Göra en inbetalning

I denna artikel beskriver vi hur annonsörer kan göra inbetalningar med hjälp av inställningarna för automatiska eller manuella betalningar. Om du är annonsör och använder månadsvis fakturering kan du läsa Göra inbetalningar för konton med månadsvis fakturering.

Du kan göra en inbetalning när som helst, med alla betalningsmetoder som är tillgängliga för dig. Gör så här:

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Fakturering Faktureringsikon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Sammanfattning.
  3. För konton med manuella betalningar finns knappen Lägg till belopp för att göra en betalning. För konton med automatiska betalningar visas knappen Gör en inbetalning i stället. Klicka på det som gäller för dig.

Öppna Faktureringsöversikt

Du kan välja bland alla betalningsmetoder som redan är kopplade till ditt konto eller lägga till en ny.

Det tar vanligtvis inte mer än 24 timmar att betala med kreditkort. Om du gör en inbetalning med en lokal betalningsmetod eller en banköverföring kan det ta mer än några dagar innan betalningen syns på översiktssidan. Läs mer om att vänta på att saldot ska uppdateras efter en betalning.

I den här artikeln beskriver vi hur dina betalningar fungerar med inställning för manuella eller automatiska betalningar.

Det kan ta mer än några dagar innan betalningen syns på sidan Transaktioner. Läs mer om att vänta på att saldot ska uppdateras efter en betalning.

Använda manuella betalningar

Inställningen för manuella betalningar är inte tillgänglig för nya konton i länderna och territorierna som anges nedan. Om du inte ser det här alternativet när du skapar kontot måste du välja alternativet med automatiska betalningar för att skapa kontot. Du kan inte byta till manuella betalningar för ditt konto i följande länder och territorier.

Länder och territorier
Amerika Afrika Europa Mellanöstern Asien och Stillahavsområdet
  • Anguilla
  • Antigua och Barbuda
  • Aruba
  • Bahamas
  • Barbados
  • Belize
  • Bermuda
  • Kanada
  • Caymanöarna
  • Chile
  • Costa Rica
  • Dominica
  • Ecuador
  • Franska Guyana
  • Grenada
  • Guadeloupe
  • Guatemala
  • Guyana
  • Haiti
  • Jamaica
  • Montserrat
  • Nederländska Antillerna
  • Nicaragua
  • Panama
  • Paraguay
  • Puerto Rico
  • Saint Lucia
  • Saint Vincent och Grenadinerna
  • St. Pierre och Miquelon
  • Surinam
  • Trinidad och Tobago
  • USA
  • Förenta staternas yttre öar
  • Uruguay
  • Venezuela
  • Jungfruöarna (brittiska)
  • Jungfruöarna (USA)

*Antarktis

• Angola
  • Benin
  • Burkina Faso
  • Burundi
  • Kap Verde
  • Centralafrikanska republiken
  • Komorerna
  • Kongo
  • Kongo – Kinshasa
  • Elfenbenskusten
  • Ekvatorialguinea
  • Eritrea
  • Etiopien
  • Gabon
  • Gambia
  • Ghana
  • Guinea-Bissau
  • Kenya
  • Lesotho
  • Liberia
  • Libyen
  • Madagaskar
  • Malawi
  • Mali
  • Mauretanien
  • Mauritius
  • Mayotte
  • Moçambique
  • Namibia
  • Niger
  • Réunion
  • Rwanda
  • Sao Tomé och Principe
  • Senegal
  • Seychellerna
  • Sierra Leone
  • Somalia
  • Sydafrika
  • Swaziland
  • Tanzania
  • Togo
  • Tunisien
  • Västsahara
  • Zambia
  • Albanien
  • Andorra
  • Österrike
  • Belgien
  • Bosnien och Hercegovina
  • Bulgarien
  • Kroatien
  • Cypern
  • Tjeckien
  • Danmark
  • Estland
  • Färöarna
  • Finland
  • Frankrike
  • Georgien
  • Tyskland
  • Gibraltar
  • Grekland
  • Grönland
  • Ungern
  • Island
  • Irland
  • Italien
  • Liechtenstein
  • Litauen
  • Luxemburg
  • Makedonien
  • Malta
  • Moldavien
  • Monaco
  • Nederländerna
  • Norge
  • Polen
  • Portugal
  • San Marino
  • Serbien
  • Slovakien
  • Slovenien
  • Spanien
  • Svalbard och Jan Mayen
  • Sverige
  • Schweiz
  • Förenade kungariket
  • Armenien
  • Bahrain
  • Egypten
  • Irak
  • Israel
  • Jordanien
  • Libanon
  • Qatar
  • Saudiarabien
  • Tadzjikistan
  • Turkmenistan
  • Förenade Arabemiraten
  • Amerikanska Samoa
  • Australien
  • Bhutan
  • Brunei
  • Kambodja
  • Östtimor
  • Fiji
  • Franska Polynesien
  • Franska sydterritorierna
  • Guam
  • Hongkong
  • Japan
  • Laos
  • Macao
  • Malaysia
  • Maldiverna
  • Mikronesien
  • Mongoliet
  • Burma
  • Nauru
  • Nepal
  • Nya Kaledonien
  • Nya Zeeland
  • Niue
  • Norfolkön
  • Nordmarianerna
  • Pakistan
  • Palau
  • Papua Nya Guinea
  • Samoa
  • Singapore
  • Salomonöarna
  • Sydgeorgien och Sydsandwichöarna
  • Tokelauöarna
  • Tonga
  • Vanuatu
  • Wallis- och Futunaöarna

