Betalningsinställningar i Google Ads

OOO Google (Google Russia) filed for bankruptcy in Russia in June 2022 and is no longer operating. On 18 October 2023, the bankruptcy court announced the start of the liquidation phase of Google Russia’s bankruptcy proceedings. During this phase, a court-appointed liquidator will manage Google Russia and its liquidation.

These insolvency proceedings are governed by the Insolvency Law of the Russian Federation. More information about these proceedings is available on the court’s website (link) and the official bankruptcy register (link).

Betalningsinställningarna avgör när du betalar för dina annonser. Google Ads har tre huvudinställningar för betalningar i ditt land: automatiska betalningar, manuella betalningar och månadsvis fakturering.

• Automatiska betalningar: När dina annonser har börjat visas debiterar Google Ads dig automatiskt enligt din betalningsmetod.

• Manuella betalningar: Du betalar innan dina annonser visas. I takt med att annonserna visas och du samlar på dig kostnader dras dessa från det inbetalda beloppet. När beloppet har förbrukats slutar annonserna visas.

• Månadsvis fakturering: Google ger dig en kreditgräns för dina annonseringskostnader. Du samlar på dig kostnader och får en faktura varje månad.

Vilka betalningsinställningar som är tillgängliga för ditt konto beror på kontots faktureringsland och valuta. Observera att en del betalningsinställningar i vissa fall tillfälligt inte är tillgängliga medan Google Ads-teamet granskar ditt kontos behörighet att använda dem.

Här beskriver vi dessa betalningsinställningar och hur de fungerar. Om du vill veta mer om betalningsmetoder kan du läsa avsnittet om hur du lägger till en ny betalningsmetod.

Du kan eventuellt växla mellan automatiska och manuella betalningar i faktureringsinställningarna för ditt konto. Alternativet för att växla från automatiska till manuella betalningar är endast tillgänglig i länder där alternativet Manuell betalning är tillgängligt. Om du använder manuella betalningar och det här alternativet inte längre är tillgängligt i ditt land kan du bara växla till automatiska betalningar, och du kan inte växla tillbaka till manuella betalningar. Läs mer om tillgängligheten till alternativet Manuell betalning här.

Så här ändrar du betalningsinställningen:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Skriv Inställningar i sökfältet högst upp på startsidan och välj Inställningar > Fakturering.
    • (Alternativt kan du använda kortkommandot G B för att gå direkt till Fakturering.)
  3. Klicka på redigeringsikonen Inställningen Redigera, pennikon bredvid Hur du betalar i avsnittet Betalningskonto.
  4. Välj önskad betalningsinställning i rullgardinsmenyn.
  5. Följ anvisningarna i popup-fönstret för att bekräfta ändringen.

Obs! Endast användare med administratörs- eller redigeringsbehörighet till betalningsprofilen kan göra denna ändring. Du kan kontrollera din åtkomsttyp genom att skriva inställningar i sökfältet högst upp på startsidan. Välj Inställningar > Fakturering och scrolla till avsnittet Betalningsanvändare längst ned på sidan.

Observera att den här funktionen kanske inte är tillgänglig i alla dina konton om du har fler än ett Google Ads-konto.

Automatiska betalningar
Automatiska betalningar är inte tillgängliga för konton i Kina och Ryssland. Om du inte ser detta alternativ i ditt konto ska du välja manuella betalningar i stället.

Automatiska betalningar är en betalningsinställning i Google Ads. Med denna inställning samlar du först på dig annonseringskostnader. Sedan dras kostnaderna automatiskt enligt din primära betalningsmetod.

Du behöver bara ange dina faktureringsuppgifter en enda gång. Betalningarna behandlas automatiskt, så du behöver inte oroa dig för att annonserna slutar visas om du glömmer att göra en inbetalning.

När debiteras du?

Med automatiska betalningar debiteras du för dina annonseringskostnader den första dagen varje månad eller när ditt konto når en fördefinierad utbetalningsgräns.

Tröskelvärden och gränsvärden för betalningar den första i månaden

Så fungerar betalningsgränsen

Utbetalningsgränsen anges inledningsvis till ett visst belopp. Varje gång ditt konto når gränsen före månadens slut höjs beloppet upp till maxgränsen. Gränsbeloppet varierar mellan konton, länder och valutor, så se efter vad som gäller i ditt konto. Tänk på att det fakturerade beloppet kan vara något högre än gränsbeloppet om kontot samlar på sig kostnader snabbt.

Exempel

Anta att du precis har kommit igång med ditt Google Ads-konto i augusti och att ditt första gränsvärde är 500 kronor. Om du har samlat på dig kostnader för 490 kronor fram till september debiteras du då och utbetalningsgränsen fortsätter vara 500 kronor under nästa faktureringsperiod.

Payment at day 30

Om du däremot samlar på dig 500 kronor i kostnader före månadens slut

• debiteras du omedelbart
  • höjs gränsen till nästa gränsbelopp, till exempel 2 000 kronor.

