Een betaling uitvoeren

In dit artikel wordt beschreven hoe adverteerders die gebruikmaken van automatische of handmatige betaalinstellingen, betalingen uitvoeren. Lees Een betaling uitvoeren voor een account met maandelijkse facturering als u een adverteerder bent die gebruikmaakt van maandelijkse facturering.

U kunt op elk gewenst moment een betaling uitvoeren en via elke betaalmethode die voor u beschikbaar is. Volg deze stappen om een betaling uit te voeren:

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Facturering Icoon Facturering.
  2. Klik op Overzicht.
  3. Accounts die zijn ingesteld op handmatige betalingen hebben de knop Geld toevoegen om een betaling uit te voeren. Accounts met automatische betalingen hebben de knop Een betaling uitvoeren. Klik op de toepasselijke optie.

Naar Betalingsoverzicht

U kunt nu kiezen uit alle betaalmethoden die al aan uw account zijn gekoppeld of een nieuwe betaalmethode toevoegen.

De verwerking van creditcardbetalingen duurt meestal niet langer dan 24 uur. Als u een betaling uitvoert met een lokale betaalmethode of via een overboeking, kan het een paar dagen duren voordat uw betaling op de pagina Overzicht staat. Meer informatie over wachten tot uw saldo na een betaling wordt geüpdatet

In dit artikel leest u hoe uw betalingen werken als u die heeft ingesteld op handmatige of automatische betaling.

Het kan enige tijd duren voordat uw betaling wordt weergegeven op de pagina Transacties. Meer informatie over wachten tot uw saldo na een betaling wordt geüpdatet

Betalen via de instelling voor handmatige betalingen

De instelling voor handmatige betalingen is niet beschikbaar voor nieuwe accounts in de hieronder vermelde landen en gebieden. Als u deze optie niet kunt vinden als u uw account maakt, heeft u alleen de optie om automatische betalingen te gebruiken. Uw account kan in deze landen en gebieden niet worden overgezet naar handmatige betalingen.

Landen en gebieden
Noord- en Zuid-Amerika Afrika Europa Midden-Oosten Azië-Pacific
  • Anguilla
  • Antigua en Barbuda
  • Aruba
  • Bahama's
  • Barbados
  • Belize
  • Bermuda
  • Canada
  • Kaaimaneilanden
  • Chili
  • Costa Rica
  • Dominica
  • Ecuador
  • Frans-Guyana
  • Grenada
  • Guadeloupe
  • Guatemala
  • Guyana
  • Haïti
  • Jamaica
  • Montserrat
  • Nederlandse Antillen
  • Nicaragua
  • Panama
  • Paraguay
  • Puerto Rico
  • Saint Lucia
  • Saint Vincent en de Grenadines
  • Saint-Pierre en Miquelon
  • Suriname
  • Trinidad en Tobago
  • Verenigde Staten
  • Kleine afgelegen eilanden van de Verenigde Staten
  • Uruguay
  • Venezuela
  • Maagdeneilanden (Britse)
  • Amerikaanse Maagdeneilanden

*Antarctica

• Angola
  • Benin
  • Burkina Faso
  • Burundi
  • Kaapverdië
  • Centraal-Afrikaanse Republiek
  • Comoren
  • Congo
  • Congo DRC
  • Ivoorkust
  • Equatoriaal-Guinea
  • Eritrea
  • Ethiopië
  • Gabon
  • Gambia
  • Ghana
  • Guinee-Bissau
  • Kenia
  • Lesotho
  • Liberia
  • Libië
  • Madagaskar
  • Malawi
  • Mali
  • Mauritanië
  • Mauritius
  • Mayotte
  • Mozambique
  • Namibië
  • Niger
  • Réunion
  • Rwanda
  • Sao Tomé en Príncipe
  • Senegal
  • Seychellen
  • Sierra Leone
  • Somalië
  • Zuid-Afrika
  • Swaziland
  • Tanzania
  • Togo
  • Tunesië
  • Westelijke Sahara
  • Zambia
  • Albanië
  • Andorra
  • Oostenrijk
  • België
  • Bosnië en Herzegovina
  • Bulgarije
  • Kroatië
  • Cyprus
  • Tsjechië
  • Denemarken
  • Estland
  • Faeröer
  • Finland
  • Frankrijk
  • Georgië
  • Duitsland
  • Gibraltar
  • Griekenland
  • Groenland
  • Hongarije
  • IJsland
  • Ierland
  • Italië
  • Liechtenstein
  • Litouwen
  • Luxemburg
  • Noord-Macedonië
  • Malta
  • Moldavië
  • Monaco
  • Nederland
  • Noorwegen
  • Polen
  • Portugal
  • San Marino
  • Servië
  • Slowakije
  • Slovenië
  • Spanje
  • Spitsbergen en Jan Mayen
  • Zweden
  • Zwitserland
  • Verenigd Koninkrijk
  • Armenië
  • Bahrein
  • Egypte
  • Irak
  • Israël
  • Jordanië
  • Libanon
  • Qatar
  • Saudi-Arabië
  • Tadzjikistan
  • Turkmenistan
  • Verenigde Arabische Emiraten
  • Amerikaans-Samoa
  • Australië
  • Bhutan
  • Brunei Darussalam
  • Cambodja
  • Oost-Timor
  • Fiji
  • Frans-Polynesië
  • Franse gebieden in de zuidelijke Indische Oceaan
  • Guam
  • Hongkong
  • Japan
  • Democratische Volksrepubliek Laos
  • Macau
  • Maleisië
  • Maldiven
  • Micronesië
  • Mongolië
  • Myanmar
  • Nauru
  • Nepal
  • Nieuw-Caledonië
  • Nieuw-Zeeland
  • Niue
  • Norfolk
  • Noordelijke Marianen
  • Pakistan
  • Palau
  • Papoea-Nieuw-Guinea
  • Samoa
  • Singapore
  • Salomonseilanden
  • Zuid-Georgië en de Zuidelijke Sandwicheilanden
  • Tokelau
  • Tonga
  • Vanuatu
  • Wallis en Futuna

