Lisäsivustolinkkien näyttäminen mainostekstin alla

Sivustolinkkimainoslaajennus näyttää verkkosivustosi tiettyjen sivujen linkit mainostesi tekstin alla (pääasiallisen aloitussivun lisäksi). Sivustolinkkilaajennuksen avulla asiakkaat pääsevät sivustollasi etsimäänsä sisältöön yhdellä klikkauksella. Sivustolinkit näkyvät Google-hakutulosten ylä- ja alapuolella olevissa mainoksissa. Voit lisätä sivustolinkkejä, kun luot kampanjasi. Voit muokata linkin tekstiä ja URL-osoitteita ja tarkastella sivustolinkkejä sisältävien mainosten tehokkuutta Mainoslaajennukset-välilehdellä.

Valtterin koirien herkkuleipomo
Mainos www.example.com
Kotitekoisia keksejä ja herkkuja. Eikö koirasikin ansaitse parasta?

Esimerkki

Omistat lähileipomon, jolla on pramea verkkosivusto. Sivusto näyttää hienolta, mutta se ei tuo tilauksia eivätkä ihmiset tunnu löytävän liikkeesi aukioloaikoja. Kun lisäät sivustolinkkejä, ihmiset voivat siirtyä suoraan myymälän aukioloaikoihin, tilaussivulle, tuotevalikoimaan tai muuhun etsimäänsä kohtaan.

Mainoksissa, jotka näytetään pöytätietokoneiden ja tablettien hakutulossivulla, voidaan näyttää kahdesta kuuteen linkkiä näkyvän URL-osoitteen lisäksi. Mainoksissa, jotka näytetään sellaisten matkapuhelimien hakutulossivuilla, joissa on kaikilla toiminnoilla varustettu internetselain, voidaan näyttää enintään neljä lisälinkkiä (ominaisuus ei ole käytettävissä WAP-puhelimissa).

Joissakin tapauksissa saatamme täydentää sivustolinkkejäsi kuvauksilla, jotka olet antanut kyseisistä sivuista. Voit lisätä nämä tiedot itse, kun luot tai muokkaat sivustolinkkejä, tai voimme käyttää automaattisesti tilistäsi saatuja yksittäisiin sivustolinkkeihin liittyviä tietoja, kuten tilisi eri mainoksista saatuja tietoja. Kun sivustolinkkiesi kanssa näytetään lisätietoja, mainoksesi voivat olla entistä osuvampia potentiaalisille asiakkaille.

Sivustolinkkien edut

Seuraavassa on joitakin syitä siihen, miksi sivustolinkkejä kannattaa lisätä mainoksiin:

• Oikoteiden tarjoaminen: Asiakkaat voivat siirtyä linkkien kautta suoraan verkkosivustosi suosituimpiin tai paljon tuloksia tuottaviin osioihin.
  • Työn minimoiminen: Sivustolinkkien lisääminen ei vaadi uusien tekstimainosten luomista tai nykyisten muokkaamista.
  • Vaivaton päivitettävyys: Voit muuttaa linkkitekstiä ja URL-osoitteita milloin tahansa ja pitää ne ajan tasalla, jotta ne vastaavat myyntiä ja erikoistarjouksia.
  • Joustavuus: Voit lisätä sivustolinkkejä kampanjaan tai mainosryhmään sen mukaan, minkä mainosten yhteydessä haluat niiden näkyvän.
  • Tarkka raportointi: Selvitä, montako klikkausta mainoksesi sai, kun sivustolinkit näytettiin. Voit eritellä tilastotiedot kampanjan, mainosryhmän tai mainoksen mukaan. Voit ryhmitellä tilastotietoja Tämä laajennus verrattuna toiseen -segmentin avulla ja vertailla klikkausmääriä yksittäisen sivustolinkin ja mainoksen muiden osien, kuten otsikon, muiden sivustolinkkien tai muun laajennuksen, välillä.
  • Tietojen säilyttäminen: Muokkaa sivustolinkkejä nollaamatta niiden tehokkuustilastoja.
  • Muokatut mobiilisivustolinkit: Luo mobiilioptimoituja, mobiililaitteissa näytettäviä sivustolinkkejä tai poista tiettyjä sivustolinkkejä käytöstä valitsemissasi laitteissa.
  • Ajoittaminen aloitus- ja lopetuspäivillä: Määritä päivämäärät, viikonpäivät tai kellonajat, jolloin sivustolinkit voidaan näyttää.

