Càrrecs i pressupost diari mitjà

Teniu problemes per entendre o identificar un càrrec de Google Ads? Utilitzeu aquesta eina de resolució de problemes per a càrrecs de Google Ads no identificats.

Contingut d'aquest article

El trànsit d'Internet fluctua. Si els vostres anuncis no es mostren gaire perquè hi ha poc trànsit, ho compensarem de manera que es mostrin més sovint quan n'hi hagi més.

Pressupost diari mitjà

Us podeu trobar que els vostres costos publicitaris de cada dia siguin una mica més alts o més baixos del que havíeu definit al pressupost diari mitjà. Si és així, no us amoïneu: en un cicle de facturació mensual no se us cobrarà més del que permet el vostre pressupost diari mitjà per a un període de 30,40 dies.

Bàsicament, 30,4 és la mitjana de dies d'un mes (365 dies de l'any / 12 mesos = 30,417). Per saber quin seria el vostre pressupost per a un mes, Google multiplica el pressupost diari mitjà per aquesta xifra.

Sobreimpressió

Google deixa obtenir fins al doble de clics al dia del que permet el vostre pressupost diari mitjà a les campanyes en què no es paga per conversions. Aquest sistema s'anomena sobreimpressió i té un gran avantatge: si acabem mostrant els vostres anuncis massa sovint (fins al punt d'arribar a acumular més costos del que permet el pressupost diari mitjà durant un cicle de facturació), us donem un crèdit per a aquests costos addicionals.

Per obtenir més informació, llegiu les preguntes més freqüents.

Exemple

Suposem que definiu un pressupost de 5 euros al dia i que el vostre cicle de facturació és de 30 dies. Al llarg d'aquest mes, veieu que els càrrecs que se us apliquen van variant. Hi ha dies que se us aplica un càrrec de 2 euros i d'altres, un càrrec de 10 euros. Però al final del mes, els càrrecs no superaran els 152 euros (és a dir, 30,4 multiplicat pel vostre pressupost de 5 euros).

D'aquesta manera, encara que els costos de la campanya fluctuïn d'un dia a l'altre per sota o per sobre dels 5 € pressupostats, al final del mes no us cobrarem més del que heu establert al pressupost.

La fluctuació del trànsit d'Internet pot fer que els vostres costos diaris pugin i baixin. Però al final del mes, els costos seran els que esperàveu.

Comprovar si hi ha sobreimpressió

De vegades publiquem els anuncis més sovint del que permetria el vostre pressupost mensual. Quan això passa, us abonem el cost d'aquesta sobreimpressió.

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.

Si voleu veure si heu rebut crèdits per sobreimpressió, seguiu aquests passos:

1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Campanyes Campaigns Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Estadístiques i informes.
  3. Feu clic a Editor d'informes.
  4. Feu clic a "Mostra-ho tot" al costat de la targeta "Informes predefinits (dimensions)" i a la secció "Altres", seleccioneu Cost facturat.

Veureu un informe on s'enumeren els costos de difusió i els costos facturats de cada campanya. Per calcular la sobreimpressió, resteu el "cost facturat" del "cost de difusió". Per fer aquests càlculs de manera massiva, seleccioneu la icona de baixada que hi ha a la part superior dreta de l'informe i deseu-lo com a fitxer .csv.

De manera predeterminada, es mostren les dades del dia ordenades per cost de difusió. Si en voleu veure per a un interval de dates determinat, traieu el filtre "Dia" i definiu un interval de dates a la secció de l'extrem superior dret, al damunt de la taula.

Preguntes més freqüents sobre la sobreimpressió

Obriu els enllaços de més avall per veure les respostes a preguntes sobre la sobreimpressió.

Una sobreimpressió en el pressupost diari mitjà augmenta l'import màxim que se'm pot cobrar al mes?

No. El límit de càrrec mensual no canvia. Encara que alguns dies vegeu una despesa més elevada, aquesta sobreimpressió es compensa amb els dies del mes durant els quals la despesa està per sota del pressupost diari mitjà.

Exactament, en quin moment la despesa superarà el meu pressupost diari mitjà?

No hi ha cap canvi en la manera en què es prioritza la despesa durant el mes. Google Ads continuarà optimitzant la vostra despesa tenint en compte les fluctuacions diàries del trànsit i la despesa dels dies anteriors del mes, entre altres factors

En general, la despesa pot superar el pressupost diari mitjà els dies que sigui més probable generar més clics i conversions.

Si les meves campanyes no estan limitades per pressupost, la sobreimpressió afectarà la meva despesa?

Si la vostra campanya no està limitada per pressupost, la despesa mensual continuarà essent la mateixa. No hi ha cap canvi en el funcionament de les campanyes que no estan limitades per pressupost.

Si les vostres campanyes estan limitades per pressupost durant un o més dies del mes, veureu algunes variacions en la despesa diària. Tanmateix, mai no us cobrarem un import superior al límit de càrrec mensual. La flexibilitat en el pressupost ajuda a compensar els dies de poc trànsit augmentant la despesa durant els dies en què és més probable generar més clics i conversions.

Obteniu més informació sobre el significat de "limitat per pressupost".

Què passa si ajusto el pressupost diari mitjà durant el mes?

No hi ha cap canvi en la manera en què l'ajustament del pressupost afecta l'import que se us cobrarà durant la resta del mes. Igual que abans, si canvieu el pressupost, la despesa durant la resta del mes no superarà el nou pressupost diari mitjà multiplicat per la resta de dies del mes.

Per exemple, suposem que definiu un pressupost diari mitjà de 10 € el primer dia de setembre i el canvieu a 20 € el dia 16. Durant els 15 primers dies del mes, la despesa no podrà superar el límit de càrrec mensual de 10 € * 30 (nombre de dies del mes de setembre). Després de canviar el pressupost diari mitjà a 20 €, la vostra despesa per a la resta del mes serà de 20 € multiplicats pels 15 dies restants.

Durant els 15 primers dies del mes, la despesa pot ser superior a la meitat del límit de càrrec mensual. Això passa perquè la despesa pot superar el pressupost diari mitjà alguns d'aquests dies. Però quan canvieu el pressupost, no se us cobraran més de 20 € multiplicats pels dies restants del mes. Si el 16 de setembre ja teníeu despesa publicitària abans de canviar el pressupost, la despesa total del 16 al 30 de setembre podria ser una mica superior a 300 €.

Obteniu més informació sobre per què els costos poden superar el pressupost diari mitjà.

És possible desactivar la sobreimpressió?

No és possible desactivar-la. La sobreimpressió està pensada per ajudar-vos a optimitzar la despesa durant els dies del mes en què és més probable generar clics i impressions.

Puc definir un límit de despesa diària?

No. No podeu limitar la despesa diària utilitzant el pressupost diari mitjà de la campanya.

Podré definir un pressupost mensual?

Actualment, no podeu definir cap pressupost mensual a Google Ads. Ara bé, podeu fer servir el pressupost diari mitjà multiplicat pel nombre de dies del mes per determinar quina serà la vostra despesa mensual. Obteniu més informació sobre els pressupostos de campanya.

Enllaços relacionats

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
true
Drive Revenue with Optiscore

Want to improve account health and drive business goals? Learn from industry & Google experts on how to drive revenue with the help of Optimization Score & Auto Apply Recommendations.

Register Now