Lisälinkkien näyttäminen mainostekstin alla

Sivustolinkit-mainoslaajennus näyttää linkkejä tietyille verkkosivuston sivuille mainosten tekstin alla (aloitussivun lisäksi). Tämän avulla asiakkaat voivat löytää etsimänsä sivustostasi helposti yhdellä klikkauksella. Sivustolinkit näkyvät mainoksissa, jotka näytetään Google-hakutulosten ylä- ja alapuolella. Voit lisätä sivustolinkit kampanjan luomisen yhteydessä. Mainoslaajennukset-välilehdellä voit muokata linkkitekstejä ja URL-osoitteita ja tarkistaa, miten tehokkaita sivustolinkkejä sisältävät mainokset ovat.

Esimerkki

Omistat lähileipomon, jolla on taiteellinen verkkosivusto. Sivusto näyttää hienolta, mutta se ei tuo tilauksia eivätkä ihmiset tunnu löytävän liikkeesi aukioloaikoja. Kun lisäät sivustolinkkejä, ihmiset voivat siirtyä suoraan myymälän aukioloaikoihin, tilaussivulle, tuotevalikoimaan tai muuhun etsimäänsä kohtaan.

Mainoksissa, jotka näytetään pöytätietokoneen tai tablet-laitteen hakutulossivulla, voidaan näyttää kahdesta kuuteen linkkiä näkyvän URL-osoitteen lisäksi. Mainoksissa, jotka näytetään sellaisten matkapuhelimien hakutulossivuilla, joilla on kaikilla toiminnoilla varustetut selaimet, voidaan näyttää enintään neljä lisälinkkiä (ominaisuus ei ole käytettävissä WAP-puhelimissa).

Joissakin tapauksissa saatamme täydentää sivustolinkkejäsi kuvauksilla, jotka olet antanut kyseisistä sivuista. Voit lisätä nämä tiedot itse, kun luot tai muokkaat sivustolinkkejä, tai voimme käyttää automaattisesti tilistäsi saatuja yksittäisiin sivustolinkkeihin liittyviä tietoja, kuten tilisi eri mainoksista saatuja tietoja. Kun sivustolinkkien kanssa näytetään lisätietoja, mainoksesi voivat olla entistä osuvampia potentiaalisille asiakkaille.

Sivustolinkkien edut

Seuraavassa on joitakin syitä siihen, miksi sinun kannattaa lisätä sivustolinkkejä mainoksiisi:

• Näytä pikakuvakkeita: linkitä suoraan verkkosivustosi suosituimpiin tai paljon tuloksia tuottaviin osioihin.
  • Minimoi työ: sinun ei tarvitse luoda uusia tekstimainoksia tai muokata niitä sisällyttääksesi sivustolinkkejä.
  • Päivitä helposti: muuta linkkitekstiä ja URL-osoitteita milloin tahansa ja pidä ne ajan tasalla niin, että ne vastaavat myyntiä ja erikoistarjouksia.
  • Joustavuus: voit lisätä sivustolinkkejä kampanjaan tai mainosryhmään sen mukaan, minkä mainosten kanssa haluat niiden näkyvän.
  • Tarkka raportointi: selvitä, montako klikkausta mainoksesi sai, kun sivustolinkit näytettiin. Voit suodattaa tilastotiedot kampanjan, mainosryhmän tai mainoksen mukaan. Voit ryhmitellä tilastotietoja Tämä laajennus vs. muut -segmentin avulla ja vertailla klikkausmääriä yksittäisen sivustolinkin ja mainoksen muiden osien, kuten otsikon, muiden sivustolinkkien tai muun laajennuksen, välillä.
  • Datan säilyttäminen: Muokkaa sivustolinkkejä nollaamatta niiden tehokkuustilastoja.
  • Mukautetut mobiilisivustolinkit: luo mobiililaitteille optimoituja sivustolinkkejä, jotka näytetään mobiililaitteissa, tai poista tiettyjä sivustolinkkejä käytöstä valitsemissasi laitteissa.
  • Ajoittaminen aloitus- ja lopetuspäivillä: Määritä päivämäärät, viikonpäivät tai kellonajat, jolloin sivustolinkit voidaan näyttää.