Payment at Threshold

Exempel

Anta att annonsören Albin skapar ett Google Ads-konto med en utbetalningsgräns på 500 kronor och börjar samla på sig kostnader den 1 oktober. Så här debiteras han och så här ändras hans faktureringsgräns:

• Den 5 oktober når Albin den första utbetalningsgränsen på 500 kronor. Vid det tillfället debiteras han för sina kostnader (vilket kan vara ett något högre belopp än utbetalningsgränsen om han har samlat på sig kostnader snabbt). Vi höjer Albins utbetalningsgräns till 2 000 kronor.
  • Den 25 oktober når Albin den nya utbetalningsgränsen på 2 000 kronor och han debiteras för sina upplupna Google Ads-kostnader. Google höjer utbetalningsgränsen igen, nu till 3 500 kronor, och Albin fortsätter samla på sig kostnader.
  • Den 1 november fakturerar Google Albin för de kostnader som har tillkommit sedan den senaste höjningen av utbetalningsgränsen den 23 oktober.
  • Den 18 november har Albin samlat på sig mer än 3 500 kronor i kostnader. Google fakturerar honom och höjer utbetalningsgränsen till 5 000 kronor.
  • Nästa gång Albin debiteras är den 1 december.

Ta reda på din utbetalningsgräns

Så här tar du reda på din utbetalningsgräns:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto på https://ads.google.com.
  2. Klicka på verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon] och välj Översikt under Fakturering.
  3. Det aktuella gränsbeloppet visas på kortet till vänster längst upp.

Du meddelas inte när din utbetalningsgräns höjs, så se efter här när du vill ta reda på vilken gräns du har för tillfället.

Om du vill debiteras mer sällan eller för större belopp kan du läsa om hur du ändrar hur ofta du debiteras.

Tips

• Du kan göra manuella inbetalningar även om du använder automatiska betalningar. Beloppet används till framtida klick och dras från nästa automatiska betalning eller medför att den skjuts upp.
  • Om du vill minska kostnaderna som debiteras med din primära betalningsmetod kan du göra en manuell inbetalning med en annan betalningsmetod.
  • För att undvika att dina annonser stoppas på grund av en avvisad betalning rekommenderar vi att du anger en extra betalningsmetod. Om den primära betalningsmetoden av någon anledning inte fungerar debiterar vi ditt sekundära kreditkort så att annonserna fortsätter visas utan avbrott.
Manuella betalningar
Inställningen för manuella betalningar är inte tillgänglig för nya konton i länderna och territorierna som anges nedan. Om du inte ser det här alternativet när du skapar kontot måste du välja alternativet med automatiska betalningar för att skapa kontot. Du kan inte byta till manuella betalningar för ditt konto i följande länder och territorier.

Länder och territorier
Amerika Afrika Europa Mellanöstern Asien och Stillahavsområdet
  • Anguilla
  • Antigua och Barbuda
  • Aruba
  • Bahamas
  • Barbados
  • Belize
  • Bermuda
  • Kanada
  • Caymanöarna
  • Chile
  • Costa Rica
  • Dominica
  • Ecuador
  • Franska Guyana
  • Grenada
  • Guadeloupe
  • Guatemala
  • Guyana
  • Haiti
  • Jamaica
  • Montserrat
  • Nederländska Antillerna
  • Nicaragua
  • Panama
  • Paraguay
  • Puerto Rico
  • Saint Lucia
  • Saint Vincent och Grenadinerna
  • St. Pierre och Miquelon
  • Surinam
  • Trinidad och Tobago
  • USA
  • Förenta staternas yttre öar
  • Uruguay
  • Venezuela
  • Jungfruöarna (brittiska)
  • Jungfruöarna (USA)

*Antarktis

• Angola
  • Benin
  • Burkina Faso
  • Burundi
  • Kap Verde
  • Centralafrikanska republiken
  • Komorerna
  • Kongo
  • Kongo – Kinshasa
  • Elfenbenskusten
  • Ekvatorialguinea
  • Eritrea
  • Etiopien
  • Gabon
  • Gambia
  • Ghana
  • Guinea-Bissau
  • Kenya
  • Lesotho
  • Liberia
  • Libyen
  • Madagaskar
  • Malawi
  • Mali
  • Mauretanien
  • Mauritius
  • Mayotte
  • Moçambique
  • Namibia
  • Niger
  • Réunion
  • Rwanda
  • Sao Tomé och Principe
  • Senegal
  • Seychellerna
  • Sierra Leone
  • Somalia
  • Sydafrika
  • Swaziland
  • Tanzania
  • Togo
  • Tunisien
  • Västsahara
  • Zambia
  • Albanien
  • Andorra
  • Österrike
  • Belgien
  • Bosnien och Hercegovina
  • Bulgarien
  • Kroatien
  • Cypern
  • Tjeckien
  • Danmark
  • Estland
  • Färöarna
  • Finland
  • Frankrike
  • Georgien
  • Tyskland
  • Gibraltar
  • Grekland
  • Grönland
  • Ungern
  • Island
  • Irland
  • Italien
  • Liechtenstein
  • Litauen
  • Luxemburg
  • Makedonien
  • Malta
  • Moldavien
  • Monaco
  • Nederländerna
  • Norge
  • Polen
  • Portugal
  • San Marino
  • Serbien
  • Slovakien
  • Slovenien
  • Spanien
  • Svalbard och Jan Mayen
  • Sverige
  • Schweiz
  • Förenade kungariket
  • Armenien
  • Bahrain
  • Egypten
  • Irak
  • Israel
  • Jordanien
  • Libanon
  • Qatar
  • Saudiarabien
  • Tadzjikistan
  • Turkmenistan
  • Förenade Arabemiraten
  • Amerikanska Samoa
  • Australien
  • Bhutan
  • Brunei
  • Kambodja
  • Östtimor
  • Fiji
  • Franska Polynesien
  • Franska sydterritorierna
  • Guam
  • Hongkong
  • Japan
  • Laos
  • Macao
  • Malaysia
  • Maldiverna
  • Mikronesien
  • Mongoliet
  • Burma
  • Nauru
  • Nepal
  • Nya Kaledonien
  • Nya Zeeland
  • Niue
  • Norfolkön
  • Nordmarianerna
  • Pakistan
  • Palau
  • Papua Nya Guinea
  • Samoa
  • Singapore
  • Salomonöarna
  • Sydgeorgien och Sydsandwichöarna
  • Tokelauöarna
  • Tonga
  • Vanuatu
  • Wallis- och Futunaöarna

