Auteursrechten

Google biedt vertaalde versies van het Helpcenter. Het is echter niet de bedoeling dat deze de content van ons beleid veranderen. De Engelse versie is de officiële taal waarmee we ons beleid handhaven. Als u dit artikel in een andere taal wilt lezen, stelt u deze in via het dropdownmenu onderaan de pagina.

Display & Video 360-gebruikers moeten voldoen aan dit Google Ads-beleid. Ga naar het Helpcentrum van Display & Video 360 voor aanvullende beperkingen.

Zet YouTube-ondertiteling aan voor ondertiteling in uw eigen taal. Selecteer het icoon Instellingen Afbeelding van icoon voor YouTube-instellingen onderaan de videospeler, selecteer Ondertiteling en kies dan uw taal.

We houden ons aan lokale auteursrechtwetgeving en beschermen de rechten van auteursrechthouders. Daarom staan we geen advertenties toe die ongeautoriseerd gebruikmaken van auteursrechtelijk beschermde content. Als u wettelijk gemachtigd bent om auteursrechtelijk beschermde content te gebruiken, dient u een aanvraag voor certificering in (of hier voor DV360) om te adverteren. Als u ongeautoriseerde content ziet, dient u een auteursrechtklacht in.

Hieronder volgen enkele voorbeelden van wat u moet vermijden in uw advertenties. Meer informatie over wat er gebeurt als u ons beleid schendt

Auteursrechtelijk beschermde content

Deze afbeelding staat voor het Google Ads-beleid voor auteursrechtelijk beschermde content.

Onbevoegde sites of software die auteursrechtelijk beschermde inhoud vastleggen, kopiëren of hier toegang toe bieden

Voorbeelden: sites, software of werkbalken die het mogelijk maken om zonder toestemming audiogidsen, e-books, anime, games, films, mp3-beltonen, muziek, software, tv-programma's, of werken van onafhankelijke artiesten, platenlabels of andere makers van inhoud te streamen, te delen, te kopiëren of te downloaden.

Sites of apps die onbevoegde offline verspreiding van auteursrechtelijk beschermde content mogelijk maken

Voorbeelden: sites die zonder toestemming fysieke kopieën van auteursrechtelijk beschermde cd's, dvd's of software verspreiden.

Software, sites of tools die de DRM-technologie (DRM = digital rights management) van auteursrechtelijk beschermd materiaal verwijderen of anderszins het auteursrecht omzeilen (ongeacht of het beoogde gebruik legitiem is of niet)

Voorbeelden: producten of services (zoals programma's voor het rippen, branden of converteren van blu-ray's of dvd's) die toegang bieden tot auteursrechtelijk beschermde inhoud door de DRM-technologie op audiodragers, video's, e-books of software te strippen of te omzeilen.

Probleemoplosser: auteursrechtelijk beschermde content
  1. Stuur ons documentatie met betrekking tot de auteursrechten. Als u van mening bent dat u wettelijk gemachtigd bent om auteursrechtelijk beschermde content te promoten, vult u een aanvraag in om te worden gecertificeerd. Nadat we de aanvraag hebben beoordeeld, laten we u weten of we de advertenties kunnen weergeven.
  2. Verwijder auteursrechtelijk beschermde content van de bestemming van de advertentie. Als u de bestemming van de advertentie niet kunt corrigeren, updatet u de advertentie met een nieuwe bestemming die voldoet aan dit beleid.
  3. Bewerk de advertentie. Verwijder alle auteursrechtelijk beschermde content. Als uw advertentie al voldoet aan het beleid, maar u wijzigingen in de bestemming van de advertentie heeft aangebracht, bewerkt u de advertentie en slaat u deze op. Hierdoor worden de advertentie en bijbehorende bestemming opnieuw ingediend voor beoordeling.

We beoordelen de meeste advertenties binnen één werkdag, hoewel dit soms langer duurt als er een uitgebreidere beoordeling is vereist.

Als u deze schendingen niet kunt of niet wilt oplossen, verwijdert u uw advertentie om te voorkomen dat uw account in de toekomst wordt opgeschort vanwege te veel afgekeurde advertenties.

DMCA-klacht

Als Google een DMCA-klacht ontvangt over de content of bestemming van een advertentie, kan de advertentie worden afgekeurd.

Hoe een DMCA-klacht werkt

Wat is de DMCA?

De DMCA is de Digital Millennium Copyright Act, een Amerikaanse auteursrechtwet die in oktober 1998 is aangenomen. U kunt meer informatie over de DMCA vinden op http://www.copyright.gov/legislation/dmca.pdf .

Wat zijn DMCA-meldingen?

DMCA-meldingen zijn meldingen van mogelijke auteursrechtschending die zijn ingediend door auteursrechthouders in overeenstemming met de vereisten voor de meldings- en verwijderingsprocedures die worden beschreven in de DMCA. Het is ons beleid om te reageren op dergelijke beschuldigingen van auteursrechtschending.

Wie kan een DMCA-melding indienen?

Alleen de auteursrechthouder of een gemachtigde vertegenwoordiger kan een DMCA-schendingsmelding indienen.

Hoe ziet een DMCA-melding eruit?

Bekijk het voorbeeld van een DMCA-melding .

Kan ik mijn advertenties opnieuw indienen als ze zijn afgekeurd vanwege een DMCA-schending?

Als u uw advertenties opnieuw ter beoordeling wilt indienen, moet u een tegenvordering indienen die aan alle vereisten voldoet die in de DMCA worden gesteld. Als u een tegenvordering wilt indienen, vult u ons DMCA-tegenvorderingsformulier in.

Houd er rekening mee dat u aansprakelijk kunt worden gesteld voor geleden schade (inclusief gemaakte kosten en advocaatkosten), als u niet kunt aantonen dat uw materiaal of activiteit de auteursrechten van anderen niet schendt. Als u niet zeker weet of bepaald materiaal inbreuk maakt op de auteursrechten van anderen, kunt u het beste eerst contact opnemen met een advocaat. Als u uw advertenties opnieuw indient zonder een geldige DMCA-tegenvordering, kan uw account op basis van ons recidivebeleid worden beëindigd.

Keurt Google mijn advertenties af als er een juridisch proces gaande is met betrekking tot dit auteursrecht?

Als u een geldige DMCA-tegenvordering indient, maar de persoon die het auteursrecht op de betreffende inhoud claimt een rechtszaak tegen u begint, keurt Google uw advertenties niet goed totdat er een uitspraak is gedaan en er een rechterlijk bevel in uw voordeel is uitgegeven.

Hulp nodig?

Als u vragen heeft over ons beleid, kunt u ons dat laten weten: neem contact op met Google Ads-support