Muista seuraavat seikat

Sivustolinkit on rajoitettu 25 merkkiin useimmilla kielillä tai 12 merkkiin kaksoisleveillä kielillä. Kaksinkertaista merkkileveyttä käyttävissä kielissä käytetään kaksinkertaista merkkileveyttä. Tällaisia kieliä ovat esimerkiksi kiina, japani ja korea.

Tarkista kaikki sivustolinkkilaajennusten käytännöt.

Opastettu esittely: sivustolinkkien lisääminen

Voit katsoa opastetun esittelyn sivustolinkkien luomisesta tilissäsi klikkaamalla Näytä esimerkki. Voit myös seurata alla olevia ohjeita.

Näytä ohjeet

Sivustolinkkien luominen ja hallinta
Uusien sivustolinkkien luominen

Muista seuraavat seikat

Eivätkö sivustolinkit näy? Tämä ominaisuus on vain seuraavia kampanjatyyppejä varten:

• Hakuverkosto Display-valinnalla
  • Haku- ja Display-verkosto
  • Vain hakuverkosto

Lisätietoja käytettävissä olevista kampanjatyypeistä.

Kampanjatason sivustolinkkien luominen:

1. Valitse kampanja, johon haluat lisätä laajennuksen.
  2. Klikkaa Mainoslaajennukset-välilehteä.
  3. Valitse avattavasta Näytä-valikosta Sivustolinkkilaajennukset.
  4. Klikkaa Sivustolinkkien asetukset -linkin vieressä Muokkaa.
  5. Näet kaikki tässä tilissä olevat sivustolinkit.
    • Voit ottaa olemassa olevan sivustolinkin käyttöön klikkaamalla sitä.
    • Voit luoda uuden sivustolinkin klikkaamalla Uusi-painiketta.
  6. Kirjoita sivustolinkin teksti ja URL-osoite.
  7. Kuvaus-kenttä on valinnainen. Kun täytät molemmat kuvausrivit, sivustolinkkisi voidaan näyttää kyseisten tietojen kanssa. Lisätietoja annetaan alla olevassa osiossa Lisätietoja sisältävät sivustolinkit.
  8. Tallenna kampanjasi sivustolinkkiasetus klikkaamalla Tallenna.
  9. Valitse kampanjan sivustolinkkilaajennusikkunan alaosasta Näytä tämä laajennus kohteessa -kohdan vierestä laitteet, joissa haluat kampanjan sivustolinkkien näkyvän. Voit näyttää sivustolinkit kaikissa laitteissa (oletusasetus) tai määrittää asetukseksi Vain mobiililaitteet tai Vain pöytäkoneet ja tablet-laitteet.
  10. Klikkaa Tallenna.

Vinkkejä

• Tee linkkitekstistä lyhyt. Tämä kasvattaa niiden linkkien määrää, jotka voidaan näyttää, ja antaa AdWordsin käyttöön enemmän sivustolinkkejä, joista valita.
  • Saat sivustolinkki-ideoita helposti tarkastelemalla verkkosivustosi navigointipalkkeja.
  • Sivustolinkkiesi järjestys ja tehokkuus vaikuttavat siihen, miten usein sivustolinkki valitaan näytettäväksi mainoksessa.

Mainosryhmätason sivustolinkit

Pidä mielessä seuraavat seikat ennen mainosryhmätason sivustolinkkien luomista:

• Mainosryhmä käyttää oletuksena sen kampanjan sivustolinkkejä, johon mainosryhmä kuuluu.
  • Jos luot mainosryhmälle tietynlaisen sivustolinkin, se korvaa samantyyppisen kampanjatason sivustolinkin.
  • Voit myös poistaa käytöstä mainosryhmän sivustolinkin. Tällöin mainosryhmässä luomasi sivustolinkit poistetaan ja kampanjatason sivustolinkkien näyttäminen kyseisissä mainoksissa keskeytetään. Toisin sanoen valitun tyyppiset sivustolinkit eivät näy mainosryhmässä.

