Mäta trafik till din webbplats

Om ditt främsta annonseringsmål är att öka trafiken till din webbplats kan du fokusera på att öka antalet klick och klickfrekvensen (CTR). Börja med att skapa bra annonstext och starka sökord så att annonserna blir relevanta och attraktiva för kunderna, och bevaka sedan uppsikt över klick, klickfrekvens, sökord och söktermer.

Varför ska du bry dig om förhållandet mellan annonstext och sökord? Tänk på hur en roddbåt och en åra samverkar för att komma fram till målet. Väl valda sökord kan styra en nära knuten annons mot rätt kunder och därmed öka antalet klick och klickfrekvensen.

I Google Ads kan du även skapa en kampanj med målet Trafik till webbplatsen. Då får du förslag på inställningar och funktioner som hjälper dig att få intresserade kunder att besöka din webbplats. Med detta kampanjmål kan du skapa en lista över besökare som du kan återknyta kontakten med senare. Läs mer om mål i den nya Google Ads-upplevelsen

Vad som kan mätas

Här följer ett antal viktiga saker som du kan mäta för att spåra och förbättra en kampanj som är fokuserad på att öka trafiken:

• Klick och klickfrekvens (CTR): Med de här båda värdena kan du se hur många personer som tyckte att din annons var tillräckligt lockande för att klicka på den och besöka din webbplats. Du kan mäta klick och klickfrekvens på alla nivåer i kontot. Du kan t.ex. se hur många klick en hel kampanj, annonsgrupp eller annons har fått, eller hur många klick enskilda sökord genererade efter att ha medfört att dina annonser visades. I söknätverket räknas i allmänhet 1 % eller mer som god klickfrekvens.
  • Sökord: Håll ett öga på sökordsresultat med hjälp av följande strategier:
    • Uppdatera sökordslistan regelbundet. Pausa eller ta bort ord som inte ger önskat resultat (ord som exempelvis har en klickfrekvens på under 1 % eller lågt kvalitetsresultat) och lägg till nya. Läs om hur du mäter ditt sökordsresultat i söknätverket.
    • Använd fyra matchningsalternativ för sökord som hjälper dig att styra vem som ser dina annonser. Vissa alternativ ger fler annonsvisningar, klick och konverteringar. Andra ger färre visningar och mer begränsad inriktning.
    • Om du vill ha en detaljerad översikt över sökordens kvalitet kan du köra en sökordsdiagnos. Då får du information om sökordens kvalitetsresultat och om de medför att dina annonser visas. Ett kvalitetsresultat på 5 eller mer anses i allmänhet vara bra.
  • Söktermer: När du använder sökord med bred matchning (standardinställningen) kan dina annonser visas när användarna söker med en variant av sökordet, som en liknande fras eller ett närbesläktat ord. Använd söktermsrapporten om du vill se en lista över sökningar som har fått annonserna att visas. Med hjälp av den här rapporten kan du identifiera relevanta termer som leder trafik till din webbplats och sedan lägga till dem som nya sökord. Om vissa av sökorden är irrelevanta för din verksamhet kan du lägga till dem som negativa sökord så att de inte medför att annonserna visas.

• Om din kampanj innehåller det bredmatchande sökordet digitalkameror kan rapporten visa att dina annonser visades för sökfrågan ”digitalkameror London”. Om ditt företag säljer produkter till kunder i London kan du lägga till frasen som ett sökord i ditt konto. Om du inte har verksamhet i London kan du lägga till London som negativt sökord så att annonserna inte visas med sökordet. Genom att lägga till irrelevanta söktermer som negativa sökord kan du förbättra klickfrekvensen.

Tips

Om ett sökord är märkt ”Tillagd” i söktermsrapporten, betyder det att exakt den söktermen redan ingår i sökordslistan.