Pausa eller aktivera dina annonsgrupper

I denna artikel beskriver vi hur du pausar, aktiverar och tar bort annonsgrupper.

Innan du börjar

Från och med den 18 januari 2017 kan visnings- och videoannonsgrupper som saknar inriktningsmetod visa annonser i Googles Display-nätverk och på YouTube. Alla befintliga annonsgrupper utan inriktning pausades automatiskt från och med den 18 januari 2017 så att inga oavsiktliga annonser visas. Kom ihåg att manuellt pausa annonsgrupper vars annonser du inte vill visa.Läs mer om inriktningsinställningar i Display-nätverket

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Gör så här för att pausa, aktivera och ta bort annonsgrupper

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Annonsgrupper.
  4. I kolumnen Status kan du se respektive annonsgrupps aktuella status.
  5. Klicka på kryssrutan vid annonsgrupperna du vill ändra.
  6. Klicka på rullgardinsmenyn Redigera ovanför annonsgrupperna och välj Aktivera, Pausa eller Ta bort.

Gör så här för att hitta borttagna annonsgrupper

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Annonsgrupper.
  4. Klicka på Annonsgruppens status i statusfältet högst upp i tabellverktygsfältet.
  5. Klicka på Alla.
  6. I kolumnen Status kan du se annonsgrupper som har tagits bort och annonsgrupper i kampanjer som har tagits bort.
Besök Google Ads

Gör så här för att göra ändringar i flera kampanjer, annonser eller annonsgrupper samtidigt

Om du vill göra ändringar i flera kampanjer, annonser, annonsgrupper med mera samtidigt kan du använda massöverföring. Med massöverföringsfunktionen kan du hämta ett kalkylark, göra ändringar offline och sedan överföra det så att alla ändringar införs samtidigt.

Tips

• Du kan pausa eller aktivera en enstaka annonsgrupp genom att klicka på dess statusikon.
  • Se till att du har minst tre annonser i annonsgruppen så att Google Ads kan optimera vilken typ av budskap som fungerar bäst för dina potentiella kunder.

Så fungerar annonsgrupper med objekt på andra nivåer i Google Ads

• Annonsgrupper är beroende av kampanjer: Om du pausar eller tar bort kampanjen visas inte annonsgrupperna i den kampanjen. Så fort du aktiverar kampanjen som innehåller annonsgruppen kan annonserna i annonsgruppen börja visas (men du kan välja att pausa eller ta bort dem).
  • Annonser är beroende av annonsgrupper: Om du pausar eller tar bort annonsgruppen visas inte annonserna i den annonsgruppen. Om du aktiverar annonsgruppen kan annonserna visas (men du kan välja att pausa eller ta bort dem).