Muistettavaa

Sivustolinkit voivat sisältää useimmissa kielissä enintään 25 merkkiä. Kaksinkertaista merkkileveyttä käyttävissä kielissä merkkien enimmäismäärä on 12. Kaksinkertaista merkkileveyttä käyttävien kielten merkkileveys on kaksinkertainen. Tällaisia kieliä ovat esimerkiksi kiina, japani ja korea.

Tarkista kaikki sivustolinkkilaajennusten käytännöt.

Opastettu esittely: sivustolinkkien lisääminen

Voit katsoa opastetun esittelyn sivustolinkkien luomisesta tilissäsi klikkaamalla Näytä esimerkki. Voit myös seurata alla olevia ohjeita.

Näytä ohjeet

Sivustolinkkien luominen ja hallinta

Uusien sivustolinkkien luominen

Muistettavaa

Eivätkö sivustolinkit näy? Tämä ominaisuus on käytettävissä vain seuraavissa kampanjatyypeissä:

• Hakuverkosto Display-valinnalla
  • Haku- ja Display-verkostot
  • Vain hakuverkosto.

Lue lisätietoja erilaisista käytettävissä olevista kampanjatyypeistä.

Kampanjatason sivustolinkkien luominen:

1. Valitse kampanja, johon haluat lisätä laajennuksen.
  2. Klikkaa Mainoslaajennukset-välilehteä.
  3. Valitse avattavasta Näytä-valikosta Sivustolinkkilaajennukset.
  4. Klikkaa Sivustolinkkien asetukset -linkin vieressä olevaa Muokkaa-vaihtoehtoa.
  5. Näet kaikki tässä tilissä olevat sivustolinkit.
    • Voit käyttää aiemmin luotua sivustolinkkiä klikkaamalla sitä.
    • Voit luoda uuden sivustolinkin klikkaamalla Uusi-painiketta.
  6. Kirjoita sivustolinkin teksti ja URL-osoite.
  7. Kuvaus-kenttä on valinnainen. Kun täytät molemmat kuvausrivit, sivustolinkkisi saattaa olla kelvollinen näkymään kyseisten tietojen kanssa. Lisätietoja on jäljempänä kohdassa Lisätietoja sisältävät sivustolinkit.
  8. Tallenna kampanjasi sivustolinkkiasetus klikkaamalla Tallenna.
  9. Valitse kampanjan sivustolinkkilaajennusikkunan alaosassa olevan Näytä tämä laajennus kohteessa -kohdan vierestä laitteet, joissa haluat kampanjan sivustolinkkien näkyvän. Voit näyttää sivustolinkit kaikissa laitteissa (oletusasetus) tai määrittää asetukseksi Vain mobiililaitteet tai Vain pöytäkoneet ja tablet-laitteet.
  10. Klikkaa Tallenna.

Vinkkejä

• Kirjoita lyhyt linkkiteksti. Tämä lisää niiden linkkien määrää, jotka voidaan näyttää, ja antaa AdWordsin käyttöön enemmän sivustolinkkejä, joista valita.
  • Saat sivustolinkki-ideoita helposti tarkastelemalla verkkosivustosi navigointipalkkeja.
  • Sivustolinkkiesi järjestys ja tehokkuus vaikuttavat siihen, miten usein sivustolinkki valitaan näytettäväksi mainoksessa.

