Tips på hur du optimerar din genomsnittliga dagliga budget

Om du har en begränsad budget vill du troligen utnyttja vartenda öre som du spenderar på din annonskampanj. När budgeten är begränsad visas din annons kanske inte så ofta som du vill – eller inte alls.

Här ger vi tips på hur du kan spendera din budget mer effektivt.

Sänk buden i kampanjer som begränsas av budgeten

Det kan låta märkligt, men faktum är att du kan få fler klick om du sänker buden i kampanjer som begränsas av budgeten. Genom att sänka buden kan du minska det genomsnittliga belopp som du betalar när någon klickar på dina annonser. Det kan leda till att budgeten räcker längre och att du får fler klick. Om du sänker buden för mycket, kan du däremot få färre klick om buden inte längre står sig i konkurrensen. Om du väljer att sänka buden bör du kontrollera kampanjen efter några dagar och se till att du inte har sänkt dem för mycket. Läs mer om hur du justerar ditt bud

Låt Google Ads ange bud automatiskt

Ett alternativ till att sänka buden är att låta Google Ads ställa in buden automatiskt åt dig. Det finns flera typer av automatiska budstrategier, som var och en är utformad för att hjälpa dig att nå ett specifikt mål för din verksamhet, som fler klick eller konverteringar. Läs mer om automatisk budgivning

Använd den rekommenderade budgeten för kampanjen

Google Ads visar rekommenderade budgetar för kampanjer som upprepade gånger förbrukar sin genomsnittliga dagliga budget och som skulle kunna få fler klick och exponeringar. Ta hjälp av rekommendationerna när du bedömer hur en ny budget skulle kunna förbättra synligheten för annonserna i din kampanj. Läs mer om hur du tar reda på den rekommenderade budgeten för en kampanj