Använd dina kampanjkoder

Google och våra partner delar ibland ut kampanjkoder för Google Ads. Du kan lösa in dessa specialerbjudanden mot tillgodohavanden som sedan tillskrivs ditt Google Ads-konto. Här beskriver vi hur du utnyttjar erbjudandet och följer dess status.

Innan du börjar

• Du måste ange en betalningsmetod.
  • Om du vill använda månadsvis fakturering måste du ställa in det innan du anger koden. Annars blir erbjudandet ogiltigt och du förlorar kampanjbeloppet när du övergår till fakturering.

Var ska du ange kampanjkoden?

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Fakturering Faktureringsikon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Erbjudanden.
  3. Klicka på den blå plusknappen .
  4. Ange kampanjkoden.
  5. Klicka på Spara.

Gå till sidan Erbjudanden

Obs! Användare av förvaltarkonton kan inte ange en kampanjkod från förvaltarnivån på sidan Erbjudanden. De måste gå till faktureringssidan för det konto som de vill tillämpa ett erbjudande på och följa anvisningarna ovan.

Ta reda på statusen på dina erbjudanden

Om du vill se hur långt du har kvar till ditt tillgodohavande kan du gå till sidan Erbjudanden i ditt konto. Sidan uppdateras med några timmars mellanrum. Du kan snabbt kontrollera hur det går för dig, se statusen på eventuella kampanjbelopp och se dina förbrukade eller utgångna kampanjerbjudanden. Gör så här:

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Fakturering Faktureringsikon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Erbjudanden.
  3. På sidan Kampanjer visas alla kampanjkoder som har lagts till i ditt Google Ads-konto och motsvarande belopp och statusar, inklusive dessa:
    • Aktiv: Belöningen som är kopplad till kupongen har redan delats ut.
    • Inlöst: genererar intäkter för närvarande: Kupongen har lösts in, men utgiftskravet (t.ex. "Spendera 250 kronor och få 500 kronor) har ännu inte uppfyllts.
    • Behandlas: Utgiftskravet (t.ex. "Spendera 250 kronor och få 500 kronor") har uppfyllts och vårt system behandlar det beviljade belöningsbeloppet.
      • Obs! Belöningsbeloppet bör synas i ditt konto 35 dagar efter att kraven har uppfyllts.
    • Har upphört att gälla: Kupongen upphörde att gälla efter att den löstes in men innan utgiftskravet uppfylldes.
    • Ogiltig: Kupongen var/blev ogiltig.