Voit luoda mainosryhmätason sivustolinkin seuraavasti:

1. Valitse mainosryhmä, johon haluat lisätä sivustolinkin.
    1. Klikkaa Mainoslaajennukset-välilehteä.
  2. Valitse avattavasta valikosta Näytä: Sivustolinkkilaajennukset.
  3. Klikkaa Sivustolinkkilaajennuksen asetukset -linkin vieressä Muokkaa.
  4. Valitse Käytä mainosryhmän sivustolinkkiä, jos haluat luoda sivustolinkkejä vain kyseiselle mainosryhmälle.
  5. Näet kaikki tässä tilissä olevat sivustolinkit.
    1. Jos haluat käyttää aiemmin luotua sivustolinkkiä, klikkaa sitä ja klikkaa mainosryhmään lisättävän sivustolinkin viereistä nuolta.
    2. Voit luoda uuden sivustolinkin mainosryhmään klikkaamalla Uusi-painiketta.
  6. Kirjoita sivustolinkin teksti ja URL-osoite.
  7. Kuvaus-kenttä on valinnainen. Kun täytät molemmat kuvausrivit, sivustolinkkisi voidaan näyttää kyseisten tietojen kanssa. Lisätietoja annetaan alla olevassa osiossa Lisätietoja sisältävät sivustolinkit.
  8. Klikkaa Tallenna ja palaa mainosryhmän sivustolinkkilaajennusikkunaan.
  9. Valitse mainosryhmän sivustolinkkilaajennusikkunan alaosasta Näytä tämä laajennus kohteessa -kohdan vierestä laitteet, joissa haluat mainosryhmän sivustolinkkien näkyvän. Voit näyttää sivustolinkit kaikissa laitteissa (oletusasetus) tai määrittää asetukseksi Vain mobiililaitteet tai Vain pöytäkoneet ja tablet-laitteet.
  10. Klikkaa Tallenna.

Vinkkejä

• Valitse Käytä kampanjan asetusta, jos haluat käyttää kampanjan sivustolinkkejä. Muista, että kampanjan sivustolinkkejä käytetään oletuksena mainosryhmissä, joten tästä vaihtoehdosta on hyötyä vain, jos haluat poistaa aikaisemman asetuksen.

• Valitse Poista sivustolinkkilaajennukset käytöstä, jos haluat poistaa mainosryhmän sivustolinkit ja piilottaa kampanjan sivustolinkit kyseisessä mainosryhmässä. Tämän jälkeen mainosryhmässä ei enää näytetä sivustolinkkejä.
Sivustolinkkien muokkaaminen
Voit muokata kampanjatason tai mainosryhmätason sivustolinkkejä seuraavasti:
  1. Valitse kampanja tai mainosryhmä, jossa muokattava sivustolinkki on.
  2. Klikkaa Mainoslaajennukset-välilehteä.
  3. Valitse avattavasta valikosta Näytä: Sivustolinkkilaajennus.
  4. Klikkaa Sivustolinkkilaajennuksen asetukset -kohdassa Muokkaa.
  5. Näet kyseisen kampanjan tai mainosryhmän kaikki sivustolinkit. Vieritä kampanjatason tai mainosryhmätason sivustolinkkeihin ja etsi muokattava sivustolinkki. Valitse klikkaamalla oikealla olevaa nuolta.
  6. Klikkaa valitsemassasi sivustolinkissä kynäkuvakkeen vieressä olevaa alanuolta ja valitse Muokkaa.
  7. Tee muutokset valitsemaasi sivustolinkkiin.
    • Kuvaus-kenttä on valinnainen. Kun täytät molemmat kuvausrivit, sivustolinkkisi voidaan näyttää kyseisten tietojen kanssa. Lisätietoja annetaan alla olevassa osiossa Lisätietoja sisältävät sivustolinkit.
  8. Kun muokkaus on valmis, klikkaa Tallenna.
  9. Sivustolinkkiä muokataan kaikissa mainosryhmissä ja kampanjoissa, jotka jakavat kyseisen sivustolinkin.