Om du har valt att använda manuella betalningar gör du en inbetalning för dina Google Ads-kostnader innan dina annonser visas. När annonserna sedan börjar visas dras annonseringskostnaderna från det inbetalade beloppet.

Detta gör du varje gång du vill sätta in pengar på ditt Google Ads-konto. När beloppet på kontot börjar ta slut skickar vi en påminnelse via e-post så att du kan göra en ny inbetalning.

Läs mer om manuella betalningar.

Så här gör du en manuell betalning med kreditkort eller betalkort:

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Göra en inbetalning med ett nytt kreditkort

1. Klicka på ikonen Fakturering Faktureringsikon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Sammanfattning.
  3. Klicka på Lägg till belopp.
  4. Välj Lägg till kredit- eller bankkort i rullgardinsmenyn och ange dina kreditkortsuppgifter.
  5. Ange beloppet du vill betala och klicka på Lägg till belopp för att granska och slutföra betalningen.

Öppna sidan Översikt

Göra en inbetalning med ett kreditkort som redan har registrerats i ditt konto

1. Klicka på ikonen Fakturering Faktureringsikon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Sammanfattning.
  3. Klicka på Lägg till belopp.
  4. Välj den befintliga betalningsmetoden.
  5. Ange beloppet du vill betala och klicka på Lägg till belopp för att granska och slutföra betalningen.

Öppna sidan Översikt

Tänk på följande när du gör manuella inbetalningar:

• Betala in valfritt belopp: Du väljer själv hur mycket du betalar in, förutsatt att det är mer än det lägsta tillåtna transaktionsbeloppet för din region och valuta. Du ser minimibeloppet när du gör en inbetalning.
  • Spara de betalningsmetoder du föredrar i ditt konto: Du kan göra inbetalningar snabbare genom att spara flera betalningsmetoder i ditt konto.
  • Använd vilken betalningsmetod som helst som gäller för ditt land och din valuta: Du kan göra en inbetalning med någon av betalningsmetoderna i ditt konto eller med en annan betalningsmetod som är tillgänglig för din plats och valuta. Se vilka alternativ som är tillgängliga för dig.
  • Se till att dina annonser fortsätter visas: Gör en inbetalning för att vara säker på att annonserna visas ett tag. Vi rekommenderar att du lägger till 30 gånger den sammanlagda genomsnittliga dagliga budgeten för din annonskampanj. Om kontosaldot börjar ta slut skickar vi ett e-postmeddelande när budgeten räcker till mindre än sju dagars annonsering.
  • Räkna med behandlingstiden: Beroende på hur du betalar kan det ta allt från 24 timmar till en vecka innan betalningen sätts in på ditt konto. Tänk på detta när du vill se till att dina annonser visas utan avbrott.
  • Kom ihåg momsen: I vissa länder drar Google moms från dina inbetalningar. Om detta gäller i ditt land bör du tänka på att räkna in momsen i inbetalningarna.
Obs! Om din senaste bankkontobetalning avvisades kan det dröja upp till sju dagar innan betalningen bekräftas. Dina annonser kanske inte visas medan betalningen behandlas. För att undvika att tjänsten påverkas rekommenderar vi att du använder ett kort så att betalningen sker direkt.
Det tar upp till sju dagar innan manuella betalningar från bankkonton går igenom, medan manuella betalningar med ett kreditkort går igenom nästan omedelbart. Om betalningen går igenom inom sjudagarsperioden läggs betalningen upp och ditt saldo uppdateras.

