Om verifiering för finansiella tjänster i Turkiet

Google tillhandahåller översatta versioner av vårt hjälpcenter. De är dock inte avsedda att ändra innehållet i våra policyer. Engelska är vårt officiella språk och den engelska versionen används som utgångspunkt för att tillämpa våra policyer. Om du vill läsa den här artikeln på ett annat språk kan du använda rullgardinsmenyn längst ned på sidan.

Med start de datum som anges här måste annonsörer som vill visa annonser om finansiella tjänster i Turkiet verifieras av Google. Som ett led i verifieringsprocessen måste annonsörer uppvisa att de är licensierade av auktoriserade relevanta regleringsorgan för finansiella tjänster i Turkiet, eller att de är undantagna från sådana krav. Du hittar en fullständig lista över relevanta regleringsorgan för finansiella tjänster i Turkiet här. Observera att verifieringskravet för finansiella tjänster även innefattar kategorier av finansiella tjänster som inte regleras av dessa regleringsorgan.

Annonsörer av icke-finansiella tjänster inriktade på målgrupper som ser ut att söka finansiella tjänster måste verifieras av Google för att säkerställa att deras kampanjer inte påverkas negativt.

Ansökningen måste skickas in av ett ombud. Ett ombud hanterar ditt/dina Google Ads-konto(n) och/eller den/de betalningsprofil(er) som betalar för annonserna. Detta kan vara en reklambyrå eller ett dotterbolag som hanterar Google Ads-kontot för det licensierade dotter- eller moderföretagets räkning.

Kategorier av annonsörer av finansiella tjänster

Det finns fem typer av annonsörer som kan behöva verifiera sig:

Auktoriserade annonsörer

Definition:

Exempel (inte uttömmande): banker, kreditkortsföretag, kredit- och låneföretag, försäkringsbolag

Godkända tredjepartsannonsörer

Definition:

• Annonsörer som tillhandahåller eller marknadsför finansiella tjänster med tillstånd från en Auktoriserad annonsör, även kallad Förstapartsannonsör, men som inte har auktoriserats direkt av ett regleringsorgan för att tillhandahålla finansiella tjänster.

Exempel (inte uttömmande): mäklare, återförsäljare, affiliate-företag

Annonsörer av icke-finansiella tjänster

Definition:

• Annonsörer som inte marknadsför finansiella tjänster, men som har övertygande skäl att inrikta sig på användare som ser ut att söka finansiella tjänster.

Exempel (inte uttömmande): utbildningsprogram eller utbildningsinstitutioner som tillhandahåller information om finansiellt stöd

• Annonsörer som inte marknadsför finansiella tjänster som primär verksamhet, men som marknadsför mindre finansiella tilläggstjänster från en Auktoriserad annonsör.

Exempel (inte uttömmande):

• fordonsannonsörer som marknadsför billeasing, finansiering och försäkring
  • resebyråer som marknadsför reseförsäkringar

Myndigheter

Definition: Regleringsorgan för finansiella tjänster med en .gov-domän eller motsvarande domän.

Obs! Regleringsorgan för finansiella tjänster och statliga eller mellanstatliga myndigheter utan en .gov-domän eller motsvarande domän ska kontakta kontoansvarig på Google direkt för att verifiera sig.

Annonsörer av finansiella tjänster som är undantagna reglering

Definition:

• Annonsörer som marknadsför finansiella tjänster, men som inte är skyldiga att licensieras av relevanta tillsynsmyndigheter för finansiella tjänster i Turkiet.

Detaljerade verifieringskrav

Mer information om specifika verifieringsprocesser finns nedan. Verifiering krävs för alla annonsformat och tillägg.

Obs! Authorized Buyers och Display & Video 360-konton som erbjuder finansiella tjänster behöver inte verifiera sig för närvarande.

Ansökningen måste skickas in av ett ombud.

Auktorisering för finansiella tjänster i Turkiet

Steg 1: Ansök till verifieringsprocessen hos vår externa efterlevnadspartner G2 via det här formuläret.

Notera att företagsinformationen som du uppger under verifieringsprocessen måste överensstämma med de företagsuppgifter som är tillgängliga i relevanta turkiska register och arkiv över finansiella tjänster.