Vinkkejä

• Tee linkkitekstistä lyhyt. Tämä kasvattaa niiden linkkien määrää, jotka voidaan näyttää, ja antaa AdWordsin käyttöön enemmän sivustolinkkejä, joista valita.
  • Saat sivustolinkki-ideoita helposti tarkastelemalla verkkosivustosi navigointipalkkeja.
  • Sivustolinkkiesi järjestys ja tehokkuus vaikuttavat siihen, miten usein sivustolinkki valitaan näytettäväksi mainoksessa.
Sivustolinkin poistaminen

Voit poistaa kampanjatason tai mainosryhmätason sivustolinkin seuraavasti:

1. Valitse kampanja tai mainosryhmä, jossa poistettava sivustolinkki on.
  2. Klikkaa Mainoslaajennukset-välilehteä.
  3. Valitse avattavasta valikosta Näytä: Sivustolinkkilaajennus.
  4. Siirry Sivustolinkkilaajennuksen asetukset -osioon ja laajenna se lisäruutua klikkaamalla.
  5. Näet kyseisen kampanjan tai mainosryhmän kaikki sivustolinkit. Vieritä kampanjatason tai mainosryhmätason laajennuksiin, vie hiiri sen sivustolinkkijoukon päälle, joka sisältää poistettavan sivustolinkin, ja klikkaa yläkulmassa näkyvää kynäkuvaketta.
  6. Klikkaa Valittu sivustolinkkilaajennus -otsikon alla jokaisen kampanjasta tai mainosryhmästä poistettavan laajennuksen vieressä olevaa nuolta. Jos poistat sivustolinkin kampanjasta, se poistetaan myös kyseisen kampanjan kaikista mainosryhmistä.
  7. Kun olet valmis, klikkaa Tallenna.

Voit poistaa kaikki samantyyppiset sivustolinkit kampanjasta tai mainosryhmästä seuraavasti:

1. Valitse kampanja tai mainosryhmä, jossa on poistettavia sivustolinkkejä.
  2. Klikkaa Mainoslaajennukset-välilehteä.
  3. Valitse avattavasta valikosta Näytä: Sivustolinkkilaajennukset.
  4. Siirry Sivustolinkkilaajennuksen asetukset -osioon ja laajenna se lisäruutua klikkaamalla.
  5. Näet kyseisen kampanjan tai mainosryhmän kaikki sivustolinkit. Vieritä poistettaviin kampanjatason tai mainosryhmätason sivustolinkkeihin ja klikkaa niiden vieressä olevaa valintaruutua.
  6. Valitse Poista.
Sivustolinkin räätälöinti mobiililaitteille

Laajennukset näytetään oletusarvoisesti kaikissa laitteissa, mutta voit räätälöidä sivustolinkkilaajennuksia kahdella tavalla pöytätietokoneille sekä mobiili- ja tablet-laitteille.

• Voit luoda mobiilisivustolinkkejä. Jos verkkosivustossasi on esimerkiksi mobiililaitteille tarkoitettuja tuotesivustoja, ja haluat ohjata käyttäjiä sivustoosi ensisijaisesti mobiililaitteille suunnattua sivustolinkkiä käyttämällä, luo vain ensisijaisesti mobiililaitteille suunnattu sivustolinkki ja valitse Mobiili-ruutu Uusi sivustolinkki -ikkunan Laitetoivomus-kohdassa.
  • Voit rajata, missä laitteissa sivustolinkkilaajennukset voivat näkyä kampanja- tai mainosryhmätasolla. Jos haluat esimerkiksi tietyn kampanjan sivustolinkkien näkyvän vain pöytätietokoneissa ja tablet-laitteissa, muokkaa vain laajennuksen asetuksia kampanjatasolla ja valitse Näytä tämä laajennus kohteessa -kohdan vierestä Vain pöytätietokoneet ja tablet-laitteet.

