De status van uw advertentie zoeken

Uw advertenties met de status Wordt beoordeeld

Controleer de status van uw advertentie en vraag zo nodig om hulp. De meeste beoordelingen worden binnen één werkdag afgerond, maar complexe beoordelingen kunnen langer duren.

In de kolom Status op uw advertentiepagina staat of een advertentie actief is of niet en wat de reden voor die status is. De status van een advertentie geeft de wijzigingen weer die u in de advertentie of in de campagne aanbrengt, en of de advertentie is beoordeeld op basis van het Google Ads-beleid.

Instructies

Hoe u de status van uw advertentie kunt vinden

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu op Advertenties en componenten.
  3. In de kolom Status vindt u de status van een advertentie.

Hoe u de advertentiestatus interpreteert

De kolom Status op de pagina Advertenties bevat informatie over de huidige status van uw advertentie op het moment dat u inlogt. Hieronder ziet u de verschillende advertentiestatustypen:

• Onderbroken
  • In behandeling
  • Beëindigd
  • Verwijderd
  • Wordt beoordeeld
  • Geschikt
  • Geschikt (beperkt)
  • Niet geschikt
  • Afgekeurd

Vier advertentiestatussen die u kunt beïnvloeden:

• Onderbroken: Niet geschikt omdat u deze heeft onderbroken. Als u een advertentie onderbreekt, wordt deze niet meer weergegeven en betaalt u er pas weer kosten voor nadat u de advertentie heeft hervat. U ziet de status 'Campagne onderbroken' of 'Advertentiegroep onderbroken' ook op de pagina Advertenties als u de campagne of de advertentiegroep die deze advertentie bevat, heeft onderbroken. Klik op het icoon met 3 stippen in het navigatievenster en selecteer Onderbroken items tonen, om te zien welke campagnes en advertentiegroepen zijn onderbroken. Ook wanneer advertenties zijn onderbroken, kunnen ze worden beoordeeld. We beoordelen onderbroken advertenties om na te gaan of ze voldoen aan het beleid van Google Ads en de toepasselijke wet- en regelgeving. Daardoor kunt u advertenties die Geschikt worden terwijl ze onderbroken waren, direct na beoordeling laten lopen.
  • In behandeling: Niet geschikt, maar begint op een latere datum. U ziet de status 'Campagne in behandeling' of 'Advertentiegroep in behandeling' ook op de pagina Advertenties als de campagne of de advertentiegroep die deze advertentie bevat, in behandeling is.
  • Beëindigd: Niet geschikt omdat de geplande einddatum is verstreken. U ziet de status 'Campagne beëindigd' of 'Advertentiegroep beëindigd' ook op de pagina Advertenties als de campagne of de advertentiegroep die deze advertentie bevat, is beëindigd.
  • Verwijderd: Niet geschikt omdat u de advertentie heeft verwijderd. Als u een advertentie verwijdert, wordt deze niet weergegeven en betaalt u er geen kosten voor, tenzij u de advertentie opnieuw aan zet. U ziet de status 'Campagne verwijderd' of 'Advertentiegroep verwijderd' ook op de pagina Advertenties als u de campagne of de advertentiegroep die deze advertentie bevat, heeft verwijderd. Klik op het icoon met 3 stippen in het navigatievenster en selecteer Verwijderde items tonen, om te zien welke campagnes en advertentiegroepen zijn verwijderd.
Opmerking: 'Wordt beoordeeld' is een status die advertenties krijgen die nog worden beoordeeld. De beoordeling zorgt ervoor dat ze veilig en geschikt zijn en voldoen aan het advertentiebeleid.
Google beoordeelt de meeste advertenties binnen één werkdag. Sommige complexe beoordelingen kunnen meer tijd in beslag nemen. Als de beoordeling van uw advertentie langer dan één werkdag duurt, checkt u de status van uw advertentie. Google behoudt zich het recht voor beoordelingen prioriteit te geven om de algemene stabiliteit van de systeemactiviteiten te waarborgen.