Als u de instelling voor handmatige betalingen gebruikt, voert u een betaling voor uw Google Ads-kosten uit voordat uw advertenties worden getoond. Met die betaling worden de advertentiekosten verrekend als uw advertenties worden getoond.

U doet dit elke keer dat u geld wilt toevoegen aan uw Google Ads-account. Als het tegoed in uw account bijna op is, krijgt u een e-mail om u eraan te herinneren dat u weer een betaling moet uitvoeren.

Meer informatie over handmatige betalingen

Voer deze stappen uit om een handmatige betaling uit te voeren met een creditcard of pinpas:

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Een betaling uitvoeren met een nieuwe creditcard

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Facturering Icoon Facturering.
  2. Klik op Overzicht.
  3. Klik op de knop Geld toevoegen.
  4. Selecteer in het dropdownmenu de optie Nieuwe creditcard of pinpas toevoegen. Geef dan uw kaartgegevens op.
  5. Geef het bedrag op waarvoor u een betaling wilt doen en klik op de knop Bedrag toevoegen om uw betaling te checken en uit te voeren.

Naar de overzichtspagina

Een betaling uitvoeren met een creditcard die al in uw account aanwezig is

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Facturering Icoon Facturering.
  2. Klik op Overzicht.
  3. Klik op de knop Geld toevoegen.
  4. Selecteer de bestaande betaalmethode.
  5. Geef het bedrag op waarvoor u een betaling wilt doen en klik op de knop Bedrag toevoegen om uw betaling te checken en uit te voeren.

Naar de overzichtspagina

Het volgende is van toepassing wanneer u betalingen uitvoert via deze instelling:

• Betaal een bedrag dat u uitkomt: U bepaalt zelf welk bedrag u betaalt, zolang het maar meer is dan het minimale transactiebedrag voor uw locatie en valuta. Het minimaal vereiste bedrag staat vermeld wanneer u een betaling uitvoert.
  • Sla uw favoriete betaalmethoden op in uw account: U kunt sneller betalingen uitvoeren als u in uw account meerdere betaalmethoden opslaat.
  • Maak een keuze uit alle betaalmethoden voor uw land en valuta: U kunt een betaling uitvoeren met elke betaalmethode in uw account, maar ook met een nieuwe betaalmethode die beschikbaar is op uw locatie en voor uw valuta. Nagaan welke opties er voor u beschikbaar zijn.
  • Houd uw advertenties actief: Voer een betaling uit om te zorgen dat uw advertenties een tijdje worden getoond. We raden u aan 30 keer het cumulatieve bedrag van het gemiddelde dagbudget van uw advertentiecampagne toe te voegen. Als uw accountsaldo bijna op is, krijgt u een e-mail als uw budget voor minder dan 7 dagen aan advertentiebudget bevat.
  • Houd rekening met de verwerkingstijd: Afhankelijk van hoe u betaalt, kan het tussen 24 uur en een week of langer duren voordat een betaling in uw account terechtkomt. Houd rekening met deze verwerkingstijd als u uw advertenties wilt blijven weergeven.
  • Vergeet de btw niet: In sommige landen trekt Google belasting toegevoegde waarde (btw) af van uw betalingen. Als dit het geval is in uw land, moet u er rekening mee houden dat de btw wordt afgetrokken van uw betalingen.
Opmerking: Als de laatste betaling via uw account is geweigerd, kan het tot 7 dagen duren voordat uw betaling wordt bevestigd. Uw advertenties worden mogelijk niet weergegeven terwijl uw betaling wordt verwerkt. We raden u aan met een kaart te betalen, zodat de betaling onmiddellijk wordt bevestigd en de advertentieweergave niet wordt onderbroken.
Het kan 7 dagen duren voordat een handmatige betaling via een bankrekening is verwerkt. Handmatige betalingen via een creditcard worden vrijwel meteen goedgekeurd. Als uw betaling binnen 7 dagen is goedgekeurd, wordt deze in uw account opgenomen en wordt uw saldo geüpdatet.