Manuella betalningar är en betalningsinställning i Google Ads som innebär att du betalar innan dina annonser visas. Så här fungerar det:

1. Gör en inbetalning till Google Ads.
  2. Annonserna börjar visas i princip direkt efter att vi har tagit emot din betalning.
  3. Du samlar på dig kostnader som dras från din betalning.

Dina annonser fortsätter visas så länge du har täckning på kontot. Men glöm inte att sätta in pengar på kontot! Vi skickar en påminnelse via e-post när pengarna på ditt konto börjar ta slut (motsvarande en veckas förbrukning av din budget) och ytterligare en påminnelse när pengarna är slut.

Månadsvis fakturering

En betalningsinställning där Google ger dig en kreditgräns för dina annonseringskostnader. Du kan betala med check, banköverföring eller en annan betalningsmetod beroende på din plats.

Du kan ha rätt till månadsvis fakturering om ditt företag uppfyller vissa krav. Dessa krav inkluderar men är inte begränsade till att

• företaget har varit registrerat i minst ett år

• du har ett aktivt Google Ads-konto med god status sedan minst ett år

• du har spenderat minst motsvarande 5 000 USD per månad (kan variera per land) under tre av de senaste tolv månaderna.

Om du uppfyller dessa krav och vill ansöka om månadsvis fakturering kan du kontakta oss.

Betalningsinställningarna avgör när du betalar för dina annonser. Google Ads har två inställningar för betalningar i ditt land: manuella betalningar och månadsvis fakturering.

• Manuella betalningar: Du betalar innan dina annonser visas. I takt med att annonserna sedan visas och du samlar på dig kostnader dras dessa från det inbetalda beloppet. När beloppet har förbrukats slutar annonserna visas.

• Månadsvis fakturering: Google ger dig en kreditgräns för dina annonseringskostnader. Du samlar på dig kostnader och får en faktura varje månad.

Vilka betalningsinställningar som är tillgängliga för ditt konto beror på kontots faktureringsland och valuta. Observera att en del betalningsinställningar i vissa fall tillfälligt inte är tillgängliga medan Google Ads-teamet granskar ditt kontos behörighet att använda dem.

Här beskriver vi dessa betalningsinställningar och hur de fungerar. Om du vill veta mer om betalningsmetoder läser du avsnittet om att lägga till en ny betalningsmetod.

Manuella betalningar
Inställningen för manuella betalningar är inte tillgänglig för nya konton i länderna och territorierna som anges nedan. Om du inte ser det här alternativet när du skapar kontot måste du välja alternativet med automatiska betalningar för att skapa kontot. Du kan inte byta till manuella betalningar för ditt konto i följande länder och territorier.

Länder och territorier
Amerika Afrika Europa Mellanöstern Asien och Stillahavsområdet
  • Anguilla
  • Antigua och Barbuda
  • Aruba
  • Bahamas
  • Barbados
  • Belize
  • Bermuda
  • Kanada
  • Caymanöarna
  • Chile
  • Costa Rica
  • Dominica
  • Ecuador
  • Franska Guyana
  • Grenada
  • Guadeloupe
  • Guatemala
  • Guyana
  • Haiti
  • Jamaica
  • Montserrat
  • Nederländska Antillerna
  • Nicaragua
  • Panama
  • Paraguay
  • Puerto Rico
  • Saint Lucia
  • Saint Vincent och Grenadinerna
  • St. Pierre och Miquelon
  • Surinam
  • Trinidad och Tobago
  • USA
  • Förenta staternas yttre öar
  • Uruguay
  • Venezuela
  • Jungfruöarna (brittiska)
  • Jungfruöarna (USA)

