Om annonseformatene som er tilgjengelige i ulike kampanjetyper

Akkurat hvilke annonseformater du kan velge mellom, avhenger av kampanjetypen du bruker (app, banner, Discovery, lokal, Performance Max, Søk, Smart, Shopping eller video), og kampanjemålet du har satt deg (f.eks. «Generer konverteringer» i videokampanjer eller «Appinstallasjoner» i appkampanjer). Finn ut mer om de ulike kampanjetypene som er tilgjengelige. Annonsene dine kan vises på ulike enheter, for eksempel TV-er, mobilenheter og datamaskiner.

Med hvert annonseformat følger bestemte fordeler. Det er for eksempel enkelt og rimelig å publisere tekstannonser, mens videoannonser kan være svært engasjerende. Du kan kjøre flere annonsetyper fra samme Google Ads-konto – og i noen tilfeller også fra samme kampanje.

Annonseformater du kan bruke i Google Ads-kontoer

Nedenfor finner du beskrivelser av og fordelene du oppnår med de ulike annonseformatene:

Tekst

Beskrivelse:

De inneholder bare ord.*

Diagram over annonseformater: tekstannonser

Viktige fordeler: Oppdater annonser raskt og enkelt. Nå ut til kunder når de søker på Google. Med annonseutvidelser kan du presentere flere opplysninger og kontaktinformasjon, slik at tekstannonsene dine blir enda mer relevante for kundene.

Responsiv

Beskrivelse:
Med responsive annonser tilpasses størrelsen, utseendet og formatet automatisk slik at de passer inn i de tilgjengelige annonseplassene. Disse annonsene kan vises som både tekst- og bildeannonser.
Diagram over annonseformater: responsive annonser

Hovedfordeler:

• På et par minutter kan du lage annonser som fungerer i nesten alle tilgjengelige annonseplasser. I tillegg kan responsive annonser vises som integrerte annonser, slik at de står til innholdet på publisistnettstedet.
  • Responsive søkeannonser er tekstbaserte annonser hvor ulike kombinasjoner av de aktuelle annonseelementene testes ut, slik at du kan vise de mest lønnsomme variantene.
  • Responsive bannerannonser kan brukes i bannerkampanjer, og det genereres automatisk ulike annonsekombinasjoner av elementene du laster opp.

Bilde

Beskrivelse:
Du kan bruke statiske bilder i JPG- eller PNG-format eller animert grafikk i GIF-format.
Diagram over annonseformater: bildeannonser

Hovedfordeler: Gi en god visuell fremstilling av produktet ditt eller tjenesten din. Nå ut til kunder på nettsteder som samarbeider med Google.

Annonser for apper

Beskrivelse:
Med annonser for apper kan du skape økt engasjement og oppnå flere appnedlastinger.
Diagram over annonseformater: annonser for apper

Hovedfordeler: Send kundene dine til en appbutikk der de kan laste ned appen din, eller ta med en dyplink direkte til appen. Nå ut til kunder når de søker på Google (innbefattet Google Play) og i apper og på nettsteder som samarbeider med Google. Merk: Annonsene vises bare på enheter hvor det aktuelle innholdet støttes.

Video

Beskrivelse:
Med dette menes videoannonser som vises på nettet. Du kan kjøre frittstående videoannonser eller plassere dem i strømmet videoinnhold.
Diagram over annonseformater: videoannonser

Hovedfordeler: Gi kundene en innholdsrik og engasjerende opplevelse. Nå ut til kunder på nettsteder som samarbeider med Google.

Shopping-produktannonser

Beskrivelse:
I Shopping-annonser kan du vise brukerne et bilde av produktet ditt, en tittel, prisen, butikknavnet og annen produktinformasjon.
Diagram over annonseformater: Shopping-produktannonser

Hovedfordeler: Vis en annonse for produktet ditt til folk som er ute etter å handle dette produktet eller relaterte produkter på nettet.

Oppringingsannonser

Beskrivelse:
Diagram over annonseformater: anropsannonser

Hovedfordeler: Få flere til å ringe bedriften din ved å vise annonser som omfatter bedriftens telefonnummer. Folk kan klikke på disse annonsene og deretter ringe direkte til bedriften. Disse annonsene vises bare på enheter der det er mulig å foreta telefonoppringinger, og alle felt i en annonse kan skjules slik at den passer på mindre skjermer.

*Tekstannonser kan se litt annerledes ut i Displaynettverket.