Update van het Beleid voor politieke content (oktober 2023)

Google biedt vertaalde versies van het Helpcenter. Het is echter niet de bedoeling dat deze de content van ons beleid veranderen. De Engelse versie is de officiële taal waarmee we ons beleid handhaven. Als u dit artikel in een andere taal wilt lezen, stelt u deze in via het dropdownmenu onderaan de pagina.

In oktober 2023 updatet Google het Beleid voor verkiezingsadvertenties in India onder het Beleid voor politieke content.

Advertenties die commerciële entiteiten laten lopen voor uitsluitend commerciële doeleinden met daarin een politiek persoon die een politieke kandidaat is of een huidig lid van de Lok Sabha of de Vidhan Sabha, zoals gedefinieerd in het Beleid voor verkiezingsadvertenties in India, zijn niet verplicht om een pre-certificaat van de Indiase verkiezingscommissie (Election Commission of India) in te dienen. Commerciële entiteiten die deze advertenties laten lopen, kunnen via dit formulier een vrijstellingsbrief op hun eigen officiële briefpapier indienen in plaats van een pre-certificaat.

Zelfs als pre-certificaten voor verkiezingsadvertenties niet zijn vereist, moeten adverteerders die Indiase verkiezingsadvertenties willen laten lopen, worden geverifieerd door Google.

(Gepost op 9 oktober 2023)