Mainosryhmätason sivustolinkit

Pidä mielessä seuraavat seikat ennen mainosryhmätason sivustolinkkien luomista:

• Mainosryhmä käyttää oletuksena sen kampanjan sivustolinkkejä, johon mainosryhmä kuuluu.
  • Jos luot mainosryhmälle tietynlaisen sivustolinkin, se ohittaa samantyyppisen kampanjatason sivustolinkin.
  • Voit myös poistaa käytöstä mainosryhmän sivustolinkin. Tällöin mainosryhmässä luomasi sivustolinkit poistetaan ja kampanjatason sivustolinkkien näyttäminen kyseisissä mainoksissa keskeytetään. Toisin sanoen valitun tyyppiset sivustolinkit eivät näy mainosryhmässä.

Voit luoda mainosryhmätason sivustolinkin seuraavasti:

1. Valitse mainosryhmä, johon haluat lisätä sivustolinkin.
    1. Klikkaa Mainoslaajennukset-välilehteä.
  2. Valitse avattavasta valikosta Näytä: Sivustolinkkilaajennukset.
  3. Klikkaa Sivustolinkkilaajennuksen asetukset -linkin vieressä olevaa Muokkaa-vaihtoehtoa.
  4. Valitse Käytä mainosryhmän sivustolinkkiä, jos haluat luoda sivustolinkkejä vain kyseiselle mainosryhmälle.
  5. Näet kaikki tässä tilissä olevat sivustolinkit.
    1. Jos haluat käyttää olemassa olevaa sivustolinkkiä, klikkaa mainosryhmään lisättävän sivustolinkin vieressä olevaa nuolta.
    2. Jos haluat luoda mainosryhmään uuden sivustolinkin, klikkaa Uusi-painiketta.
  6. Kirjoita sivustolinkin teksti ja URL-osoite.
  7. Kuvaus-kenttä on valinnainen. Kun täytät molemmat kuvausrivit, sivustolinkkisi saattaa olla kelvollinen näkymään kyseisten tietojen kanssa. Lisätietoja on jäljempänä kohdassa Lisätietoja sisältävät sivustolinkit.
  8. Klikkaa Tallenna ja palaa mainosryhmän sivustolinkkilaajennusikkunaan.
  9. Valitse mainosryhmän sivustolinkkilaajennusikkunan alaosassa olevan Näytä tämä laajennus kohteessa -kohdan vierestä laitteet, joissa haluat mainosryhmän sivustolinkkien näkyvän. Voit näyttää sivustolinkit kaikissa laitteissa (oletusasetus) tai määrittää asetukseksi Vain mobiililaitteet tai Vain pöytäkoneet ja tablet-laitteet.
  10. Klikkaa Tallenna.

Vinkkejä

• Valitse Käytä kampanjan asetusta, jos haluat käyttää kampanjan sivustolinkkejä. Muista, että kampanjan sivustolinkkejä käytetään oletuksena mainosryhmissä, joten tästä vaihtoehdosta on hyötyä vain, jos haluat poistaa aikaisemman asetuksen.
  • Valitse Poista sivustolinkkilaajennukset käytöstä, jos haluat poistaa mainosryhmän sivustolinkit ja piilottaa kampanjan sivustolinkit kyseisessä mainosryhmässä. Tämän jälkeen mainosryhmässä ei enää näytetä sivustolinkkejä.
Sivustolinkkien muokkaaminen
Voit muokata kampanjatason tai mainosryhmätason sivustolinkkejä seuraavasti:
  1. Valitse kampanja tai mainosryhmä, jossa muokattava sivustolinkki on.
  2. Klikkaa Mainoslaajennukset-välilehteä.
  3. Valitse avattavasta valikosta Näytä: Sivustolinkkilaajennus.
  4. Klikkaa Sivustolinkkilaajennuksen asetukset -kohdassa Muokkaa.
  5. Näet kyseisen kampanjan tai mainosryhmän kaikki sivustolinkit. Vieritä kampanjatason tai mainosryhmätason sivustolinkkeihin ja etsi muokattava sivustolinkki. Valitse sivustolinkki klikkaamalla oikealla puolella olevaa nuolta.
  6. Klikkaa valitsemassasi sivustolinkissä kynäkuvakkeen vieressä olevaa alanuolta ja valitse Muokkaa.
  7. Tee muutokset valitsemaasi sivustolinkkiin.
    • Kuvaus-kenttä on valinnainen. Kun täytät molemmat kuvausrivit, sivustolinkkisi saattaa olla kelvollinen näkymään kyseisten tietojen kanssa. Lisätietoja on jäljempänä kohdassa Lisätietoja sisältävät sivustolinkit.
  8. Kun muokkaus on valmis, klikkaa Tallenna.
  9. Sivustolinkkiä muokataan kaikissa mainosryhmissä ja kampanjoissa, joissa kyseinen sivustolinkki on käytössä.

