Tietoja yhdistetystä laskutuksesta

Yhdistettyä laskutusta suosivat sellaiset toimistot, jälleenmyyjät ja suuret mainostajat, jotka hoitavat useita Google Ads ‑tilejä mutta haluavat vain yhden laskun kuussa. Ominaisuuden avulla voit myös kätevästi siirtää tilejä kuukausilaskutukseen ja laskulta toiselle olematta yhteydessä meihin. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit selvittää, sopiiko yhdistetty laskutus sinulle, ja miten se toimii.

Yhdistetyn laskutuksen vaatimukset

• Yhdistetyn laskutuksen käyttö edellyttää hallinnoijan tilin luomista, jos sinulla ei vielä ole sellaista.
  • Kaikkien yhdellä yhdistetyllä laskulla näkyvien tilien on oltava linkitettynä samaan hallinnoijan tiliin eli maksujen hallinnoijaan.
  • Sinun on käytettävä mainontakulujen maksuasetuksena kuukausilaskutusta. Tämä tarkoittaa sitä, että Google myöntää sinulle luottoa ja maksat kulusi sovittujen käyttöehtojen mukaisesti. Jos et käytä kuukausilaskutusta, saatat olla kelvollinen hakemaan sitä.
  • Kaikilla yhdessä laskutettavilla tileillä on käytettävä samaa valuuttaa. Jos tileillä käytetään useampaa valuuttaa, saat jokaiselle valuutalle oman yhdistetyn laskun.
Huomaathan, että yhdistetty laskutus ei ole Ranskassa olevien mainostajien tai mediatoimistojen käytettävissä. Yhdistettyä laskutusta voivat käyttää Ranskassa vain Googlen kumppanit, jotka myyvät Google Ads ‐tuotteita Googlen nimittämänä myyntiedustajana.

Näin se toimii

Kuten ehkä tiedät, Google Adsissa Google Ads ‑tili ja laskun määritys eroavat toisistaan.

Google Ads ‑tili

Laskutusasetukset

Tällä tilillä kirjaudut sisään ja luot mainoskampanjoita. Google Ads ‑tili on yhdistetty yhteen laskun määritykseen.

Tiliä käytetään tuotteiden ja palveluiden maksamiseen. Voit maksaa yhden laskun määrityksen avulla useiden Google Ads ‑tilien kuluja.

Jos maksat useista Google Ads ‑tileistä, saat erillisen laskun jokaista tiliä kohden. Jos taas liität nämä Google Ads ‑tilit yhdistettyyn laskutukseen, saat vain yhden kuukausittaisen laskun. Laskulla näet kuhunkin Google Ads ‑tiliin käytetyn summan, ostotilauksen numeron ja koko erääntyvän summan. Näin voit maksaa kaikki kulut yhdellä laskulla.

Tavallisen laskutuksen ja yhdistetyn laskutuksen vertailu

Tavallinen laskutus

Kaavio, joka havainnollistaa Google Ads ‐tilin normaalia laskutusta

Yksi Google Ads ‑tili

Yhdelle tilille luotu lasku

Toimitettu lasku

Yhdistetty laskutus

Consolidated billing

Useita Google Ads ‑tilejä

Yhdistetty lasku kaikille tileille

Toimitettu lasku

Jos haluat tarkemman erittelyn kunkin Google Ads ‑kampanjan kuluista (esimerkiksi klikkauksista, näyttökerroista, oikaisuista tai hyvityksistä), voit ladata laskentataulukon .csv-muodossa. Toimitamme lisäksi kuukausittaisen kuluraportin .zip-tiedostona. Siinä on eritelty kunkin Google Ads ‑tilin tapahtumat, joten pystyt kätevästi raportoimaan hoitamiesi tilien mainontakulut.