Millora del percentatge de conversion

Si, tot i rebre un volum de trànsit considerable dels anuncis que publiqueu, no obteniu prou compres o registres (el que anomenem "conversions"), podeu adoptar mesures per millorar aquesta situació. Podeu utilitzar l'eina gratuïta de seguiment de conversions de Google Ads per saber amb exactitud el nombre de compres o de registres que obteniu de les persones que visiten el vostre lloc web. Un cop tingueu aquesta informació, hi ha moltes maneres de millorar el percentatge de conversions, com ara afegir paraules clau més específiques i paraules clau negatives. En aquest article us les descriurem.

Analitzar l'èxit amb el seguiment de conversions

Abans de començar a fer grans canvis al compte, és aconsellable observar quin negoci generen actualment els vostres anuncis. Google Ads mostra el nombre d’impressions i de clics que obteniu amb els anuncis, però també seria útil que indiqués el nombre de conversions. Això ja és possible gràcies al seguiment de conversions.

Un cop hàgiu configurat el seguiment de conversions, podreu veure l'eficàcia de les vostres campanyes després de fer-hi ajustos. Per exemple, si feu canvis en una campanya i observeu que el percentatge de conversions incrementa, sabreu que el canvi ha generat un millor rendiment de la campanya.

Ús de paraules clau específiques per millorar els percentatges de conversions

Un cop pugueu fer el seguiment de les conversions, centreu-vos a millorar el percentatge de conversions. Les paraules clau específiques solen generar un percentatge de conversions més elevat que les paraules clau generals. Per exemple, fixeu-vos en les paraules clau següents. Quina creieu que generen un percentatge de conversions més alt?

1. Acme
  2. Impressores Acme
  3. Acme 710c

Generalment, les paraules clau específiques com "Acme 710c" solen generar un percentatge de conversions més elevat que les paraules clau generals com "Acme". Això és així perquè els usuaris que busquen models o números de productes concrets ja han realitzat cerques del producte i volen comprar-lo.

Recordeu, però, que el fet d'utilitzar paraules clau més específiques pot generar menys impressions. Si les paraules clau són massa específiques, hi haurà menys usuaris que cerquin aquests termes. La clau és trobar l'equilibri adequat entre ser prou general perquè les paraules clau coincideixin amb les cerques dels clients i ser prou concret per arribar a tenir conversions.

Ús de paraules clau negatives per restringir el trànsit

Una altra manera de millorar el percentatge de conversions és utilitzar paraules clau negatives. Quan es fan servir paraules clau negatives, si els usuaris les cerquen, l’anunci no es mostra. Això és molt útil per restringir l’anunci i evitar que es mostri a usuaris que naveguen però que encara no tenen intenció de comprar.

Per exemple, alguns anunciants fan servir "gratuït" com a paraula clau negativa. Si el vostre lloc no ofereix productes gratuïts o de prova, podeu afegir aquesta paraula clau negativa per evitar atraure usuaris que només cerquin productes gratuïts, ja que aquest tipus d'usuaris no solen comprar.

Ús de l'informe de termes de cerca per arribar als clients adequats

Google Ads mostra el rendiment de cada paraula clau, però també pot mostrar quines paraules concretes han cercat els clients per trobar el vostre anunci. Aquesta llista de termes està disponible a l'informe de termes de cerca.

Consulteu l'informe i decidiu si és millor afegir o treure determinats termes de la vostra llista de paraules clau. Aquesta acció us pot ajudar a segmentar els anuncis als clients adequats mitjançant l'ampliació o la restricció del públic que els veurà.

Exemple

Imaginem que veneu videojocs al lloc web. Després de consultar l’informe de termes de cerca, observeu que l’anunci s'ha mostrat quan els usuaris han cercat "revista de videojocs". Probablement, els usuaris que cerquen revistes no estan interessats a comprar immediatament. Per això, podeu afegir "revista" com a paraula clau negativa perquè l'anunci no es mostri com a resposta a aquestes cerques.

A més, veieu que l’anunci es mostra quan els usuaris busquen "figuretes de videojocs" i resulta que també veneu figuretes de videojocs. En aquest cas, considereu el terme "figuretes de videojocs" com a paraula clau perquè l'anunci tingui més possibilitats d’aparèixer amb aquestes cerques.

Afegir preus a l'anunci per atreure possibles compradors

Una altra manera d'obtenir trànsit més rellevant és incloure preus al text de l'anunci. Si un usuari veu el preu del vostre producte i fa clic a l’anunci, és·possible·que·estigui·interessat·a·comprar·el·producte·per·aquest·preu. Si no li agrada el preu, no farà clic a l'anunci i us estalviareu el cost d'aquest clic.

Podeu fer la prova afegint preus al text de l’anunci per veure si això ajuda a millorar el percentatge de conversions. Això és molt eficaç si els vostres preus són més baixos que els de la competència.

Per comprovar si funcionaria, podeu crear un anunci nou i alternar-lo amb un altre. En fer la rotació dels anuncis, podeu comparar les ràtios de clics d'entrada i els percentatges de conversions de l'anunci que inclou el preu amb els de l'anunci que no l'inclou.