Vinkkejä

• Kirjoita lyhyt linkkiteksti. Tämä lisää niiden linkkien määrää, jotka voidaan näyttää, ja antaa AdWordsin käyttöön enemmän sivustolinkkejä, joista valita.
  • Saat sivustolinkki-ideoita helposti tarkastelemalla verkkosivustosi navigointipalkkeja.
  • Sivustolinkkiesi järjestys ja tehokkuus vaikuttavat siihen, miten usein sivustolinkki valitaan näytettäväksi mainoksessa.
Sivustolinkin poistaminen

Voit poistaa kampanjatason tai mainosryhmätason sivustolinkin seuraavasti:

1. Valitse kampanja tai mainosryhmä, jossa poistettava sivustolinkki on.
  2. Klikkaa Mainoslaajennukset-välilehteä.
  3. Valitse avattavasta valikosta Näytä: Sivustolinkkilaajennus.
  4. Siirry Sivustolinkkilaajennuksen asetukset -kohtaan ja laajenna se klikkaamalla lisäruutua.
  5. Näet kyseisen kampanjan tai mainosryhmän kaikki sivustolinkit. Vieritä kampanjatason tai mainosryhmätason laajennuksiin, vie hiiri sen sivustolinkkijoukon päälle, joka sisältää poistettavan sivustolinkin, ja klikkaa yläkulmassa näkyvää kynäkuvaketta.
  6. Klikkaa Valittu sivustolinkkilaajennus -otsikon alla jokaisen kampanjasta tai mainosryhmästä poistettavan laajennuksen vieressä olevaa nuolta. Jos poistat sivustolinkin kampanjasta, se poistetaan myös kyseisen kampanjan kaikista mainosryhmistä.
  7. Kun olet valmis, klikkaa Tallenna.

Voit poistaa kaikki tietyntyyppiset sivustolinkit kampanjasta tai mainosryhmästä seuraavasti:

1. Valitse kampanja tai mainosryhmä, jossa poistettavat sivustolinkit ovat.
  2. Klikkaa Mainoslaajennukset-välilehteä.
  3. Valitse avattavasta valikosta Näytä: Sivustolinkkilaajennukset.
  4. Siirry Sivustolinkkilaajennuksen asetukset -kohtaan ja laajenna se klikkaamalla lisäruutua.
  5. Näet kyseisen kampanjan tai mainosryhmän kaikki sivustolinkit. Vieritä poistettaviin kampanjatason tai mainosryhmätason sivustolinkkeihin ja klikkaa niiden vieressä olevaa valintaruutua.
  6. Klikkaa Poista.
Useiden sivustolinkkilaajennusten muokkaaminen kerralla
Sivustolinkkilaajennusten muokkaaminen kerralla Muokkaa-valikosta

Voit massamuokata kaikkia muita laajennuksia paitsi sijaintilaajennuksia ja merkintöjä, jotka tulevat automaattisesti näkyviin mainoksellesi (esimerkiksi arviot myyjästä). Toimi seuraavasti:

