-zoekwoorden bekijken:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik op Overzicht.
  3. Klik in de balk Weergaven bovenaan op het dropdownmenu Weergaven en selecteer Display-campagnes.
    Opmerking: Als u liever het navigatievenster links gebruikt, klikt u linksboven in uw Google Ads-account op Weergave wijzigen.
  4. Klik op het dropdownmenu Doelgroepen, zoekwoorden en content in het sectiemenu en klik op Content.
  5. Klik bovenaan de pagina op het tabblad Display-/videozoekwoorden.

Hier vindt u een tabel met vertoningen, klikken en andere resultaten die aangeven hoe goed u met uw zoekwoorden uw advertentiedoelen behaalt. Op basis van deze resultaten kunt u besluiten uw zoekwoordenlijst te herzien.

Google Ads gebruikt gegevens van uw doelgroepbronnen om bieden op en targeting van uw doelgroepcampagnes te verbeteren.