Efter att du har slutfört steg 1 får du en unik kod som du ska skicka in till Google i steg 3.

Steg 2: Efter att du har ansökt om verifiering hos G2 bör du få en statusuppdatering via e-post från Googles verifieringsprogram för annonsörer. Följ anvisningarna i meddelandet. Annonsörer som redan har slutfört Googles verifieringsprogram för annonsörer behöver inte göra det igen.

Steg 3: Skicka in den unika koden från G2 till Google via det här formuläret.

Om verifieringen godkänns efter att du har slutfört dessa steg kopplas ett certifikat till ditt Google Ads-konto. Vi informerar dig om statusen på din begäran via e-post. Annonsörer som slutför verifieringsstegen får tillstånd att visa annonser om finansiella tjänster i Turkiet och att visa annonser för användare i Turkiet som ser ut att söka finansiella tjänster.

Verifieringskrav för Godkända tredjepartsannonsörer

Om du är en Godkänd tredjepartsannonsör behöver du inte skicka in en ansökan till G2. I stället måste du förse en Auktoriserad annonsör med en lista över dina domäner/webbplatser och Google Ads-konton. Den Auktoriserade annonsören skickar in Googles ansökningsformulär för att slutföra verifieringen åt dig.

Därefter kan Google kontakta dig för att begära att du påbörjar annonsörsverifiering om du inte redan har slutfört detta program. Observera att denna process uppdaterades i mars 2022. Du får ett e-postmeddelande och en avisering i ditt konto som vägleder dig genom identitetsverifieringsprocessen.

Om du är en Auktoriserad annonsör och redan har slutfört verifieringen för finansiella tjänster kan du initiera verifiering av en Godkänd tredjepartsannonsör via det här Google-formuläret. Du kan bara initiera verifiering av tredjepartsföretag vars annonser om finansiella tjänster du har godkänt.

Obs! Om du vill lägga till eller ta bort en Godkänd tredjepartsannonsör måste du skicka in formuläret på nytt. Du måste göra detta omedelbart ifall att du inte längre godkänner annonser från tredje part.

Du måste skicka in följande information relaterad till de Godkända tredjepartsannonsörer av finansiella tjänster som har koppling till ditt företag:

• kund-id för Google Ads-konto
  • namn på ombudet som ansöker om verifiering
  • din företagsinformation (namn, adress, e-postadress)
  • domäner/webbplatser och Google Ads-konto-id:n som tillhör de tredjepartsannonsörer av finansiella tjänster vars annonser du har godkänt
  • intygande av att du godkänner tredjepartsannonsörens annonser om finansiella tjänster

Verifieringskrav för Annonsörer av icke-finansiella tjänster

Om du är en Annonsör av icke-finansiella tjänster som har övertygande skäl att inrikta dig på användare som ser ut att söka finansiella tjänster kan du ansöka om verifiering för finansiella tjänster i Turkiet genom vår partner G2 via det här formuläret. Om du är en Annonsör av icke-finansiella tjänster som inte marknadsför finansiella tjänster som primär verksamhet, men som marknadsför mindre finansiella tilläggstjänster från en Auktoriserad annonsör, till exempel en resebyrå som säljer reseförsäkringar, måste du beskriva dessa produkter eller tjänster.

Efter att G2 har godkänt din ansökan får du en unik kod som du ska skicka in till Google. Skicka in den unika koden till Google via det här formuläret.

Om din ansökan godkänns har du tillstånd att visa annonser för användare i Turkiet som ser ut att söka finansiella tjänster.

Du blir ombedd att uppge följande information till Google i formuläret för verifiering för finansiella tjänster i Turkiet:

• kund-id för ditt Google Ads-konto
  • namn på ombudet som ansöker om verifiering
  • din företagsinformation (namn, adress, e-postadress)
  • ditt företags domäner/webbplatser där du annonserar på Google Ads
  • kortfattad beskrivning av ditt företag och varför du använder sökord relaterade till finansiella tjänster
  • intygande av att du inte kommer att använda detta undantag för att visa Google Ads-annonser om finansiella tjänster

Efter att vi har granskat din begäran kan Google kräva att du slutför annonsörsverifiering​ om du inte redan har slutfört detta verifieringsprogram. Observera att denna process uppdaterades i mars 2022. Du får ett e-postmeddelande och en avisering i ditt konto som vägleder dig genom identitetsverifieringsprocessen.