Mobiililaitteille tarkoitetut sivustolinkit luodaan seuraavasti:

1. Valitse kampanja, jossa muokattava sivustolinkki on.
  2. Klikkaa Mainoslaajennukset-välilehteä.
  3. Valitse avattavasta Näytä-valikosta Sivustolinkkilaajennukset.
  4. Siirry Sivustolinkkilaajennuksen asetukset -kohtaan ja klikkaa Muokkaa.
  5. Näet luettelon kaikista kyseisen kampanjan sivustolinkeistä.
  6. Etsi räätälöitävät sivustolinkit ja valitse ne klikkaamalla oikealla olevaa nuolta.
  7. Klikkaa valitsemassasi sivustolinkissä kynäkuvakkeen vieressä olevaa alanuolta ja valitse Muokkaa.
  8. Valitse näkyviin tulevassa lomakkeessa Laitetoivomus-kohdan vierestä Mobiili.
  9. Muuta sivustolinkkiä tarvittavalla tavalla optimoidaksesi sen mobiililaitteille.
  10. Klikkaa Tallenna.

Huomautus

• Sivustolinkit, joiden ensisijaiseksi laitteeksi on asetettu mobiililaite, ovat ensisijaisia mobiililaitteiden vakiosivustolinkkien sijaan.
  • Vakiosivustolinkit ovat pöytäkoneissa ja kannettavissa tietokoneissa etusijalla samantyyppisiin mobiililaitteille optimoituihin sivustolinkkeihin verrattuna.
  • Jos kampanjassa tai mainosryhmässä on ainoastaan mobiililaitteille optimoituja sivustolinkkejä, ne voivat näkyä pöytäkoneissa ja kannettavissa tietokoneissa. Tämän välttämiseksi suosittelemme luomaan kampanjaan vakiosivustolinkkejä, jotka ovat samantyyppisiä kuin mobiililaitteille optimoidut sivustolinkit.
Sivustolinkin ajoittaminen

Voit valita seuraavalla tavalla, minä päivinä tai kellonaikoina sivustolinkki voidaan näyttää:

1. Valitse kampanja, jossa muokattava sivustolinkki on.
  2. Klikkaa Mainoslaajennukset-välilehteä.
  3. Valitse avattavasta valikosta Näytä: Sivustolinkkilaajennukset.
  4. Siirry Sivustolinkkilaajennuksen asetukset -kohtaan ja klikkaa Muokkaa.
  5. Näet luettelon kaikista kyseisen kampanjan laajennuksista.
  6. Vie hiiren osoitin ajoitettavan sivustolinkin päälle. Klikkaa alaspäin osoittavaa nuolta kynäkuvakkeen vieressä ja valitse Muokkaa.
    • Muista, että tekemäsi muutokset vaikuttavat kaikkiin kampanjoihin tai mainosryhmiin, joissa käytetään kyseistä sivustolinkkiä. Jos haluat tehdä muutoksen vain tätä kampanjaa varten, valitse Kopioi ja muokkaa.
  7. Valitse avautuvassa lomakkeessa Aloitus- ja lopetuspäivät, ajoitus -kohta.
  8. Klikkaa aloitus- ja lopetuspäivän laatikoiden sisäpuolella ja valitse päivät, jolloin sivustolinkin näyttämisen tulee alkaa ja loppua.
  9. Ajoitus-osiossa voit valita viikonpäivät ja kellonajat, joina sivustolinkki näytetään. Kaikki ajat ovat tilisi aikavyöhykkeen aikoja.
  10. Klikkaa Tallenna.
Lisätietoja sisältävät sivustolinkit

