Redigera textannonser

Viktigt
  • Från den 30 juni 2022 kan du inte längre skapa eller redigera utökade textannonser.
  • Utökade textannonser fortsätter visas, och du kan fortfarande se rapporter om resultatet.
  • Du kan fortfarande pausa och återuppta utökade textannonser. Du kan även ta bort dem vid behov.
  • Vi vill uppmuntra dig att övergå till responsiva sökannonser.
  • Läs mer om denna ändring för utökade textannonser

I den här artikeln beskriver vi hur du redigerar dina textannonser en i taget eller i grupp om du till exempel behöver åtgärda ett stavfel, uppdatera din slutliga webbadress (målsida) eller anpassa innehållet efter att ha fått mer information om din målgrupp.

Obs! Se till att du använder Google Ads Editor 12.4 eller senare. Om du använder en äldre version kan vissa av dina tidigare ändringar i webbadresser och parallell spårning raderas. Läs om hur du tar reda på vilken version du använder

Innan du börjar

Det är viktigt att förstå vad som händer när du redigerar en annons.

• När du sparar ändringar av en annons skapar du en ny version av annonsen.
  • Den nya annonsen genomgår den vanliga godkännandeprocessen, som tar upp till en arbetsdag. Observera att Google förbehåller sig rätten att prioritetsordna granskningar för att säkerställa den totala stabiliteten i systemet.
  • Du kan inte återuppta den ursprungliga versionen av annonsen. Om du vill använda originaltexten måste du skapa en ny annons eller redigera annonsen igen.

Tips

I stället för att redigera annonsen kan du prova att skapa helt nya annonser och testa resultatet av olika annonsvarianter samtidigt. Detta innebär att originalannonsen visas samtidigt som du ser hur det går för de nya versionerna. Google Ads visar automatiskt de mest effektiva annonserna oftare.

Anvisningar

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Annonser och tillgångar i sidmenyn till vänster.
  3. Leta reda på annonsen du vill redigera.
  4. Håll markör över annonsens namn och klicka på pennikonen Redigera.
  5. Välj Redigera.
  6. Gör ändringar i annonstexten och klicka på Spara ny version.
  7. Annonsen måste granskas, vilket vanligtvis sker inom en arbetsdag.

Redigera annonstexten

Vi rekommenderar att du har minst tre annonser i din annonsgrupp. Google Ads kan optimera kampanjresultatet genom att visa den annons som troligen ger bäst resultat utifrån varje sökning.
  1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Annonser och tillgångar i sidmenyn till vänster och klicka sedan på Annonser högst upp på sidan.
  3. Håll muspekaren över annonsgruppen du vill redigera.
  4. I dialogrutan kan du redigera
    • slutlig webbadress (målsida)
    • rubriker
    • sökväg
    • beskrivning
  5. Klicka på Spara ny version. Annonsen uppdateras och skickas för granskning. Du kan fortfarande se mätvärden för tidigare versioner.

Redigera text i flera annonser samtidigt

Så här redigerar du texten i flera annonser samtidigt:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Annonser och tillgångar i sidmenyn.
  3. Markera rutan vid annonserna du vill redigera. Du kan markera alla annonser genom att markera rutan på menyraden.
  4. Klicka på Redigera och välj Ändra textannonser.
  5. Du kan göra ändringar i utökade textannonser och utökade dynamiska sökannonser:
    • Redigera: Ändra beskrivning, rubrik, sökväg eller slutlig webbadress (målsida).
    • Sök och ersätt: Sök efter särskilda ord eller fraser och ersätt dem med andra.
    • Lägg till i text: Lägg till text före eller efter befintlig text.
    • Ändra skiftläge: Ändra till inledande versal, inledande versal i mening eller gemener.
  6. Klicka på Förhandsgranska för att se hur ändringar ser ut eller klicka på Använd för att redigera dina valda annonser.

Obs!

När du sparar ändringar av en annons skapas en ny version av annonsen. Du kan fortfarande se resultatinformation och data om tidigare versioner. Läs mer om versionshistorik