Om Googles søkenettverk

Googles søkenettverk er en gruppe med søkerelaterte apper og nettsteder der annonsene dine kan bli vist. Når du annonserer i Googles søkenettverk, kan annonsen din bli vist sammen med søkeresultatene når noen søker med termer relatert til et av søkeordene dine. I denne artikkelen kan du finne ut mer om dette

Søkekampanjer er bare én av de mange kampanjetypene du kan velge mellom i Google Ads.

OPPRETT EN SØKEKAMPANJE

Hvor søkeannonser kan bli vist

Annonsene dine kan bli vist sammen med Googles søkeresultater og på andre søkenettsteder når søkeordene dine gir treff på det brukere søker etter.

• Google Søk-nettsteder: Annonsene kan vises over eller under søkeresultatene på Google Søk. De kan vises under, ovenfor eller ved siden av søkeresultater på Shopping-fanen, Google Bilder og Google Maps – og i Maps-appen.

Search Network ads on results page

• Google-søkepartnere: Annonser kan vises i nærheten av eller etter søkeresultatene til Google-søkepartnere eller som en del av relaterte søk. Søkepartnerne våre omfatter hundrevis av nettsteder som ikke tilhører Google, samt YouTube og andre Google-nettsteder. Annonser kan vises på nettsteder tilhørende søkepartnere som annonserer for og har linker til produkter som er til salgs. Klikkfrekvensen (CTR) du oppnår med annonser på søkepartneres nettsteder, påvirker ikke kvalitetspoengene du har på Google.

Finn ut hvordan budgivning fungerer på nettsteder tilhørende søkepartnere.

Annonsetypene som kan brukes i søkenettverket

• Tekstannonser, dynamiske søkeannonser, responsive søkeannonser og oppringningsannonser: Dette er de vanligste annonsetypene i Søkenettverket. Disse annonsene vises med en «Annonse»- eller «Annonser»-etikett på søkeresultatsiden, og de kan ha en «Annonser fra Google»-etikett på partnernettsteder. De vises ofte med annonseelementer, slik at annonsørene kan ta med bedriftsopplysninger som beliggenhet eller telefonnummer i annonsene.
  • Shopping-annonser: I Shopping-annonser blir det vist og tatt med linker til produkter som er til salgs. De er merket med «Sponset» eller vises med en «Annonse»- eller «Annonser»-etikett på søkeresultatsidene, og de kan ha en «Annonser fra Google»-etikett på partnernettsteder.
  • Bilde- og videoannonser: Søkepartnere kan være vert for bilde- og videoannonser.

Eksempel

Du har en bedrift som tilbyr ansiktsmalingstjenester for barneselskaper. Hvis du legger til søkeordet «ansiktsmaling barn» i annonsegruppen din og deretter velger å ta med søkepartnere, er annonsene dine kvalifisert for visning på søkeresultatsidene til de aktuelle partnerne når noen søker etter «ansiktsmaling».

ta med eller fjerne søkepartnere

Når du oppretter en kampanje for Søkenettverket, er søkepartnere inkludert som standard. En søkekampanje kan vises som svar på et søk fra en bruker, som kan komme fra tusenvis av forskjellige nettsteder. Google Ads gir ikke informasjon om og beskriver ikke nettstedet der annonsen din ble vist i Søkenettverket. For å velge bort alle nettsteder fra søkepartnere, følg disse trinnene for å inkludere eller fjerne søkepartnere fra en eksisterende søkekampanje.

Alle partnernettstedene i Søkenettverket er forpliktet til å overholde Googles retningslinjer. Ved å opprette en kampanje for Søkenettverket bekrefter du at retningslinjene våre er i tråd med eventuelle bilde- og omdømmestandarder du måtte ha for bedriften din. Hvis et av partnernettstedene i Søkenettverket bryter med disse Google-retningslinjene, blir det fjernet fra Søkenettverket.

Optimaliser kampanjen mens du lager den

Når du oppretter kampanjen, kan du få varsler basert på innstillingene du har valgt. Dette kan være varsler om valg som kan føre til dårligere resultater, eller problemer som er såpass store at du ikke får publisert kampanjen.

Navigeringsmenyen for opprettelse av kampanjer, som du ser når du oppretter kampanjen, gir et helhetlig bilde av opprettelsesprosessen og gjør deg oppmerksom på varsler om ting du bør se nærmere på. Gå mellom trinnene i navigasjonsmenyen for å gjennomgå og løse potensielle problemer med målrettingen, budgivningen, budsjettet eller andre kampanjeinnstillinger. Finn ut hvordan du lager effektive kampanjer.

Veiledning

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Hold markøren over kampanjen der du vil legge til eller fjerne søkepartnere.
  4. Klikk på tannhjulikonet Ikon for verktøy- og innstillingsmeny [tannhjul] som vises ved siden av navnet.
  5. Klikk på «Nettverk»-rullegardinmenyen, og merk av for «Ta med Google-søkepartnere» hvis du vil at annonser fra denne kampanjen skal kunne vises på søkepartnernettsteder, eller fjern merket hvis du ikke vil at annonser fra denne kampanjen skal vises på søkepartnernettsteder.
  6. Klikk på Lagre.