Slik fjerner eller endrer du et kredittkort

Du må til enhver tid ha angitt en primær betalingsmåte i kontoen din. Dette er for å sikre at du alltid har en metode for automatisk betaling av annonsene dine. Du kan endre eller fjerne kredittkortet du bruker, så lenge du har angitt en alternativ betalingsmåte i kontoen.

Hvis du ønsker å stoppe visningen av annonsene dine, kan du i stedet sette kampanjene på pause.

Tips: Legg til et reservekredittkort

Vi anbefaler på det sterkeste at du legger til en alternativ betalingsmåte, slik at du unngår avbrudd i annonsevisningen på grunn av avviste innbetalinger. Hvis den primære betalingsmåten av en eller annen grunn ikke fungerer, belaster vi reservekredittkortet ditt for å sikre at annonsene fortsatt kan kjøres.

Merk: Hvis banken eller kortutstederen din er hjemmehørende i Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (EØS), kan den aktuelle virksomheten kreve at du må gjennom en ekstra autentiseringsprosess for å bekrefte at du faktisk eier det aktuelle kortet. Du kan for eksempel få tilsendt en engangskode på telefon.  Banken eller kortutstederen kan kreve denne tilleggsbekreftelsen når du skal betale for noe eller legge til et nytt kreditt- eller debetkort, eller etter eget skjønn.

Google overholder de nye sikkerhetskravene pålagt banker og betalingsbehandlere i henhold til det andre betalingstjenestedirektivet (PSD2) i EØS. Hvis du lurer på noe, kan du kontakte banken eller kortutstederen direkte.

Endre kredittkortet som brukes som primær betalingsmåte

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på faktureringsikonet Faktureringsikon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Betalingsmåter.
  3. Klikk på Legg til en ny betalingsmåte.
  4. Deretter ser du betalingsmåtene du kan bruke i kontoen. Disse er basert på bedriftsadressen din, valutaen for kontoen og hvordan du betaler (automatisk betaling).
  5. Skriv inn betalingsopplysningene, og klikk deretter på Lagre.
  6. Angi at dette er den primære betalingsmåten din, ved å klikke på Velg som-rullegardinmenyen og velge Primær.
  7. Finn den forrige betalingsmåten du brukte, og klikk på Fjern.

Gå til faktureringssammendraget

Erstatt den primære betalingsmåten med en ny

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på faktureringsikonet Faktureringsikon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Betalingsmåter.
  3. Klikk på Fjern nederst på kortet med den primære betalingsmåten.
  4. Du må erstatte betalingsmåten med en annen betalingsmåte som allerede er lagret i kontoen din, eller med en ny betalingsmåte du legger til.
  5. Klikk på Lagre og fjern når du har lagt til eller angitt den nye betalingsmåten.
  6. I dialogvinduet som åpnes, får du bekreftet at den tidligere primære betalingsmåten er fjernet, og at eventuelle utestående saldoer heretter belastes den nye primære betalingsmåten.

Gå til faktureringssammendraget

Hvis en primær betalingsmåte brukes til å betale for andre tjenester og abonnementer, kan du ikke fjerne den.

Merk: Brukere må ha administrator- eller redigeringstilgang til betalingsprofilen for å kunne gjøre slike endringer.

Neste trinn