Oletetaan, että sinulla on käynnissä kampanja, jossa käytetään sivustolinkkejä. Joissakin tapauksissa saatamme täydentää sivustolinkkejäsi kuvauksilla, jotka olet antanut kyseisistä sivuista. Tällöin koko mainosyksikkö näyttää seuraavan esimerkin kaltaiselta:

Voit lisätä nämä tiedot itse, kun luot tai muokkaat sivustolinkkejä, tai voimme käyttää automaattisesti tilistäsi saatuja yksittäisiin sivustolinkkeihin liittyviä tietoja, kuten tilisi eri mainoksista saatuja tietoja. Kun sivustolinkkien kanssa näytetään lisätietoja, mainoksesi voivat olla entistä osuvampia potentiaalisille asiakkaille.

Kuvausten lisääminen päivitettyihin sivustolinkkeihin

Kun luot uuden sivustolinkin tai muokkaat olemassa olevaa sivustolinkkiä, täytä Kuvaus-kentän molemmat rivit, jotta sivustolinkkisi voidaan näyttää kyseisten tietojen kanssa.

Katso päivitettyjen sivustolinkkien luomista tai muokkaamista koskevat ohjeet edellä olevasta osiosta.

Lisätietoja sisältävien sivustolinkkien automaattinen toiminta

Esimerkki

Olet luonut sivustolinkkejä pizzeriasi kampanjaan, ja mainoksesi voi näyttää sivustolinkkejä, jotka ovat samanlaisia kuin tässä mainoksessa:

Example ad with sitelink extensions

Oletetaan, että tilisi sisältää myös seuraavat tekstimainokset:

Koska tilisi tekstimainokset sisältävät samanlaista tietoa kuin sivustolinkkisi, Google saattaa lisätä joitain näistä tiedoista sivustolinkkeihisi. Tällöin potentiaaliset asiakkaasi näkevät mainoksessasi mainosyksiköitä, jotka voivat näyttää tältä:

Huomautus: On tärkeä muistaa, että täydennämme sivustolinkkejäsi antamillasi tiedoilla. Tämä tarkoittaa sitä, että sinä päätät niistä tiedoista (kuten mainostekstistä), joita Google näyttää sivustolinkkilaajennuksessa.

Muista seuraavat seikat

Lisätietoja sisältäviä sivustolinkkejä näytetään vain, jos sivustolinkkikampanjasi täyttää tietyt ehdot, mukaan lukien seuraavat:

• Aiemmat mainoksesi näytetään kahden tai kolmen sivustolinkkirivin kanssa, ja ne näkyvät Googlen hakutulosten yläpuolella.
  • Olet antanut lisätietoja sivustolinkkejäsi varten TAI olemme löytäneet muita tilisi mainoksia, jotka vastaavat sivustolinkkejäsi.

Sivustolinkkien kustannukset

Sivustolinkin klikkauksen hinta on sama kuin samassa mainoksessa olevan näkyvän URL-osoitteen klikkauksen hinta. Toisin sanoen sinulta veloitetaan sama summa riippumatta siitä, mitä mainoksen linkkiä (kohde-URL-osoitetta vai sivustolinkkiä) käyttäjä klikkaa. Sivustolinkit tarjoavat asiakkaille useampia mahdollisuuksia klikata mainostasi ja sen sisällä, mutta sinua veloitetaan enintään kahdesta klikkauksesta mainoksen näyttökertaa kohden. Jos käyttäjä kuitenkin napsauttaa nopeasti useaa linkkiä mainosta katsellessaan, ylimääräiset napsautukset käsitellään päällekkäisinä (tai kelpaamattomina) klikkauksina, eikä niitä veloiteta sinulta.