1. Klikkaa Mainoslaajennukset-välilehteä ja valitse joukkona muokattava laajennus tilastotaulukon yläpuolella olevasta avattavasta Näytä:-valikosta.
  2. Valitse kaikkien niiden laajennusten vieressä olevat valinruudut, joita haluat muokata kerralla.
  3. Klikkaa Muokkaa-painiketta + LAAJENNUS-painikkeen vieressä ja tee muutokset.
Sivustolinkkilaajennusten muokkaaminen kerralla laskentataulukoiden avulla
Lataa ensin laskentataulukkomalli.
  1. Kirjaudu AdWords-tiliisi osoitteessa http://adwords.google.fi.
  2. Klikkaa Kampanjat-välilehteä.
  3. Klikkaa Mainoslaajennukset-välilehteä.
  4. Valitse Muokkaa-valikosta Lataa laskentataulukkomalli.
  5. Valitse raportin muoto.
  6. Valitse Lataa.
Tee sitten muutokset laskentataulukkoon.

Jos haluat lisätä sivustolinkkilaajennuksen, määritä seuraavat tiedot:

• Sivustolinkin teksti: teksti, jonka haluat näkyvän klikattavana linkkinä sivustolinkissäsi.
  • Sivustolinkin URL-osoite: URL-osoite, johon sivustolinkissäsi oleva linkki johtaa.
  • Kuvaus 1 ja Kuvaus 2 (valinnainen): Sivustolinkkisi linkkitekstin alapuolella näkyvä kuvaava teksti. Tämän tekstin tarkoituksena on antaa lisätietoja kohdeasiakkaallesi siitä, mitä hän löytää seuratessaan sivustolinkkiäsi.
Tallenna joukkomuutokset ja ota ne käyttöön lataamalla laskentataulukko:
  1. Klikkaa AdWords-tilissäsi Kampanjat.
  2. Siirry välilehdelle, joka liittyy lähetettäviin kohteisiin. Jos esimerkiksi haluat lähettää mainosryhmiin tehdyt muutokset, siirry Mainosryhmät-välilehdelle.
  3. Valitse Muokkaa-valikosta Lähetä laskentataulukko….
  4. Valitse näyttöön tulevassa valintaikkunassa laskentataulukkosi.
  5. Valitse Lähetä ja esikatsele.
  6. Kun tiedostosi lähetys on valmis, sinun kannattaa klikata Esikatsele muutokset ja varmistaa, että laskentataulukkosi muutokset näkyvät tilissäsi.
  7. Jos muutoksesi näyttävät olevan kunnossa esikatselussa, klikkaa Ota muutokset käyttöön.
Sivustolinkin muokkaaminen mobiililaitteille

Laajennukset näkyvät oletuksena kaikissa laitteissa, mutta voit muokata mobiililaitteiden, pöytätietokoneiden ja tablettien sivustolinkkilaajennuksia kahdella tavalla.

• Voit luoda mobiililaitteille tarkoitettuja sivustolinkkejä. Jos verkkosivustossasi on esimerkiksi mobiililaitteille tarkoitettuja tuotesivustoja ja haluat ohjata käyttäjiä sivustoosi ensisijaisesti mobiililaitteille suunnattua sivustolinkkiä käyttämällä, luo vain ensisijaisesti mobiililaitteille suunnattu sivustolinkki ja valitse Mobiili-ruutu Uusi sivustolinkki -ikkunan Laitetoivomus-kohdassa.
  • Voit rajoittaa kampanja- tai mainosryhmätasolla sitä, missä laitteissa sivustolinkkilaajennuksesi voivat näkyä. Jos haluat esimerkiksi tietyn kampanjan sivustolinkkien näkyvän vain pöytätietokoneissa ja tableteissa, muokkaa laajennuksen asetuksia kampanjatasolla ja valitse Näytä tämä laajennus kohteessa -kohdan vierestä Vain pöytäkoneet ja tablet-laitteet.