Betalen via de instelling voor automatische betalingen

Als u de instelling voor automatische betalingen gebruikt, bouwt u eerst advertentiekosten op en worden deze kosten automatisch in rekening gebracht bij uw primaire betaalmethode.

Advertentiekosten worden in rekening gebracht wanneer uw account een vooraf bepaald bedrag bereikt (de betalingsdrempel) en op de 1e dag van de maand.

U kunt creditcards of pinpassen gebruiken voor automatische betalingen. Voer deze stappen uit om een nieuwe creditcard aan uw account toe te voegen of de gegevens van een bestaande kaart in uw account te bewerken.

Meer informatie over automatische betalingen

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Een nieuwe creditcard of pinpas toevoegen aan uw account

Sommige acties zijn beperkt tot gebruikers met beheerders- of factureringsrechten. Voor Google Ads-accounts met het accounttype Organisatie heeft u beheerders- of factureringstoegang nodig om een betaalmethode toe te voegen of te bewerken. Meer informatie over toegangsniveaus in uw Google Ads-account

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Facturering Icoon Facturering.
  2. Klik op Overzicht.
  3. Klik op Betaalmethoden en dan op Nieuwe betaalmethode toevoegen.
  4. Selecteer Creditcard en vul uw kaartgegevens in.
  5. Als u deze betaalmethode wilt instellen als primaire betaalmethode, klikt u linksonder in het dropdownmenu op Primair.
  6. Klik op Opslaan.

Gegevens van een bestaande creditcard in uw account bewerken

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Facturering Icoon Facturering.
  2. Klik op Overzicht.
  3. Klik op de link Betaalmethoden.
  4. Zoek de betaalmethode die u wilt bewerken. Klik op Bewerken.
  5. Breng de gewenste wijzigingen aan.
  6. Klik op Opslaan.

Handmatige betalingen uitvoeren als automatische betaling actief is

Als u de instelling voor automatische betalingen gebruikt, kunt u nog steeds op elk moment handmatige betalingen uitvoeren voor uw kosten. U kunt bijvoorbeeld om de volgende redenen een betaling uitvoeren:

• U wilt meer controle over hoe en wanneer er kosten aan u in rekening worden gebracht. Met een handmatige betaling kunt u het gehele openstaande Google Ads-accountsaldo betalen, een deel ervan, of meer dan uw saldo om toekomstige kosten te dekken. Het staat u bovendien vrij een nieuwe betaalmethode te gebruiken of de kosten over diverse betaalmethoden te spreiden. Op deze manier kunt u voorkomen dat er kosten in rekening worden gebracht via uw primaire betaalmethode, mocht u dit willen. Als u een handmatige betaling uitvoert vlak voordat de automatische betaling plaatsvindt, kunnen er 2 keer kosten in rekening worden gebracht.
  • U heeft een alternatieve betaalmethode nodig. Als een betaling via uw primaire betaalmethode ooit wordt geweigerd, kunt u een handmatige betaling uitvoeren om te zorgen dat uw advertenties actief blijven terwijl u het probleem met de bank afhandelt. Als u een betaling uitvoert met een andere creditcard, via een overboeking of vanaf een andere bankrekening, worden uw advertenties weer weergegeven zodra we de betaling hebben ontvangen.

Als u met een handmatige betaling vooraf betaalt, worden uw advertenties niet meer onderbroken als u automatische betalingen heeft ingesteld:

Stel dat u een campagne heeft met een gemiddeld dagbudget van € 2000 en dat we voor iedere € 500 aan kosten die u maakt, het bedrag van uw rekening afschrijven. Dit betekent dat er meerdere keren per dag kosten in rekening worden gebracht.

Als u een betaling van € 10.000 uitvoert met een andere betaalmethode, zoals een afzonderlijke handmatige betaling, betaalt u voor 5 dagen aan advertentiekosten (€ 2000 x 5 = € 10.000). Dit houdt in dat we pas kosten in rekening brengen via uw primaire betaalmethode wanneer uw betaling van € 10.000 volledig is verbruikt en hierbovenop nog eens € 500 aan kosten zijn gegenereerd.

Als u een handmatige betaling wilt uitvoeren als u de instelling voor automatische betalingen gebruikt, voert u de bovenstaande instructies uit.