Sivustolinkkilaajennukset

Voit lisätä enemmän linkkejä mainoksiisi luomalla sivustolinkkilaajennuksia. Sivustolinkkien avulla voit ohjata käyttäjät sivustosi tietyille sivuille, kuten kaupan aukioloaikoihin tai jonkin tietyn tuotteen sisältävälle sivulle. Kun käyttäjä klikkaa tai napauttaa linkkiä, hän siirtyy suoraan sivulle, joka sisältää häntä kiinnostavat tiedot tai tuotteet.

Tämä artikkeli sisältää perustietoja sivustolinkkilaajennuksista. Tutustu myös sivustolinkkilaajennusten käyttöä koskeviin ohjeisiin.

Laajennusten näkyminen

Sivustolinkkien näkymisperusteet määräytyvät laitteen, sijainnin ja muiden tekijöiden mukaan. Kun sivustolinkkilaajennus avautuu jonkin mainoksesi yhteydessä tietokoneella, siinä näytetään 2–6 linkkiä. Linkit voivat näkyä yhdellä tai kahdella rivillä mainoksessasi.

Tabletilla tai mobiililaitteella avautuvassa sivustolinkkilaajennuksessa voidaan näyttää jopa 8 linkkiä. Linkit näkyvät vierekkäin yhdellä rivillä karusellimuodossa. Käyttäjät voivat selata sivustolinkkejä pyyhkäisemällä karusellista vasemmalle tai oikealle. Jos mainoksesi näytetään ylimmässä sijainnissa, sivustolinkit voidaan tuoda näkyvämmin esiin napautettavalla rivillä. Tällöin yhdellä rivillä näkyy yksi sivustolinkki kerrallaan.

Sivustolinkit näkyvät Google-hakutulosten ylä- ja alapuolella olevissa mainoksissa.

Esimerkki tietokoneella näkyvästä hakumainoksesta, jossa on sivustolinkkilaajennuksia

Valtterin herkkuleipomo koirille
Mainos www.example.com
Kotitekoisia keksejä ja herkkuja. Eikö koirasikin ansaitse parasta?

Toimintaperiaate

Sivustolinkkejä voi lisätä tili-, kampanja- tai mainosryhmätasolla. Voit itse kirjoittaa (käyttäjille näkyvän) linkkitekstin ja määrittää URL-osoitteet (eli sivut, joille siirrytään klikkaamalla).

Joissakin tapauksissa Google saattaa täydentää sivustolinkkejäsi kyseisille sivuille määrittämilläsi kuvauksilla. Voit lisätä nämä tiedot itse, kun luot tai muokkaat sivustolinkkejä. Voimme myös automaattisesti lisätä tililtäsi saadut yksittäisiin sivustolinkkeihin liittyvät tiedot, kuten tilisi eri mainoksista saadut tiedot. Sivustolinkkiesi yhteydessä näytettävien lisätietojen myötä potentiaaliset asiakkaat voivat kokea mainoksesi entistä osuvampina.

Edut

Sivustolinkkien lisäämistä mainoksiin kannattaa harkita esimerkiksi näistä syistä:

• Vaivaton päivittää: Voit muuttaa linkkitekstiä ja URL-osoitteita milloin tahansa. Voit hyödyntää niitä esimerkiksi alennusmyynneissä ja erikoistarjouksissa. Sivustolinkkejä voi lisätä ilman tekstimainoksen muokkaamista tai uuden mainoksen luomista.
  • Tarkat tiedot klikkauksista: Näet, monta klikkausta mainoksesi sai, kun sivustolinkit näytettiin. Voit suodattaa tilastotiedot kampanjan, mainosryhmän tai mainoksen mukaan. Segmentoimalla tilastotiedot voit verrata yksittäisen sivustolinkin klikkausten määrää mainoksen muiden osien, kuten otsikon, muiden sivustolinkkien tai muiden laajennusten, klikkausmääriin.
  • Sivustolinkkilaajennusten muokkaaminen tietoja menettämättä: Voit muokata sivustolinkkejä nollaamatta niiden kehitystilastoja.
  • Muokatut mobiilisivustolinkit: Luo mobiilikäyttöön optimoituja sivustolinkkejä, joita näytetään mobiililaitteilla.
  • Aloitus- ja lopetuspäivien ajoittaminen: Määritä päivämäärät, viikonpäivät tai kellonajat, jolloin sivustolinkit voidaan näyttää.

Klikkausten hinta

Sivustolinkkien lisääminen on maksutonta. Maksat vain mainoksen nähneiden käyttäjien tekemistä klikkauksista. Sivustolinkin klikkauksen hinta on sama kuin saman mainoksen otsikon klikkaushinta. Toisin sanoen sinulta veloitetaan sama summa huolimatta siitä, mitä saman mainoksen linkkiä (laskeutumissivu vai sivustolinkki) käyttäjä klikkaa. Sivustolinkit tarjoavat asiakkaille enemmän mahdollisuuksia klikata mainostasi ja sen osia. Sinua veloitetaan kuitenkin enintään kahdesta klikkauksesta mainoksen näyttökertaa kohden. Jos käyttäjä kuitenkin klikkaa nopeasti useampaa linkkiä mainosta katsellessaan, ylimääräiset klikkaukset käsitellään kaksoisklikkauksina tai kelpaamattomina klikkauksina eikä sinua veloiteta niistä.