Over app-componenten

Opmerking: App-componenten kunnen alleen worden gebruikt voor zoekadvertenties.

Met app-componenten kunt u een link naar uw mobiele of tablet-app toevoegen aan uw tekstadvertenties. Mensen kunnen op de advertentiekop of op de link naar uw app klikken om naar uw site te gaan. Met app-componenten kunt u via één advertentie toegang bieden tot uw website en uw app.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe app-componenten werken en waarom ze zo nuttig zijn.

Voordat u begint

Voordat u een app-component instelt, moet u bevestigen dat u het volgende heeft:

• Een actieve mobiele app in Google Play of de Apple App Store
  • De pakketnaam (Android) of de app-ID (iOS) van uw mobiele app
  • De URL van de pagina in de appstore waarop gebruikers meer informatie kunnen krijgen over de app, of waarop ze kunnen klikken om de app te installeren

Als u over alle hierboven genoemde componenten beschikt, kunt u een app-component toevoegen aan uw account, campagne of advertentiegroep.

Opmerking: Als het uw hoofddoel is app-downloads te stimuleren, zijn app-advertenties (met alleen een link naar apps) misschien een betere optie voor u.

Hoe het werkt

Met app-componenten kunt u uw mobiele of tablet-app promoten door een link naar uw app te laten zien onder uw advertentie. Als gebruikers op deze link klikken, worden ze doorgestuurd naar de app-beschrijving in de appstore (Google Play of de Apple App Store). Een klik op de advertentiekop stuurt gebruikers nog wel door naar uw website.

Belangrijke voordelen van app-componenten

• Flexibiliteit: U kunt app-componenten toevoegen aan accounts, campagnes en advertentiegroepen.
  • Gedetailleerde rapportage: U kunt zien hoeveel klikken u krijgt voor elk deel van de advertentie als een app-component wordt getoond, zoals klikken op de kop van de advertentie vergeleken met klikken op het app-component. U kunt deze statistieken uitsplitsen per campagne, advertentiegroep of advertentie.
  • 'Slimme' detectie van app-store en apparaat: als u een component voor elke app-store maakt, tonen we de link voor de store die overeenkomt met het apparaat van de klant. Als gevolg hiervan zien gebruikers op een iOS-apparaat uw Apple App Store-link. Ook wordt de link voor de app-component aangepast aan het type apparaat van de klant. Als de app dus voor tablets bedoeld is, wordt de link voor de app-component niet getoond aan een klant die een mobiele telefoon gebruikt.
  • Rechtstreeks bewerken: U kunt de app-component bewerken zonder de prestatiestatistieken te resetten.

Anders dan bij sitelinks, waarmee u meerdere URL's naar verschillende pagina's van uw site kunt opnemen, kunt u per tekstadvertentie slechts één app-component laten zien. U kunt echter meerdere app-componenten maken: één voor elke app of voor elke app-store.

Accountniveaus

U kunt app-componenten toevoegen op account-, campagne-, advertentiegroep- of advertentieniveau. Als u app-componenten maakt op verschillende niveaus (account, campagne of advertentiegroep), worden de specifiekste componenten gebruikt. Als u een app-component aan een advertentiegroep toevoegt, wordt die component weergegeven in plaats van uw app-componenten op campagne- of accountniveau. Componenten op campagneniveau overschrijven op dezelfde manier componenten op accountniveau.

De kosten van app-componenten

U kunt gratis app-componenten toevoegen en er worden alleen kosten in rekening gebracht voor klikken. Klikken op een app-component van een advertentie kosten evenveel als klikken op de kop van die advertentie. Met andere woorden: op welke link in dezelfde advertentie ook wordt geklikt, u wordt altijd hetzelfde bedrag in rekening gebracht.

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

App-componenten maken

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik op het dropdownmenu Componenten in het menu Overzicht.
  3. Klik op Componenten.
  4. Er verschijnt nu een tabel met al uw componenten. Klik op de plusknop .
  5. Selecteer App in het dropdownmenu.
  6. Kies in het dropdownmenu of de app-component moet worden uitgevoerd op account-, campagne- of advertentiegroepniveau.
  7. Geef aan of u een nieuwe app-component wilt maken of bestaande app-componenten wilt gebruiken.
  8. Geef de naam van uw app op in het zoekveld. U kunt kiezen tussen de Android-versie en IOS-versie van deze app.
  9. Geef de linktekst op die u wilt laten zien als de call-to-action.
  10. Voeg aangepaste trackingparameters toe of stel start- en einddatums in voor uw app-component.
  11. Klik op Opslaan.