Om bekreftelse for finansielle tjenester i Tyrkia

Google leverer oversatte versjoner av brukerstøtten, men de er ikke ment å endre innholdet i retningslinjene våre. Den engelskspråklige versjonen er den offisielle versjonen vi bruker for å håndheve retningslinjene. Hvis du vil lese denne artikkelen på et annet språk, kan du bruke rullegardinmenyen for språk nederst på siden.

Fra og med datoene som er oppført her, må annonsører som ønsker å markedsføre finansielle tjenester i Tyrkia, være bekreftet av Google. Som en del av bekreftelsesprosessen må annonsørene dokumentere at de er lisensiert av den relevante finansmyndigheten i Tyrkia, eller at de er unntatt fra dette kravet. Den komplette listen over relevante tyrkiske finansmyndigheter finner du her. Vær oppmerksom på at kravet om bekreftelse for finansielle tjenester dekker kategorier av finansielle tjenester som muligens er eller ikke er regulert av disse myndighetene.

Annonsører som ikke markedsfører finansielle tjenester, men som målretter mot brukere som ser ut til å være på utkikk etter finansielle tjenester, må bekreftes av Google for å kontrollere at kampanjene ikke er berørt.

Søknader må sendes inn av en autorisert representant. En autorisert representant administrerer Google Ads-kontoen(e) din(e) og/eller betalingsprofilen(e) som betaler for annonsene. Dette kan være et annonsebyrå eller datterselskap som bruker Google Ads-ID-en på vegne av den lisensierte kunden din eller det lisensierte morselskapet ditt.

Kategorier av annonsører som markedsfører finansielle tjenester

Det er 5 typer annonsører som kanskje må bekreftes:

Autoriserte annonsører

Definisjon:

Eksempler (listen er ikke uttømmende): annonsører som tilbyr banktjenester, kredittkort, kreditt, lån og forsikring

Godkjente tredjeparter

Definisjon:

• annonsører som tilbyr eller markedsfører finansielle tjenester med godkjenning fra en autorisert annonsør, også kjent som førstepart, men som ikke har direkte autorisasjon fra myndigheter til å tilby finansielle tjenester

Eksempler (listen er ikke uttømmende): meglere, forhandlere, samarbeidspartnere

Annonsører som ikke markedsfører finansielle tjenester

Definisjon:

• annonsører som ikke markedsfører finansielle tjenester, men som har en god grunn til å målrette annonser mot brukere som er på utkikk etter finansielle tjenester

Eksempel (listen er ikke uttømmende): utdanningsprogrammer eller -institusjoner som gir informasjon om økonomisk støtte

• annonsører som ikke markedsfører finansielle tjenester som hovedvirksomheten sin, men som annonserer for begrensede finansielle tilleggstjenester fra en autorisert annonsør

Eksempler (listen er ikke uttømmende):

• bilannonsører som markedsfører leasing, finansiering og forsikring av biler
  • reisebyråer på nettet som markedsfører reiseforsikring

Offentlige etater

Definisjon: finansmyndigheter med .gov-domene eller tilsvarende

Merk: Finansmyndigheter, andre myndigheter og mellomstatlige enheter med .gov-domene eller tilsvarende kan ta direkte kontakt med Google-kontoadministratoren sin for å bli bekreftet.

Annonsører for finansielle tjenester som er fritatt fra regulering

Definisjon:

• annonsører som markedsfører finansielle tjenester, men ikke trenger lisens fra de relevante finansmyndighetene i Tyrkia

Krav til bekreftelse – trinn for trinn

Nedenfor finner du mer informasjon om spesifikke bekreftelsesprosesser. Det kreves bekreftelse for alle annonseformater og -utvidelser.

Merk: Foreløpig er det ikke nødvendig å bekrefte Authorized Buyers- og Display & Video 360-kontoer som omfatter finansielle tjenester.

Søknader må sendes inn av en autorisert representant.

Autorisasjon for finansielle tjenester i Tyrkia

Trinn 1: Start bekreftelsesprosessen hos G2, som er den eksterne partneren vår for overholdelse av regler, via dette skjemaet.