*Antarktis

• Angola
  • Benin
  • Burkina Faso
  • Burundi
  • Kap Verde
  • Centralafrikanska republiken
  • Komorerna
  • Kongo
  • Kongo – Kinshasa
  • Elfenbenskusten
  • Ekvatorialguinea
  • Eritrea
  • Etiopien
  • Gabon
  • Gambia
  • Ghana
  • Guinea-Bissau
  • Kenya
  • Lesotho
  • Liberia
  • Libyen
  • Madagaskar
  • Malawi
  • Mali
  • Mauretanien
  • Mauritius
  • Mayotte
  • Moçambique
  • Namibia
  • Niger
  • Réunion
  • Rwanda
  • Sao Tomé och Principe
  • Senegal
  • Seychellerna
  • Sierra Leone
  • Somalia
  • Sydafrika
  • Swaziland
  • Tanzania
  • Togo
  • Tunisien
  • Västsahara
  • Zambia
  • Albanien
  • Andorra
  • Österrike
  • Belgien
  • Bosnien och Hercegovina
  • Bulgarien
  • Kroatien
  • Cypern
  • Tjeckien
  • Danmark
  • Estland
  • Färöarna
  • Finland
  • Frankrike
  • Georgien
  • Tyskland
  • Gibraltar
  • Grekland
  • Grönland
  • Ungern
  • Island
  • Irland
  • Italien
  • Liechtenstein
  • Litauen
  • Luxemburg
  • Makedonien
  • Malta
  • Moldavien
  • Monaco
  • Nederländerna
  • Norge
  • Polen
  • Portugal
  • San Marino
  • Serbien
  • Slovakien
  • Slovenien
  • Spanien
  • Svalbard och Jan Mayen
  • Sverige
  • Schweiz
  • Förenade kungariket
  • Armenien
  • Bahrain
  • Egypten
  • Irak
  • Israel
  • Jordanien
  • Libanon
  • Qatar
  • Saudiarabien
  • Tadzjikistan
  • Turkmenistan
  • Förenade Arabemiraten
  • Amerikanska Samoa
  • Australien
  • Bhutan
  • Brunei
  • Kambodja
  • Östtimor
  • Fiji
  • Franska Polynesien
  • Franska sydterritorierna
  • Guam
  • Hongkong
  • Japan
  • Laos
  • Macao
  • Malaysia
  • Maldiverna
  • Mikronesien
  • Mongoliet
  • Burma
  • Nauru
  • Nepal
  • Nya Kaledonien
  • Nya Zeeland
  • Niue
  • Norfolkön
  • Nordmarianerna
  • Pakistan
  • Palau
  • Papua Nya Guinea
  • Samoa
  • Singapore
  • Salomonöarna
  • Sydgeorgien och Sydsandwichöarna
  • Tokelauöarna
  • Tonga
  • Vanuatu
  • Wallis- och Futunaöarna

Manuella betalningar är en betalningsinställning i Google Ads som innebär att du betalar innan dina annonser visas. Så här fungerar det:

1. Gör en inbetalning till Google Ads.
  2. Annonserna börjar visas i princip direkt efter att vi har tagit emot din betalning.
  3. Du samlar på dig kostnader som dras från din betalning.

Dina annonser fortsätter visas så länge du har täckning på kontot. Men glöm inte att sätta in pengar på ditt konto! Vi skickar en påminnelse via e-post när pengarna på ditt konto börjar ta slut (motsvarande en veckas förbrukning av din budget) och ytterligare en påminnelse när pengarna är slut.

Månadsvis fakturering

En betalningsinställning där Google ger dig en kreditgräns för dina annonseringskostnader. Du kan betala med check, banköverföring eller en annan betalningsmetod beroende på din plats.

Du kan ha rätt till månadsvis fakturering om ditt företag uppfyller vissa krav. Dessa krav inkluderar men är inte begränsade till att

• företaget har varit registrerat i minst ett år

• du har ett aktivt Google Ads-konto med god status sedan minst ett år

• du har spenderat minst motsvarande 5 000 USD per månad (kan variera per land) under tre av de senaste tolv månaderna.

Om du uppfyller kraven och vill ansöka om månadsvis fakturering, är du välkommen att kontakta oss.

Betalningsinställningarna avgör när du betalar för dina annonser. Google Ads har två betalningsinställningar i ditt land: automatiska betalningar och månadsvis fakturering.

• Automatiska betalningar: När dina annonser har börjat visas debiterar Google Ads dig automatiskt enligt din betalningsmetod.

• Månadsvis fakturering: Google ger dig en kreditgräns för dina annonseringskostnader. Du samlar på dig kostnader och får en faktura varje månad.

Vilka betalningsinställningar som är tillgängliga för ditt konto beror på kontots faktureringsland och valuta. Observera att en del betalningsinställningar i vissa fall tillfälligt inte är tillgängliga medan Google Ads-teamet granskar ditt kontos behörighet att använda dem.

Här beskriver vi dessa betalningsinställningar och hur de fungerar. Om du vill veta mer om betalningsmetoder kan du läsa avsnittet om hur du lägger till en ny betalningsmetod.

Du kan eventuellt växla mellan automatiska och manuella betalningar i faktureringsinställningarna för ditt konto. Alternativet för att växla från automatiska till manuella betalningar är endast tillgänglig i länder där alternativet Manuell betalning är tillgängligt. Om du använder manuella betalningar och det här alternativet inte längre är tillgängligt i ditt land kan du bara växla till automatiska betalningar, och du kan inte växla tillbaka till manuella betalningar. Läs mer om tillgängligheten till alternativet Manuell betalning här.

Så här ändrar du betalningsinställningen:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Skriv Inställningar i sökfältet högst upp på startsidan och välj Inställningar > Fakturering.
    • (Alternativt kan du använda kortkommandot G B för att gå direkt till Fakturering.)
  3. Klicka på redigeringsikonen Inställningen Redigera, pennikon bredvid Hur du betalar i avsnittet Betalningskonto.
  4. Välj önskad betalningsinställning i rullgardinsmenyn.
  5. Följ anvisningarna i popup-fönstret för att bekräfta ändringen.

Obs! Endast användare med administratörs- eller redigeringsbehörighet till betalningsprofilen kan göra denna ändring. Du kan kontrollera din åtkomsttyp genom att skriva inställningar i sökfältet högst upp på startsidan. Välj Inställningar > Fakturering och scrolla till avsnittet Betalningsanvändare längst ned på sidan.

Observera att den här funktionen kanske inte är tillgänglig i alla dina konton om du har fler än ett Google Ads-konto.