Tehokkuus ja raportit

Oletetaan, että haluat nähdä, kuinka tehokkaita sivustolinkkisi ovat. Tämän osoittaa esimerkiksi niiden klikkausten tai näyttökertojen määrä, jotka tapahtuivat sen jälkeen, kun sivustolinkkisi näytettiin mainoksesi kanssa. Sivustolinkkien tehokkuustietojen avulla näet, mitkä sivustolinkit ovat tehokkaimpia, ja voit sitten optimoida sivustolinkkejä mainontatavoitteidesi saavuttamiseksi.

Sivustolinkin tehokkuuden seuraaminen

Voit analysoida sivustolinkkejä sisältävien mainosten tehokkuutta Mainoslaajennukset-välilehdellä. Klikkausten sarake laskee klikkaukset sekä sivustolinkeissäsi että mainoksissasi, kun niissä näytetään sivustolinkkejä.

Voit nähdä sivustolinkkisi tehokkuustiedot seuraavasti:

1. Valitse kampanja, jossa on sivustolinkkejä. Klikkaa sitten Mainoslaajennukset -välilehteä.
  2. Valitse avattavasta valikosta Näytä: Sivustolinkkilaajennukset.
  3. Näet tilastotaulukon, joka sisältää tiedot koko mainosyksikön tehokkuudesta sivustolinkin näkyessä. Toisin sanoen nämä tiedot sisältävät sivustolinkin tehokkuuden sekä sen kanssa näkyvän mainoksen ja muiden sen kanssa mahdollisesti näkyvien sivustolinkkien tehokkuuden.
  4. Analysoimalla tehokkuustiedot näet, mitkä sivustolinkit toimivat hyvin, ja voit optimoida sivustolinkkejä sen mukaan.

Tehokkuustietojen segmentointi

Segmenttien avulla näet tarkemmin yksittäisen sivustolinkin tehokkuuden. Suosittelemme käyttämään Tämä laajennus vs. muut -segmenttiä. Sen avulla voit verrata, kuinka monta klikkausta yksittäinen sivustolinkki sai verrattuna muihin mainoksessasi näkyneisiin sivustolinkkeihin tai otsikoihin.

Voit ryhmitellä tiedot Tämä laajennus vs. muut -segmentin avulla seuraavasti:

1. Klikkaa sivustolinkkejä sisältävän kampanjan Mainoslaajennukset-välilehteä.
  2. Klikkaa avattavasta valikosta Näytä: Sivustolinkkilaajennukset.
  3. Klikkaa avattavaa Ryhmittele-valikkoa.
  4. Valitse Tämä laajennus vs. muut.
  5. Taulukossa näet Muut- ja Tämä laajennus -nimiset rivit. Voit vertailla näiden rivien tilastoja nähdäksesi, miten yksittäiset laajennukset toimivat. Sen jälkeen voit optimoida laajennukset vastaavasti.

Näin voit vertailla sitä, kuinka monta klikkausta mainoksesi näkyvä URL-osoite sai verrattuna mainoksen sivustolinkkeihin toimimalla seuraavasti:

1. Valitse sivustolinkkejä sisältävän kampanjan Mainoslaajennukset-välilehti ja klikkaa avattavaa Ryhmittele-valikkoa.
  2. Valitse Klikkaustyyppi. Select Click type from the Segment dropdown

Vinkki

Voit räätälöidä tilastotaulukon jakamalla sivustolinkkien tehokkuuden kampanjan tai mainosryhmän mukaan. Voit tehdä tämän klikkaamalla avattavaa Sarakkeet-valikkoa ja valitsemalla Muokkaa sarakkeita. Tietojen tarkkuus -kohdassa voit lisätä taulukkoon erilliset Kampanja- ja Mainosryhmä-sarakkeet klikkaamalla Lisää-linkkiä.

Google Analytics -seuranta

Linkkien automaattinen koodaus johtaa siihen, että aloitussivun URL-osoitteet tallennetaan ylimääräisen sivustolinkkiparametrin kanssa.

