Ange automatiska start- och slutdatum för kampanjer

När du skapar en ny Google Ads-kampanj anges startdatumet till ”i dag” om du inte väljer något annat. Om du väljer I dag som startdatum börjar din kampanj köras så snart dina första annonser har godkänts. Om du skapar en kampanj men inte vill att den ska starta direkt eller vet vilket datum du vill avsluta den kan du ange automatiska start- och slutdatum.

I denna artikel beskriver vi hur du anger automatiska start- och slutdatum för din kampanj.

Ändra ett startdatum

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Kampanjer i sidmenyn till vänster.
  3. Klicka på kampanjen du vill redigera.
  4. Klicka på Inställningar i sidmenyn till vänster.
  5. Klicka för att utöka avsnittet Start- och slutdatum.
    • Obs! Om du återupptar inställningen av en kampanj kan du klicka på Visa fler inställningar för att se det här avsnittet.
  6. Klicka på rullgardinsmenyn Startdatum och välj ett startdatum.
  7. Klicka på Spara.

När du har valt ett startdatum kan du ändra det när som helst fram tills kampanjen startar. När startdatumet har passerat går det inte att ändra datumet. Om startdatumet exempelvis är 1 februari kan du inte ändra det den 2 februari. Däremot kan du alltid pausa, återuppta och ta bort kampanjen.

Ställa in ett slutdatum

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Kampanjer i sidmenyn till vänster.
  3. Klicka på kampanjen som du vill redigera.
  4. Klicka på Inställningar i sidmenyn till vänster.
  5. Klicka för att utöka avsnittet Start- och slutdatum.
    • Obs! Om du återupptar inställningen av en kampanj kan du klicka på Visa fler inställningar för att se det här avsnittet.
  6. Klicka på rullgardinsmenyn Slutdatum och välj ett slutdatum.
  7. Klicka på Spara.

När du väljer ett slutdatum avslutas kampanjen kl. 23.59 det datumet i den tidszon du har valt för kontot.

Ställa in ett slutdatum för flera kampanjer samtidigt

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Inställningar i sidmenyn till vänster.
  3. Markera kryssrutan vid kampanjerna du vill ändra.
  4. Klicka på Redigera och välj Ändra slutdatum.
  5. Klicka på rullgardinsmenyn Välj ett datum och välj ett slutdatum.
  6. Klicka på Använd.