Automatiska betalningar
Automatiska betalningar är inte tillgängliga för konton i Kina och Ryssland. Om du inte ser detta alternativ i ditt konto ska du välja manuella betalningar i stället.

Automatiska betalningar är en betalningsinställning i Google Ads. Med denna inställning samlar du först på dig annonseringskostnader. Sedan dras kostnaderna automatiskt enligt din primära betalningsmetod.

Du behöver bara ange dina faktureringsuppgifter en enda gång. Betalningarna behandlas automatiskt, så du behöver inte oroa dig för att annonserna slutar visas om du glömmer att göra en inbetalning.

När debiteras du?

Med automatiska betalningar debiteras du för dina annonseringskostnader den första dagen varje månad eller när ditt konto når en fördefinierad utbetalningsgräns.

Tröskelvärden och gränsvärden för betalningar den första i månaden

Så fungerar betalningsgränsen

Utbetalningsgränsen anges inledningsvis till ett visst belopp. Varje gång ditt konto når gränsen före månadens slut höjs beloppet upp till maxgränsen. Gränsbeloppet varierar mellan konton, länder och valutor, så se efter vad som gäller i ditt konto. Tänk på att det fakturerade beloppet kan vara något högre än gränsbeloppet om kontot samlar på sig kostnader snabbt.

Exempel

Anta att du precis har kommit igång med ditt Google Ads-konto i augusti och att ditt första gränsvärde är 500 kronor. Om du har samlat på dig kostnader för 490 kronor fram till september debiteras du då och utbetalningsgränsen fortsätter vara 500 kronor under nästa faktureringsperiod.

Payment at day 30

Om du däremot samlar på dig 500 kronor i kostnader före månadens slut

• debiteras du omedelbart
  • höjs gränsen till nästa gränsbelopp, till exempel 2 000 kronor.

Payment at Threshold

Exempel

Anta att annonsören Albin skapar ett Google Ads-konto med en utbetalningsgräns på 500 kronor och börjar samla på sig kostnader den 1 oktober. Så här debiteras han och så här ändras hans faktureringsgräns:

• Den 5 oktober når Albin den första utbetalningsgränsen på 500 kronor. Vid det tillfället debiteras han för sina kostnader (vilket kan vara ett något högre belopp än utbetalningsgränsen om han har samlat på sig kostnader snabbt). Vi höjer Albins utbetalningsgräns till 2 000 kronor.
  • Den 25 oktober når Albin den nya utbetalningsgränsen på 2 000 kronor och han debiteras för sina upplupna Google Ads-kostnader. Google höjer utbetalningsgränsen igen, nu till 3 500 kronor, och Albin fortsätter samla på sig kostnader.
  • Den 1 november fakturerar Google Albin för de kostnader som har tillkommit sedan den senaste höjningen av utbetalningsgränsen den 23 oktober.
  • Den 18 november har Albin samlat på sig mer än 3 500 kronor i kostnader. Google fakturerar honom och höjer utbetalningsgränsen till 5 000 kronor.
  • Nästa gång Albin debiteras är den 1 december.

Ta reda på din utbetalningsgräns

Så här tar du reda på din utbetalningsgräns:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto på https://ads.google.com.
  2. Klicka på verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon] och välj Översikt under Fakturering.
  3. Det aktuella gränsbeloppet visas på kortet till vänster längst upp.

Du meddelas inte när din utbetalningsgräns höjs, så se efter här när du vill ta reda på vilken gräns du har för tillfället.

Om du vill debiteras mer sällan eller för större belopp kan du läsa om hur du ändrar hur ofta du debiteras.

Tips

• Du kan göra manuella inbetalningar även om du använder automatiska betalningar. Beloppet används till framtida klick och dras från nästa automatiska betalning eller medför att den skjuts upp.
  • Om du vill minska kostnaderna som debiteras med din primära betalningsmetod kan du göra en manuell inbetalning med en annan betalningsmetod.
  • För att undvika att dina annonser stoppas på grund av en avvisad betalning rekommenderar vi att du anger en extra betalningsmetod. Om den primära betalningsmetoden av någon anledning inte fungerar debiterar vi ditt sekundära kreditkort så att annonserna fortsätter visas utan avbrott.
Månadsvis fakturering

En betalningsinställning där Google ger dig en kreditgräns för dina annonseringskostnader. Du kan betala med check, banköverföring eller en annan betalningsmetod beroende på din plats.

Du kan ha rätt till månadsvis fakturering om ditt företag uppfyller vissa krav. Dessa krav inkluderar men är inte begränsade till att

• företaget har varit registrerat i minst ett år

• du har ett aktivt Google Ads-konto med god status sedan minst ett år

• du har spenderat minst motsvarande 5 000 USD per månad (kan variera per land) under tre av de senaste tolv månaderna.

Om du uppfyller kraven och vill ansöka om månadsvis fakturering, är du välkommen att kontakta oss.

Betalningsinställningarna avgör när du betalar för dina annonser. Google Ads har två betalningsinställningar i ditt land: automatiska betalningar och manuella betalningar.

• Automatiska betalningar: När dina annonser har börjat visas debiterar Google Ads dig automatiskt enligt din betalningsmetod.

• Manuella betalningar: Du betalar innan dina annonser visas. I takt med att annonserna visas och du samlar på dig kostnader dras dessa från det inbetalda beloppet. När beloppet har förbrukats slutar annonserna visas.