Mobiililaitteille tarkoitetut sivustolinkit luodaan seuraavasti:

1. Valitse kampanja, jossa muokattava sivustolinkki on.
  2. Klikkaa Mainoslaajennukset-välilehteä.
  3. Valitse avattavasta Näytä-valikosta Sivustolinkkilaajennukset.
  4. Siirry Sivustolinkkilaajennuksen asetukset -kohtaan ja klikkaa Muokkaa.
  5. Näet luettelon kaikista kyseisen kampanjan sivustolinkeistä.
  6. Etsi muokattava sivustolinkki ja valitse se klikkaamalla oikealla puolella olevaa nuolta.
  7. Klikkaa valitsemassasi sivustolinkissä kynäkuvakkeen vieressä olevaa alanuolta ja valitse Muokkaa.
  8. Valitse näkyviin tulevassa lomakkeessa ensisijaisen laitteen vierestä Mobiili.
  9. Muuta sivustolinkkiä tarvittavalla tavalla optimoidaksesi sen mobiililaitteille.
  10. Klikkaa Tallenna.

Huomautus

• Sivustolinkit, joiden ensisijaiseksi laitteeksi on asetettu mobiililaite, ovat ensisijaisia mobiililaitteiden vakiosivustolinkkien sijaan.
  • Vakiosivustolinkit ovat pöytäkoneissa ja kannettavissa tietokoneissa etusijalla samantyyppisiin mobiililaitteille optimoituihin sivustolinkkeihin verrattuna.
  • Jos kampanjassa tai mainosryhmässä on ainoastaan mobiililaitteille optimoituja sivustolinkkejä, ne voivat näkyä pöytäkoneissa ja kannettavissa tietokoneissa. Tämän välttämiseksi suosittelemme luomaan kampanjaan vakiosivustolinkkejä, jotka ovat samantyyppisiä kuin mobiililaitteille optimoidut sivustolinkit.
Sivustolinkin ajoittaminen

Seuraavalla tavalla voit valita, minä päivinä tai kellonaikoina sivustolinkki voidaan näyttää:

1. Valitse kampanja, jossa muokattava sivustolinkki on.
  2. Klikkaa Mainoslaajennukset-välilehteä.
  3. Valitse avattavasta valikosta Näytä: Sivustolinkkilaajennukset.
  4. Siirry Sivustolinkkilaajennuksen asetukset -kohtaan ja klikkaa Muokkaa.
  5. Näet luettelon kaikista kyseisen kampanjan laajennuksista.
  6. Vie hiiri ajoitettavan sivustolinkin päälle. Klikkaa alaspäin osoittavaa nuolta kynäkuvakkeen vieressä ja valitse Muokkaa.
    • Muista, että tekemäsi muutokset vaikuttavat kaikkiin kampanjoihin tai mainosryhmiin, joissa käytetään kyseistä sivustolinkkiä. Jos haluat muutoksen koskevan vain tätä kampanjaa, valitse Kopioi ja muokkaa.
  7. Valitse näkyviin tulevassa lomakkeessa Aloitus- ja lopetuspäivät, ajoitus -kohta.
  8. Klikkaa aloitus- ja lopetuspäivän laatikoiden sisäpuolella ja valitse päivät, jolloin sivustolinkin näyttämisen tulee alkaa ja loppua.
  9. Ajoitus-osiossa voit valita viikonpäivät ja kellonajat, joina sivustolinkki näytetään. Kaikki ajat ovat tilisi aikavyöhykkeen aikoja.
  10. Klikkaa Tallenna-painiketta.
Kuvausten lisääminen päivitettyihin sivustolinkkeihin

Kun luot uuden sivustolinkin tai muokkaat olemassa olevaa sivustolinkkiä, täytä Kuvaus-kentän molemmat rivit, jotta sivustolinkkisi voidaan näyttää kyseisten tietojen kanssa.

