Krav på dynamiska annonser

Google tillhandahåller översatta versioner av vårt hjälpcenter. De är dock inte avsedda att ändra innehållet i våra policyer. Engelska är vårt officiella språk och den engelska versionen används som utgångspunkt för att tillämpa våra policyer. Om du vill läsa den här artikeln på ett annat språk kan du använda rullgardinsmenyn längst ned på sidan.

I dynamiska visningsannonser ser kunderna anpassat innehåll från ett flöde som du styr över. Annonserna visar nya produkter, tjänster och kampanjer som du uppdaterar i ditt flöde. Standardpolicyerna för Google Ads och kraven nedan gäller för dynamiska visningsannonser.

Feed image format

The following is not allowed:

Flödesbilder i ett format som inte stöds.

Obs! Bilder tillåts endast i formaten PNG, JPG, JPEG eller GIF.

Läs om hur du åtgärdar en avvisad annons eller tillgång. If you can’t convert the image to meet this requirement, upload a different image that complies with the policy. For best results, save images in RGB color code with an ICC profile attached.

Unavailable feed image

The following is not allowed:

Bilder i ett flöde som saknas, är blockerade på grund av behörigheter eller är otillgängliga av annat skäl.

Bilder som inte kan hämtas på grund av problem med webbplatsens SSL-certifikat.

Troubleshooter: Unavailable feed image
  1. Läs policyn ovan för information om vad vi inte tillåter. Kontrollera att bilderna inte är blockerade på värdservern och att det inte tar för lång tid för värdservern att visa dem.
  2. Placera bilden på en plats som går att komma åt. Öppna behörigheterna så att bilderna kan användas av flödet. Kontrollera SSL-certifikatet med ett onlineverktyg eller byt till webbadresser som inte använder webbplatsens SSL-certifikat. Om servern inte kan svara inom en rimlig tid bör du flytta innehållet till en ny server som kan hantera bildbegäranden.
Om du inte kan åtgärda överträdelserna eller väljer att inte göra det måste du ta bort din annons. Annars kan ditt konto stängas av i framtiden på grund av att du har för många avvisade annonser.

Unacceptable address format

The following is not allowed:

Adresser som inte är korrekt formaterade.

Troubleshooter: Unacceptable address format
  1. Läs policyn ovan för information om vad vi inte tillåter. Åtgärda eventuella formateringsfel i adresserna i flödet.
  2. Åtgärda adresserna i flödet. Kontrollera att adresserna har ett av följande godkända format:
    • Ort, delstatskod, land
    • Fullständig adress med postnummer
    • Latitud-longitud i formatet DDD

Avgränsa adressen med kommatecken Se en lista över orter, regioner och länder i specifikationerna.

Om du inte kan åtgärda överträdelserna eller väljer att inte göra det måste du ta bort din annons. Annars kan ditt konto stängas av i framtiden på grund av att du har för många avvisade annonser.

Related policies and common disapprovals

The following Google Ads policies are especially relevant to dynamic ads and are often associated with disapprovals. Läs om vad som händer om du bryter mot våra policyer.

Sexuellt innehåll

Google vill att annonserna ska vara relevanta och säkra för användarna och begränsar därför sexuellt innehåll i vissa fall. Mer information finns i policyn gällande sexuellt innehåll.

Oklar relevans

All information ska vara relevant för det du marknadsför. Till exempel måste informationen i alla annonsfält som skickas in gälla samma annonsör och beröra den marknadsförda produkten. Mer information finns i policyn gällande oklar relevans.

Varumärken

Google kan komma att ta bort annonser och tillgångar vid klagomål från varumärkesägare. Annonsörerna ansvarar själva för att användningen av varumärken är korrekt i annonstext, tillgångar och företagsinformation. Mer information finns i varumärkespolicyn.