Vilka betalningsinställningar som är tillgängliga för ditt konto beror på kontots faktureringsland och valuta. Observera att en del betalningsinställningar i vissa fall tillfälligt inte är tillgängliga medan Google Ads-teamet granskar ditt kontos behörighet att använda dem.

Här beskriver vi dessa betalningsinställningar och hur de fungerar. Om du vill veta mer om betalningsmetoder kan du läsa avsnittet om hur du lägger till en ny betalningsmetod.

Du kan eventuellt växla mellan automatiska och manuella betalningar i faktureringsinställningarna för ditt konto. Alternativet för att växla från automatiska till manuella betalningar är endast tillgänglig i länder där alternativet Manuell betalning är tillgängligt. Om du använder manuella betalningar och det här alternativet inte längre är tillgängligt i ditt land kan du bara växla till automatiska betalningar, och du kan inte växla tillbaka till manuella betalningar. Läs mer om tillgängligheten till alternativet Manuell betalning här.

Så här ändrar du betalningsinställningen:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Skriv Inställningar i sökfältet högst upp på startsidan och välj Inställningar > Fakturering.
    • (Alternativt kan du använda kortkommandot G B för att gå direkt till Fakturering.)
  3. Klicka på redigeringsikonen Inställningen Redigera, pennikon bredvid Hur du betalar i avsnittet Betalningskonto.
  4. Välj önskad betalningsinställning i rullgardinsmenyn.
  5. Följ anvisningarna i popup-fönstret för att bekräfta ändringen.

Obs! Endast användare med administratörs- eller redigeringsbehörighet till betalningsprofilen kan göra denna ändring. Du kan kontrollera din åtkomsttyp genom att skriva inställningar i sökfältet högst upp på startsidan. Välj Inställningar > Fakturering och scrolla till avsnittet Betalningsanvändare längst ned på sidan.

Observera att den här funktionen kanske inte är tillgänglig i alla dina konton om du har fler än ett Google Ads-konto.

Automatiska betalningar
Automatiska betalningar är inte tillgängliga för konton i Kina och Ryssland. Om du inte ser detta alternativ i ditt konto ska du välja manuella betalningar i stället.

Automatiska betalningar är en betalningsinställning i Google Ads. Med denna inställning samlar du först på dig annonseringskostnader. Sedan dras kostnaderna automatiskt enligt din primära betalningsmetod.

Du behöver bara ange dina faktureringsuppgifter en enda gång. Betalningarna behandlas automatiskt, så du behöver inte oroa dig för att annonserna slutar visas om du glömmer att göra en inbetalning.

När debiteras du?

Med automatiska betalningar debiteras du för dina annonseringskostnader den första dagen varje månad eller när ditt konto når en fördefinierad utbetalningsgräns.

Tröskelvärden och gränsvärden för betalningar den första i månaden

Så fungerar betalningsgränsen

Utbetalningsgränsen anges inledningsvis till ett visst belopp. Varje gång ditt konto når gränsen före månadens slut höjs beloppet upp till maxgränsen. Gränsbeloppet varierar mellan konton, länder och valutor, så se efter vad som gäller i ditt konto. Tänk på att det fakturerade beloppet kan vara något högre än gränsbeloppet om kontot samlar på sig kostnader snabbt.

Exempel

Anta att du precis har kommit igång med ditt Google Ads-konto i augusti och att ditt första gränsvärde är 500 kronor. Om du har samlat på dig kostnader för 490 kronor fram till september debiteras du då och utbetalningsgränsen fortsätter vara 500 kronor under nästa faktureringsperiod.

Payment at day 30

Om du däremot samlar på dig 500 kronor i kostnader före månadens slut

• debiteras du omedelbart
  • höjs gränsen till nästa gränsbelopp, till exempel 2 000 kronor.

Payment at Threshold

Exempel

Anta att annonsören Albin skapar ett Google Ads-konto med en utbetalningsgräns på 500 kronor och börjar samla på sig kostnader den 1 oktober. Så här debiteras han och så här ändras hans faktureringsgräns:

• Den 5 oktober når Albin den första utbetalningsgränsen på 500 kronor. Vid det tillfället debiteras han för sina kostnader (vilket kan vara ett något högre belopp än utbetalningsgränsen om han har samlat på sig kostnader snabbt). Vi höjer Albins utbetalningsgräns till 2 000 kronor.
  • Den 25 oktober når Albin den nya utbetalningströskeln på 2 000 kronor och han debiteras för sina upplupna Google Ads-kostnader. Google höjer utbetalningströskeln igen, nu till 3 500 kronor, och Albin fortsätter samla på sig kostnader.
  • Den 1 november fakturerar Google Albin för de kostnader som har tillkommit sedan den senaste höjningen av utbetalningströskeln den 23 oktober.
  • Den 18 november har Albin samlat på sig mer än 3 500 kronor i kostnader. Google fakturerar honom och höjer utbetalningsgränsen till 5 000 kronor.
  • Nästa gång Albin debiteras är den 1 december.

Ta reda på din utbetalningsgräns

Så här tar du reda på din utbetalningsgräns:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto på https://ads.google.com.
  2. Klicka på verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon] och välj Översikt under Fakturering.
  3. Det aktuella gränsbeloppet visas på kortet till vänster längst upp.

Du meddelas inte när din utbetalningsgräns höjs, så se efter här när du vill ta reda på vilken gräns du har för tillfället.

Om du vill debiteras mer sällan eller för större belopp kan du läsa om hur du ändrar hur ofta du debiteras.