Katso sivustolinkkien luomista tai muokkaamista koskevat ohjeet edellä olevasta kohdasta.

Lisätietoja sisältävä sivustolinkkien muoto

Oletetaan, että sinulla on käynnissä kampanja, jossa käytetään sivustolinkkejä. Joissakin tapauksissa saatamme täydentää sivustolinkkejäsi kuvauksilla, jotka olet antanut kyseisistä sivuista. Tällöin koko mainosyksikkö näyttää seuraavan esimerkin kaltaiselta:

Valtterin koirien herkkuleipomo
Mainos www.example.com
Kotitekoisia keksejä ja herkkuja. Eikö koirasikin ansaitse parasta?

Voit lisätä kyseiset tiedot itse, kun luot tai muokkaat sivustolinkkejä. Kun sivustolinkkiesi kanssa näytetään lisätietoja, mainoksesi voivat olla entistä osuvampia potentiaalisille asiakkaille.

Sivustolinkkien hinta

Sivustolinkin klikkauksen hinta on sama kuin samassa mainoksessa olevan näkyvän URL-osoitteen klikkauksen hinta. Toisin sanoen sinulta veloitetaan sama summa huolimatta siitä, mitä saman mainoksen linkkiä (aloitussivu vai sivustolinkki) klikataan. Sivustolinkit tarjoavat asiakkaille useita mahdollisuuksia klikata mainostasi ja mainoksesi sisällä, mutta sinua veloitetaan enintään kahdesta klikkauksesta mainoksen näyttökertaa kohden. Jos joku kuitenkin klikkaa nopeasti useaa linkkiä mainosta katsellessaan, klikkauksia käsitellään kaksoisklikkauksena tai kelpaamattomana klikkauksena, eikä sinua veloiteta.

Tehokkuus ja raportit

Oletetaan, että haluat nähdä, kuinka tehokkaita sivustolinkkisi ovat. Tämän asian voi selvittää esimerkiksi sellaisten klikkausten tai näyttökertojen määrästä, jotka tapahtuivat sen jälkeen, kun sivustolinkkisi näytettiin mainoksesi kanssa. Sivustolinkkien tehokkuustiedoista näet, mitkä sivustolinkit ovat tehokkaimpia, ja voit sitten optimoida sivustolinkkejäsi mainontatavoitteidesi saavuttamiseksi.

Sivustolinkin tehokkuuden seuraaminen

Voit analysoida sivustolinkkejä sisältävien mainosten tehokkuutta Mainoslaajennukset-välilehdellä. Klikkausten sarake laskee klikkaukset sekä sivustolinkeissäsi että mainoksissasi, kun niissä näytetään sivustolinkkejä.

Voit nähdä sivustolinkkisi tehokkuustiedot seuraavasti:

1. Valitse kampanja, jossa on sivustolinkkejä. Klikkaa sitten Mainoslaajennukset-välilehteä.
  2. Valitse avattavasta valikosta Näytä: Sivustolinkkilaajennukset.
  3. Näet tilastotaulukon, joka sisältää tiedot koko mainosyksikön tehokkuudesta sivustolinkin näkyessä. Toisin sanoen nämä tiedot sisältävät sivustolinkin tehokkuuden sekä sen kanssa näkyvän mainoksen ja muiden sen kanssa mahdollisesti näkyvien sivustolinkkien tehokkuuden.
  4. Selvitä tehokkuustietojasi analysoimalla, mitkä sivustolinkit toimivat hyvin, ja optimoi sivustolinkkisi sen mukaan.

Tehokkuustietojen segmentointi

Segmenttien avulla näet tarkemmin yksittäisen sivustolinkin tehokkuuden. Suosittelemme käyttämään Tämä laajennus verrattuna toiseen -segmenttiä. Sen avulla voit verrata, kuinka monta klikkausta yksittäinen sivustolinkki sai verrattuna muihin mainoksessasi näkyneisiin sivustolinkkeihin tai otsikoihin.

