Uw account in advertentiegroepen organiseren

Als u uw account organiseert, kunt u op een betere manier de juiste advertenties aan de juiste klanten weergeven. Ook kunt u de effectiviteit van uw advertentie-activiteiten beter bijhouden.Wanneer mensen online zoeken en een woord of woordgroep typen, zoeken ze informatie die nauw verband houdt met de desbetreffende woorden. Als Eric bijvoorbeeld 'digitale camera's' invoert en hij een advertentie voor fotorolletjes te zien krijgt, zal hij waarschijnlijk niet op de advertentie klikken.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de advertenties die u weergeeft, relevant zijn voor de zoekopdrachten van de gebruikers die u probeert te bereiken. Groepeer gerelateerde advertenties daarom samen met gerelateerde zoekwoorden in een advertentiegroep. Op die manier kunnen al uw gerelateerde advertenties worden weergegeven aan gebruikers die naar hetzelfde zoeken.

Aangezien er niet één juiste manier is om uw account te organiseren, worden in dit artikel een aantal praktische tips gegeven die u kunt volgen.

Praktische tips

• Organiseer uw campagnes en advertentiegroepen op het moment dat u ze maakt. Als u uw account opnieuw organiseert nadat u verschillende campagnes en advertentiegroepen heeft gemaakt, worden alle waardevolle gegevens gewist die eerder zijn verzameld. Dit kan van invloed zijn op de prestaties van uw advertenties.
  • Wanneer u een andere set campagne-instellingen moet gebruiken (vanwege uw budget of targeting op locatie), maakt u een nieuwe campagne. Als u bijvoorbeeld kleding verkoopt, kunt u een budget instellen voor T-shirts en een ander budget voor broeken. In dit geval moet u een campagne maken voor T-shirts en een andere campagne voor broeken.
  • Als u voor al uw advertenties hetzelfde budget wilt gebruiken en dezelfde set locaties wilt targeten, is één campagne genoeg.
  • Kies voor elke advertentiegroep een afgebakend thema en schrijf advertenties die specifiek betrekking hebben op dat thema. Gebruik voor elke advertentiegroep zoekwoorden die verband houden met dat thema. Het is ook het overwegen waard om in de kop van advertenties ten minste één van uw zoekwoorden op te nemen. Als iemand namelijk zoekt naar een term die overeenkomt met uw zoekwoord, en het zoekresultaat bestaat uit een advertentie waarin het zoekwoord in de kop staat en een andere advertentie waarin het zoekwoord helemaal niet voorkomt, zijn mensen geneigd om te denken dat de eerste advertentie relevanter is voor wat ze zoeken.
  • Het is lastig om in te schatten welke boodschap het juiste gevoel triggert bij potentiële klanten. Het is dan ook verstandig om ten minste drie advertenties op te nemen in elke advertentiegroep. De instelling optimaliseert uw advertenties voor klikken in elke afzonderlijke veiling met signalen zoals zoekwoord, zoekterm, apparaat, locatie en meer. Meer informatie over instellingen voor advertentieroulatie.

Voorbeeld

Stel dat u de eigenaar bent van een online elektronicawinkel. U maakt een Google Ads-account om de producten die u verkoopt, te promoten. Op accountniveau kunt u selecteren wie er nog meer toegang kan krijgen tot uw Google Ads-account. Ook kunt u hier de gewenste betaalmethode instellen. Het hoogste niveau van uw account kan er als volgt uitzien:

Account

Online elektronicawinkel

Uw campagnes organiseren

Een campagne bestaat uit een verzameling advertentiegroepen. De volgende punten zijn van belang voor een campagne:

• Hoeveel u wilt besteden aan klikken of conversies die afkomstig zijn van uw advertenties.
  • Netwerken en geografische locaties waar u uw advertenties wilt weergeven.
  • Andere instellingen op het hoogste niveau die van invloed zijn op clusters van advertentiegroepen.

Stel dat u advertenties wilt maken voor de tv's en camera's die u op voorraad heeft. U wilt voor beide productgroepen afzonderlijke campagnes gebruiken.

Campagne

Campagne

Tv's

Camera's

Uw advertentiegroepen organiseren

Een veelgebruikte methode om een Google Ads-account te organiseren, is op basis van categorie of zakelijke doelstelling. Voor veel bedrijven is de structuur van de website een geschikt uitgangspunt. Elke advertentiegroep vertegenwoordigt dan een andere pagina of categorie op uw site.

Advertentiegroepen kunnen ervoor zorgen dat uw zoekwoorden beter aansluiten bij uw advertenties. Zo kunt u voor uw cameracampagne afzonderlijke advertenties maken voor digitale camera's en compactcamera's. Vervolgens stelt u advertentiegroepen samen voor elk type camera, elk met een eigen set gerichte, relevante zoekwoorden. Voor de campagne voor tv's kunt u ook een advertentiegroep maken voor elk type tv dat u verkoopt, zoals flatscreen- en plasma-tv's.

Advertentiegroep

Advertentiegroep

Advertentiegroep

Advertentiegroep

Flatscreen-tv's

Plasma-tv's

Digitale camera's

Compactcamera's

Binnen een bepaalde advertentiegroep kiest u zoekwoorden die nauw verband houden met uw advertentietekst. Voor uw advertentiegroep 'Digitale camera's' kunt u bijvoorbeeld zoekwoorden kiezen voor de verschillende merken, modellen en prijzen van de digitale camera's die u verkoopt.

De algemene accountstructuur kan er dan als volgt uitzien:

Account

• Uniek e-mailadres en wachtwoord
  • Factureringsgegevens

Campagne

Campagne

• Tv's
  • Camera's

Advertentiegroep

Advertentiegroep

Advertentiegroep

Advertentiegroep

Flatscreen-tv's

Plasma-tv's

Digitale camera's

Compactcamera's