Tips

• Du kan göra manuella inbetalningar även om du använder automatiska betalningar. Beloppet används till framtida klick och dras från nästa automatiska betalning eller medför att den skjuts upp.
  • Om du vill minska kostnaderna som debiteras med din primära betalningsmetod kan du göra en manuell inbetalning med en annan betalningsmetod.
  • För att undvika att dina annonser stoppas på grund av en avvisad betalning rekommenderar vi att du anger en extra betalningsmetod. Om den primära betalningsmetoden av någon anledning inte fungerar debiterar vi ditt sekundära kreditkort så att annonserna fortsätter visas utan avbrott.
Manuella betalningar
Inställningen för manuella betalningar är inte tillgänglig för nya konton i länderna och territorierna som anges nedan. Om du inte ser det här alternativet när du skapar kontot måste du välja alternativet med automatiska betalningar för att skapa kontot. Du kan inte byta till manuella betalningar för ditt konto i följande länder och territorier.

Länder och territorier
Amerika Afrika Europa Mellanöstern Asien och Stillahavsområdet
  • Anguilla
  • Antigua och Barbuda
  • Aruba
  • Bahamas
  • Barbados
  • Belize
  • Bermuda
  • Kanada
  • Caymanöarna
  • Chile
  • Costa Rica
  • Dominica
  • Ecuador
  • Franska Guyana
  • Grenada
  • Guadeloupe
  • Guatemala
  • Guyana
  • Haiti
  • Jamaica
  • Montserrat
  • Nederländska Antillerna
  • Nicaragua
  • Panama
  • Paraguay
  • Puerto Rico
  • Saint Lucia
  • Saint Vincent och Grenadinerna
  • St. Pierre och Miquelon
  • Surinam
  • Trinidad och Tobago
  • USA
  • Förenta staternas yttre öar
  • Uruguay
  • Venezuela
  • Jungfruöarna (brittiska)
  • Jungfruöarna (USA)

*Antarktis

• Angola
  • Benin
  • Burkina Faso
  • Burundi
  • Kap Verde
  • Centralafrikanska republiken
  • Komorerna
  • Kongo
  • Kongo – Kinshasa
  • Elfenbenskusten
  • Ekvatorialguinea
  • Eritrea
  • Etiopien
  • Gabon
  • Gambia
  • Ghana
  • Guinea-Bissau
  • Kenya
  • Lesotho
  • Liberia
  • Libyen
  • Madagaskar
  • Malawi
  • Mali
  • Mauretanien
  • Mauritius
  • Mayotte
  • Moçambique
  • Namibia
  • Niger
  • Réunion
  • Rwanda
  • Sao Tomé och Principe
  • Senegal
  • Seychellerna
  • Sierra Leone
  • Somalia
  • Sydafrika
  • Swaziland
  • Tanzania
  • Togo
  • Tunisien
  • Västsahara
  • Zambia
  • Albanien
  • Andorra
  • Österrike
  • Belgien
  • Bosnien och Hercegovina
  • Bulgarien
  • Kroatien
  • Cypern
  • Tjeckien
  • Danmark
  • Estland
  • Färöarna
  • Finland
  • Frankrike
  • Georgien
  • Tyskland
  • Gibraltar
  • Grekland
  • Grönland
  • Ungern
  • Island
  • Irland
  • Italien
  • Liechtenstein
  • Litauen
  • Luxemburg
  • Makedonien
  • Malta
  • Moldavien
  • Monaco
  • Nederländerna
  • Norge
  • Polen
  • Portugal
  • San Marino
  • Serbien
  • Slovakien
  • Slovenien
  • Spanien
  • Svalbard och Jan Mayen
  • Sverige
  • Schweiz
  • Förenade kungariket
  • Armenien
  • Bahrain
  • Egypten
  • Irak
  • Israel
  • Jordanien
  • Libanon
  • Qatar
  • Saudiarabien
  • Tadzjikistan
  • Turkmenistan
  • Förenade Arabemiraten
  • Amerikanska Samoa
  • Australien
  • Bhutan
  • Brunei
  • Kambodja
  • Östtimor
  • Fiji
  • Franska Polynesien
  • Franska sydterritorierna
  • Guam
  • Hongkong
  • Japan
  • Laos
  • Macao
  • Malaysia
  • Maldiverna
  • Mikronesien
  • Mongoliet
  • Burma
  • Nauru
  • Nepal
  • Nya Kaledonien
  • Nya Zeeland
  • Niue
  • Norfolkön
  • Nordmarianerna
  • Pakistan
  • Palau
  • Papua Nya Guinea
  • Samoa
  • Singapore
  • Salomonöarna
  • Sydgeorgien och Sydsandwichöarna
  • Tokelauöarna
  • Tonga
  • Vanuatu
  • Wallis- och Futunaöarna

Manuella betalningar är en betalningsinställning i Google Ads som innebär att du betalar innan dina annonser visas. Så här fungerar det:

1. Gör en inbetalning till Google Ads.
  2. Annonserna börjar visas i princip direkt efter att vi har tagit emot din betalning.
  3. Du samlar på dig kostnader som dras från din betalning.

Dina annonser fortsätter visas så länge du har täckning på kontot. Men glöm inte att sätta in pengar på kontot! Vi skickar en påminnelse via e-post när pengarna på ditt konto börjar ta slut (motsvarande en veckas förbrukning av din budget) och ytterligare en påminnelse när pengarna är slut.

