Over tekstadvertenties

Tekstadvertenties in het zoeknetwerk worden weergegeven boven en onder de zoekresultaten van Google. Een tekstadvertentie op Google Zoeken is de eenvoudigste online advertentie die AdWords aanbiedt. De advertentie bestaat uit drie delen: een kop, een zichtbare URL en beschrijvende tekst.

Uitgebreide verzekering - Bescherm uzelf tegen een scherpe prijs
Advertentie www.example.com/insurance
Betaalbaar en betrouwbaar verzekerd. 10% korting op online offertes.
Kop
Zichtbare URL
Beschrijving

Kop

De kop van uw advertentie is waarschijnlijk de tekst die potentiële klanten het meest opvalt. Het is dus een goed idee woorden op te nemen die mensen mogelijk gebruiken in hun Google-zoekopdrachten. Uw tekstadvertentie heeft twee koppen. In elke kop kunt u maximaal 30 tekens gebruiken om uw product of service te promoten. Beide koppen worden gescheiden door een streepje ('-'). Op verschillende apparaten kunnen de koppen op verschillende wijze worden weergegeven.

Zichtbare URL

De zichtbare URL wordt meestal groen weergegeven en toont het adres van uw website. De zichtbare URL is opgebouwd uit het domein van uw uiteindelijke URL en de tekst in de optionele Pad-velden. Deze velden zijn bedoeld om mensen die uw advertentie zien een beter idee te geven van waar ze uitkomen wanneer ze er op klikken. Uw Pad-tekst hoeft niet overeen te komen met de exacte tekst van uw zichtbare URL.

Beschrijving

De beschrijving wordt gebruikt om meer informatie te geven over uw product of service. Het is een goed idee om een call-to-action op te nemen: een oproep tot de actie die u de klant wilt laten uitvoeren. Als u een online schoenenwinkel heeft, kunt u bijvoorbeeld 'Bestel nu' of 'Koop nu schoenen' gebruiken in uw beschrijving. Als u een service aanbiedt, kunt u iets toevoegen zoals 'Ontvang direct een offerte online' of 'Bekijk onze prijzen'.

Lengtebeperkingen

Veld Max. lengte
Kop 1 30 tekens
Kop 2 30 tekens
Beschrijving 80 tekens
Pad (2) 15 tekens elk

De lengtelimieten voor uitgebreide tekstadvertenties zijn in alle talen gelijk. Elk teken in double-byte-talen zoals Koreaans, Japans of Chinees, telt voor het bereiken van de limiet als twee tekens in plaats van één teken.

Als u wilt zien hoe uw advertenties op de Google-pagina met zoekresultaten worden weergegeven, zonder dat daarbij uw advertentiestatistieken worden beïnvloed, gebruikt u de Advertentievoorbeeld en -diagnosetool.

Tip

U kunt meer informatie over uw bedrijf geven, zoals de locatie, het telefoonnummer of extra deep links naar uw website, door extensies aan uw tekstadvertenties toe te voegen. Meer informatie over advertentie-extensies

Bovendien kunt u dynamische tekst aan uw advertenties toevoegen om ze af te stemmen op individuele gebruikers. Meer informatie over hoe u tekstadvertenties met aangepaste tekst maakt

Speciale tekens in advertenties

De meeste diakritische tekens (waaronder umlauts, tildes en cedilles) worden correct weergegeven in uw advertenties en in de zichtbare URL.