Tällöin se näkyy erillisenä kohtana Suosituin sisältö -raporteissa ja on saatavana Liikenteen lähteet -kohdan AdWords-osiossa.

Voit analysoida kyseisen aloitussivun URL-osoitteen tehokkuuden AdWords-kampanjoissa. Toissijaisen mittasuhteen avulla voit selvittää, mikä mainoksen ja aloitussivun (sivustolinkki) yhdistelmä toimii parhaiten.

Huomautus: Tavoitteen asetukset -välilehti on valittu. Jos Ecommerce Tracking on kuitenkin otettu käyttöön sivustossa, näet Tulot- ja Tapahtuma-luvut.

Miksi sivustolinkkisi eivät näy?

Muista, että mainostesi yhteydessä ei aina näytetä sivustolinkkejä. Myös sivustolinkkien näyttömuoto voi vaihdella silloin, kun niitä näytetään mainostesi yhteydessä. Esimerkiksi pöytäkoneissa näytetyissä mainoksissa voi näkyä kahdesta kuuteen sivustolinkkiä.

Huomioimme useita tekijöitä päättäessämme, minkä tyyppisiä sivustolinkkejä näytämme mainoksesi kanssa ja näytämmekö sivustolinkkejä ollenkaan. Esimerkkejä huomioitavista tekijöistä:

• avainsanan laatupisteet
  • mainoksesi sijainti Googlen hakutulossivuilla
  • mainostesi ja sivustolinkkiesi aloitussivu
  • muut mainoslaajennukset, jotka ovat käytössä kampanjassasi
  • potentiaalisen asiakkaan käyttämä hakutermi
  • muiden sivulla olevien mainosten osuvuus.

Seuraavat suositellut käytännöt lisäävät sivustolinkkien näyttämisen mahdollisuuksia:

• Kampanjaan tai mainosryhmään kuuluvien sivustolinkkien URL-osoitteiden on vietävä yksilöllisille aloitussivuille ja yksilölliseen sisältöön. Jos kampanjassa on useita sivustolinkkejä, jotka johtavat samaan sisältöön, sivustolinkkejä ei näytetä.
  • Mainoksesi täytyy sijoittua huippusijainteihin, jotka ovat suoraan Google-hakutulosten ylä- tai alapuolella.
  • Avainsanan laatupisteiden täytyy olla erittäin korkeat.
  • Sivustolinkkiesi URL-osoitteiden on ohjattava asiakkaat sivuille, jotka ovat tuotteesi tai palvelusi kannalta osuvia.
  • Lisää kampanjaasi mahdollisimman suuri määrä sivustolinkkejä. Kampanjassasi on oltava vähintään kaksi hyväksyttyä sivustolinkkiä, jotka johtavat eri aloitussivuille, jotta sivustolinkit voivat näkyä mainosten yhteydessä pöytäkoneessa tai tablet-laitteessa, ja yksi hyväksytty sivustolinkki, joka johtaa eri aloitussivulle kuin mainoksesi, jotta sivustolinkit voivat näkyä mobiililaitteissa.
  • Pidä sivustolinkkien tekstit lyhyinä.
  • Varmista, että kaikki sivustolinkkisi ovat hyväksyttyjä. Tarkista, että jokaisen sivustolinkin vieressä Tila-sarakkeessa lukee Hyväksytty. Jos jonkin sivustolinkin kohdalla lukee Hylätty, poista se tai muokkaa sitä.

Huomautus

Kun olet luonut sivustolinkkejä, saatat huomata, että ne näkyvät muutaman viikon ajan ja lakkaavat sitten näkymästä. Varmistamme, että sivustolinkit vastaavat käytäntöjämme, ja muutos saattaa johtua viipeestä tarkistuksessa. Jos sivustolinkkisi lakkaavat näkymästä, varmista, että kampanjasi kaikkien sivustolinkkien kohde-URL-osoitteet ohjaavat käyttäjän yksilölliselle aloitussivulle.

Seuraavat vaiheet