Verifieringskrav för Myndigheter

Regleringsorgan för finansiella tjänster i Turkiet som har en .gov.tr.domän ska ansöka om verifiering för finansiella tjänster direkt hos Google via detta formulär. Regleringsorgan för finansiella tjänster i Turkiet som har en .gov.tr-domän behöver inte först ansöka om verifiering hos G2.
Turkiska regleringsorgan för finansiella tjänster och statliga och mellanstatliga organisationer utan en gov.tr-domän ska kontakta kontoansvarig på Google direkt för att bli verifierade.

Verifieringskrav för Annonsörer av finansiella tjänster som är undantagna reglering

Om du är undantagen från eller inte omfattas av kravet på att auktoriseras av relevant regleringsorgan för finansiella tjänster kan du ansöka om verifiering hos G2 via det här formuläret. Om ansökan godkänns får du en unik kod från G2. Om G2 fastställer att du är en Annonsör av finansiella tjänster som är undantagen reglering måste du skicka in den unika koden till Google via det här formuläret.

Efter att vi har granskat din begäran kan Google kräva att du slutför annonsörsverifiering​ om du inte redan har slutfört detta verifieringsprogram. Observera att denna process uppdaterades i mars 2022. Du får ett e-postmeddelande och en avisering i ditt konto som vägleder dig genom identitetsverifieringsprocessen.

Efter att du har slutfört verifieringen får du en bekräftelse och en e-postavisering från Google. Ett certifikat kopplas till ditt your Google Ads-konto som ger dig tillstånd att visa annonser för användare i Turkiet som ser ut att söka finansiella tjänster.

Vanliga frågor

Utöka alla

F. Vad är G2?

S: G2 är Googles externa efterlevnadspartner för verifiering för finansiella tjänster.

F. Hur kan jag certifiera mig som Godkänd tredjepartsannonsör?

S: För att bli en Godkänd tredjepartsannonsör måste en Auktoriserad annonsör initiera verifiering åt dig genom att du förser dem med en lista över domäner/webbplatser. En Auktoriserad annonsör (som har slutfört verifiering hos G2 och Googles verifiering för finansiella tjänster) ska fylla i det här formuläret åt dig. Verifiering hos G2 krävs inte för att bli en Godkänd tredjepartsannonsör.

F. Jag är en Godkänd tredjepartsannonsör som representerar flera leverantörer av finansiella tjänster. Hur kan jag bli certifierad?

S: Vi kräver endast att en Auktoriserad annonsör går i god för en tredjepartsannonsör för att denna ska bli en Godkänd tredjepartsannonsör. Den Auktoriserade annonsören måste redan har slutfört sin egen certifieringsprocess innan den kan gå i god för den Godkända tredjepartsannonsören i Google-verifieringssteget.

F. Jag har fått en avisering i kontot om att certifiera mig för finansiella tjänster, men jag tillhandahåller inte sådana tjänster. Behöver jag slutföra verifieringen ändå? Påverkas mina annonser negativt om jag inte gör det?

S: Annonsörer får en avisering i kontot om att certifiera sig eftersom de kanske marknadsför finansiella produkter och tjänster och/eller inriktar sig på användare som ser ut att söka finansiella produkter och tjänster. Annonsören beslutar själv om den vill certifiera sig. Annonsörer måste certifiera sig om de avser att visa annonser om finansiella tjänster eller inrikta sig på användare som söker finansiella tjänster.

F. Vad är annonsörsverifiering?

S: Annonsörsverifiering är Googles standardverifieringsprogram. Alla annonsörer oavsett bransch måste genomgå processen vid något tillfälle. Den hjälper oss att veta vilka som annonserar på Google.

F. Om platsen jag inriktar mig på inte finns med på listan över verifiering för finansiella tjänster, visas mina annonser med denna märkning ändå?

S: Ja. Annonser från annonsörer som visar annonser eller som inriktar sig på målgrupper som ser ut att söka finansiella tjänster visas med en märkning för verifiering för finansiella tjänster även om de inriktade platserna inte kräver verifiering för närvarande. Detta är förväntat och påverkar inte annonsvisningen.