Voit ryhmitellä tiedot Tämä laajennus verrattuna toiseen -segmentin avulla seuraavasti:

1. Klikkaa sivustolinkit sisältävän kampanjan Mainoslaajennukset-välilehteä.
  2. Klikkaa avattavassa valikossa Näytä: Sivustolinkkilaajennukset.
  3. Klikkaa avattavassa valikossa Segmentti.
  4. Valitse Tämä laajennus verrattuna toiseen.
  5. Taulukossa näet Muut- ja Tämä laajennus -nimiset rivit. Voit näiden rivien tilastoja vertaamalla nähdä, miten yksittäiset laajennukset toimivat. Sen jälkeen voit optimoida laajennukset vastaavasti.

Näin voit vertailla sitä, kuinka monta klikkausta mainoksesi näkyvä URL-osoite sai verrattuna mainoksen sivustolinkkeihin toimimalla seuraavasti:

1. Klikkaa sivustolinkkejä sisältävän kampanjan Mainoslaajennukset-välilehdellä avattavaa Segmentti-valikkoa.
  2. Valitse Klikkaustyyppi. Select Click type from the Segment dropdown

Vinkki

Erittele sivustolinkkiesi tehokkuus kampanjan tai mainosryhmän mukaan muokkaamalla tilastotaulukkoa. Klikkaa avattavaa Sarakkeet-valikkoa ja valitse Muokkaa sarakkeita. Tietojen tarkkuus -kohdassa voit lisätä taulukkoon erilliset Kampanja- ja Mainosryhmä-sarakkeet klikkaamalla Lisää-linkkiä.

Google Analytics -seuranta

Linkkien automaattinen koodaus johtaa siihen, että aloitussivun URL-osoitteet tallennetaan ylimääräisen sivustolinkkiparametrin kanssa.

Tällöin se näkyy erillisenä kohtana Suosituin sisältö -raporteissa ja on saatavana Liikenteen lähteet -kohdan AdWords-osiossa.

Voit analysoida kyseisen aloitussivun URL-osoitteen tehokkuuden AdWords-kampanjoissa. Toissijaisen mittasuhteen avulla voit selvittää, mikä mainoksen ja aloitussivun (sivustolinkki) yhdistelmä toimii parhaiten.

Huomautus: Tavoitteen asetukset -välilehti on valittu. Jos Verkkokaupan seuranta on kuitenkin otettu käyttöön sivustossa, näet Tulot- ja Tapahtuma-luvut.

Miksi sivustolinkkisi eivät näy?

Muista, että mainostesi yhteydessä ei aina näytetä sivustolinkkejä. Myös sivustolinkkien näyttömuoto voi vaihdella silloin, kun niitä näytetään mainostesi yhteydessä. Esimerkiksi pöytäkoneissa näytetyissä mainoksissa voi näkyä kahdesta kuuteen sivustolinkkiä. Huomioimme useita tekijöitä päättäessämme, minkä tyyppisiä sivustolinkkejä näytämme mainoksesi kanssa ja näytämmekö sivustolinkkejä ollenkaan. Lue lisätietoja siitä, miksi sivustolinkkejäsi ei ehkä näytetä mainoksissasi.

Huomautus

Kun olet luonut sivustolinkkejä, saatat huomata, että ne näkyvät muutaman viikon ajan ja lakkaavat sitten näkymästä. Varmistamme, että sivustolinkit vastaavat käytäntöjämme, ja muutos saattaa johtua viipeestä tarkistuksessa. Jos sivustolinkkisi lakkaavat näkymästä, tarkista, että kampanjasi kaikkien sivustolinkkien kohde-URL-osoitteet ohjaavat asiakkaat yksilölliselle aloitussivulle.

Seuraavat vaiheet