Använda automatiska betalningar

Om du har gjort inställningar för automatisk betalning börjar du med att bygga upp annonseringskostnader. Sedan debiteras kostnaderna automatiskt enligt din primära betalningsmetod.

Du debiteras annonseringskostnaderna när ditt konto uppgår till ett förbestämt belopp, utbetalningsgränsen och den första dagen i månaden.

Du kan använda kreditkort eller betalkort för automatiska betalningar. Så här lägger du till ett nytt kreditkort i ditt konto eller redigerar information om ett befintligt kort.

Läs mer om automatiska betalningar.

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Lägga till ett nytt kreditkort eller betalkort i kontot

Vissa åtgärder är begränsade till användare med administratörs- eller faktureringsbehörighet. För Google Ads-konton med organisationskontotyp behöver du administratörs- eller faktureringsåtkomst för att lägga till/redigera en betalningsmetod. Läs mer om åtkomstnivåer i ditt Google Ads-konto.

1. Klicka på ikonen Fakturering Faktureringsikon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Sammanfattning.
  3. Klicka på Betalningsmetoder och sedan på Lägg till ny betalningsmetod.
  4. Välj Kreditkort och fyll i dina kortuppgifter.
  5. Välj Primär på rullgardinsmenyn i det nedre vänstra hörnet om du vill ange detta som din primära betalningsmetod.
  6. Klicka på Spara.

Ändra uppgifter för ett befintligt kreditkort i ditt konto

1. Klicka på ikonen Fakturering Faktureringsikon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Sammanfattning.
  3. Klicka på länken Betalningsmetoder.
  4. Leta reda på betalningsmetoden du vill redigera. Klicka på Redigera.
  5. Ändra kortuppgifterna.
  6. Klicka på Spara.

Göra manuella betalningar vid automatiska betalningar

Om du har gjort inställningar för automatisk betalning kan du fortfarande när som helst göra en enskild manuell inbetalning. Du kan vilja göra en inbetalning av följande anledningar:

• Du vill ha större kontroll över hur och när du debiteras. Du kan betala hela, en del av eller mer än saldot på ditt Google Ads-konto med en manuell betalning för att täcka framtida kostnader. Du kan också betala med en ny betalningsmetod eller dela upp saldot på flera betalningsmetoder. På så sätt kan du lösa problem med fördröjningar när du debiteras via din primära betalningsmetod. Tänk på att det kan hända att du debiteras två gånger om du gör en manuell betalning när det är dags för den automatiska betalningen.
  • Du behöver ett alternativt betalningsalternativ. Om din betalningsmetod inte fungerar kan du göra en manuell inbetalning för att dina annonser ska fortsätta visas medan du löser problemet med banken. Om du betalar med ett annat kort, en banköverföring eller ett annat bankkonto börjar dina annonser visas igen när vi har tagit emot betalningen.

Så här kan en manuell betalning i förväg se till att dina annonser fortsätter att visas om du använder automatiska betalningar:

Anta att du har en kampanj med en genomsnittlig daglig budget på 20 000 kronor och att vi debiterar dig via den primära betalningsmetoden när kostnaderna når 5 000 kronor. Detta resulterar i att du debiteras flera gånger om dagen.

Om du gör en inbetalning på 100 000 kr med en annan betalningsmetod, exempelvis en separat manuell betalning, betalar du dina annonseringskostnader för fem dagar (20 000 × 5 = 100 000). Det innebär att din primära betalningsmetod inte debiteras förrän du har förbrukat betalningen på 100 000 kronor plus ytterligare 5 000 kronor som utlöser nästa debitering.

Om du vill göra en manuell inbetalning när du använder automatiska betalningar följer du anvisningarna i avsnittet ovan.