Krav på bildannonser

Google tillhandahåller översatta versioner av vårt hjälpcenter. De är dock inte avsedda att ändra innehållet i våra policyer. Engelska är vårt officiella språk och den engelska versionen används som utgångspunkt för att tillämpa våra policyer. Om du vill läsa den här artikeln på ett annat språk kan du använda rullgardinsmenyn längst ned på sidan.

Bildannonser innehåller en bild tillsammans med annonsen och finns i många olika mått. Standardpolicyerna för Google Ads och kraven nedan gäller för bildannonser. Observera att kraven även gäller bildöverlagringsannonser och HTML5-annonser.

Animation i bildannonser

Följande är inte tillåtet:

Animationer som pågår längre än 30 sekunder

Obs!  Animationen får inte vara i en slinga som pågår längre än 30 sekunder. Är den längre så blir den underkänd.

Animerade GIF-bilder i HD stöds inte längre i Google Ads

Läs om hur du åtgärdar en avvisad annons eller tillgång. Om du inte kan redigera bilden så att den uppfyller det här kravet bör du ladda upp en annan bild som följer policyn.

Relaterade policyer och vanliga avslag

Följande Google Ads-policyer är särskilt relevanta för bildannonser och är ofta kopplade till underkännanden. Läs om vad som händer om du bryter mot våra policyer.

Bildkvalitet

Alla bilder som används vid annonsering måste uppfylla vissa kvalitetsstandarder. Bildlayouten måste följa Google Ads-riktlinjerna och själva bilden får inte vara suddig. Mer information finns i policyn för bildkvalitet.

Oklar relevans

All information ska vara relevant för det du marknadsför. Till exempel måste informationen i alla annonsfält som skickas in gälla samma annonsör och beröra produkten som marknadsförs. Mer information finns i policyn gällande oklar relevans.

Vilseledande innehåll

All information ska vara korrekt och beskriva det du marknadsför. Mer information finns i policyn gällande vilseledande innehåll.

Bildannonser får inte innehålla bilder som liknar webbplatsvarningar eller felmeddelanden, och bilderna får inte se ut att utgöra mer än en annons.

Sexuellt innehåll

Google vill att annonserna ska vara relevanta och säkra för användarna och begränsar därför sexuellt innehåll i vissa fall. Mer information finns i policyn för sexuellt innehåll.