Med Google Ads debiteras du automatiskt efter att dina annonser har visats (automatiska betalningar), eller så kan du betala innan dina annonser visas (manuella betalningar). Du väljer detta när du skapar ditt konto, och därefter går inställningen inte att ändra.

Automatiska betalningar

Automatiska betalningar är en betalningsinställning i Google Ads. Med denna inställning samlar du först på dig annonseringskostnader. Sedan dras kostnaderna automatiskt enligt din primära betalningsmetod.

Du behöver bara ange dina faktureringsuppgifter en enda gång. Betalningarna behandlas automatiskt, så du behöver inte oroa dig för att annonserna slutar visas om du glömmer att göra en inbetalning.

När debiteras du?

Med automatiska betalningar debiteras du för dina annonseringskostnader den första dagen varje månad eller när ditt konto når en fördefinierad utbetalningsgräns.

Tröskelvärden och gränsvärden för betalningar den första i månaden

Så fungerar betalningsgränsen

Utbetalningsgränsen anges inledningsvis till ett visst belopp. Varje gång ditt konto når gränsen före månadens slut höjs beloppet upp till maxgränsen. Gränsbeloppet varierar mellan konton, länder och valutor, så se efter vad som gäller i ditt konto. Tänk på att det fakturerade beloppet kan vara något högre än gränsbeloppet om kontot samlar på sig kostnader snabbt.

Exempel

Anta att du precis har kommit igång med ditt Google Ads-konto i augusti och att ditt första gränsvärde är 500 kronor. Om du har samlat på dig kostnader för 490 kronor fram till september debiteras du då och utbetalningsgränsen fortsätter vara 500 kronor under nästa faktureringsperiod.

Payment at day 30

Om du däremot samlar på dig 500 kronor i kostnader före månadens slut

• debiteras du omedelbart
  • höjs gränsen till nästa gränsbelopp, till exempel 2 000 kronor.

Payment at Threshold

Exempel

Anta att annonsören Albin skapar ett Google Ads-konto med en utbetalningsgräns på 500 kronor och börjar samla på sig kostnader den 1 oktober. Så här debiteras han och så här ändras hans faktureringsgräns:

• Den 5 oktober når Albin den första utbetalningsgränsen på 500 kronor. Vid det tillfället debiteras han för sina kostnader (vilket kan vara ett något högre belopp än utbetalningströskeln om han har samlat på sig kostnader snabbt). Vi höjer Albins utbetalningströskel till 2 000 kronor.
  • Den 25 oktober når Albin den nya utbetalningströskeln på 2 000 kronor och han debiteras för sina upplupna Google Ads-kostnader. Google höjer utbetalningströskeln igen, nu till 3 500 kronor, och Albin fortsätter samla på sig kostnader.
  • Den 1 november fakturerar Google Albin för de kostnader som har tillkommit sedan den senaste höjningen av utbetalningströskeln den 23 oktober.
  • Den 18 november har Albin samlat på sig mer än 3 500 kronor i kostnader. Google fakturerar honom och höjer utbetalningsgränsen till 5 000 kronor.
  • Nästa gång Albin debiteras är den 1 december.

Ta reda på din utbetalningsgräns

Så här tar du reda på din utbetalningströskel:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon] och välj Översikt under Fakturering.
  3. Det aktuella gränsbeloppet visas på kortet till vänster längst upp.

Du meddelas inte när gränsen höjs, så se efter här när du vill ta reda på vilken gräns du har för tillfället.

Om du vill debiteras mer sällan eller för större belopp kan du läsa om hur du ändrar hur ofta du debiteras.

Tips

• Du kan göra manuella inbetalningar även om du använder automatiska betalningar. Beloppet används till framtida klick och dras från nästa automatiska betalning eller medför att den skjuts upp.
  • Om du vill minska kostnaderna som debiteras med din primära betalningsmetod kan du göra en manuell inbetalning med en annan betalningsmetod.
  • För att undvika att dina annonser stoppas på grund av en avvisad betalning rekommenderar vi att du anger en extra betalningsmetod. Om den primära betalningsmetoden av någon anledning inte fungerar debiterar vi ditt sekundära kreditkort så att annonserna fortsätter visas utan avbrott.
Manuella betalningar

Manuella betalningar är en betalningsinställning i Google Ads som innebär att du betalar innan dina annonser visas. Så här fungerar det:

1. Gör en inbetalning till Google Ads.
  2. Annonserna börjar visas i princip direkt efter att vi har tagit emot din betalning.
  3. Du samlar på dig kostnader som dras från din betalning.

Dina annonser fortsätter visas så länge du har täckning på kontot. Men glöm inte att sätta in pengar på kontot! Vi skickar en påminnelse via e-post när pengarna på ditt konto börjar ta slut (motsvarande en veckas förbrukning av din budget) och ytterligare en påminnelse när pengarna är slut.

Månadsvis fakturering

En betalningsinställning där Google ger dig en kreditgräns för dina annonseringskostnader. Du kan betala med check, banköverföring eller en annan betalningsmetod beroende på din plats.

Du kan ha rätt till månadsvis fakturering om ditt företag uppfyller vissa krav. Dessa krav inkluderar men är inte begränsade till att

• företaget har varit registrerat i minst ett år

• du har ett aktivt Google Ads-konto med god status sedan minst ett år

• du har spenderat minst motsvarande 5 000 USD per månad (kan variera per land) under tre av de senaste tolv månaderna.

Om du uppfyller dessa krav och vill ansöka om månadsvis fakturering kan du kontakta oss.