Merk deg at bedriftsinformasjonen du oppgir i denne bekreftelsesprosessen, må være helt lik bedriftsinformasjonen som er registrert hos de relevante finansmyndighetene i Tyrkia.

Når du har fullført trinn 1, får du en unik kode som du skal oppgi til Google i trinn 3.

Trinn 2: Når du har søkt om bekreftelse fra G2, får du en statusoppdatering på e-post fra Googles program for annonsørbekreftelse. Følg veiledningen i e-posten. Annonsører som allerede har fullført Googles program for annonsørbekreftelse, trenger ikke å gjøre det på nytt.

Trinn 3: Oppgi den unike koden fra G2 til Google via dette skjemaet.

Hvis du blir bekreftet etter å ha fullført disse trinnene, utstedes et sertifikat til Google Ads-kontoen din. Vi varsler deg på e-post om statusen for forespørselen. Annonsører som blir bekreftet etter å ha fullført disse trinnene, får tillatelse til å vise annonser for finansielle tjenester i Tyrkia og vise annonser til brukere i Tyrkia som ser ut til å være på utkikk etter finansielle tjenester.

Krav til bekreftelse av godkjente tredjeparter

Hvis du er godkjent tredjepartsannonsør, trenger du ikke å sende søknad til G2. I stedet må du gi en liste over domenene/nettstedene og Google Ads-kontoene dine til en autorisert annonsør. Den autoriserte annonsøren fullfører deretter bekreftelsen på dine vegne ved å sende inn Googles søknadsskjema.

Når dette er gjort, kan Google kontakte deg for å starte annonsørbekreftelsen hvis du ikke har fullført dette programmet tidligere. Vær oppmerksom på at denne prosessen ble oppdatert i mars 2022. Du får en e-post og et varsel i kontoen med en veiledning i den obligatoriske bekreftelsesprosessen.

Hvis du er autorisert annonsør og allerede har fullført bekreftelsen for finansielle tjenester, kan du starte bekreftelsen for en godkjent tredjepart via dette Google-skjemaet. Du kan bare gå god for tredjeparter som du har godkjent de finansielle kampanjene til.

Merk: Hver gang du vil legge til eller fjerne en godkjent tredjepart, må du sende inn skjemaet på nytt. Du må gjøre dette umiddelbart hvis du ikke lenger kan gå god for kampanjer som kjøres av en tredjepart.

Du må sende inn denne informasjonen relatert til de godkjente tredjepartsannonsørene av finansielle tjenester som er tilknyttet bedriften din:

• kunde-ID-en for Google Ads-kontoen
  • navnet på den autoriserte representanten som søker om bekreftelse
  • bedriftsopplysninger (navn, adresse, e-postadresse)
  • domener/nettsteder og ID-ene for Google Ads-kontoene til tredjepartsannonsørene av finansielle tjenester som du har godkjent annonsene til
  • en garanti om at du godkjenner de finansielle kampanjene tredjeparten kjører

Krav til bekreftelse av annonsører som ikke markedsfører finansielle tjenester

Annonsører som ikke markedsfører finansielle tjenester, men som har en god grunn til å målrette annonser mot brukere som ser ut til å være på utkikk etter finansielle tjenester, kan søke om bekreftelse for finansielle tjenester i Tyrkia via partneren vår, G2, ved hjelp av dette skjemaet. Annonsører som ikke markedsfører finansielle tjenester som hovedvirksomheten sin, men som annonserer for begrensede finansielle tilleggstjenester fra en autorisert annonsør, for eksempel reisebyråer som tilbyr reiseforsikring, må beskrive disse produktene eller tjenestene.

Når du har sendt søknaden til G2, får du en unik kode som du skal oppgi til Google. Oppgi den unike koden til Google via dette skjemaet.

Hvis vi godkjenner søknaden din, kan du vise annonser til brukere i Tyrkia som ser ut til å være på utkikk etter finansielle tjenester.

Du blir bedt om å oppgi disse opplysningene til Google via skjemaet for bekreftelse for finansielle tjenester i Tyrkia:

• kunde-ID-en for Google Ads-kontoen din
  • navnet på den autoriserte representanten som søker om bekreftelse
  • bedriftsopplysninger (navn, adresse, e-postadresse)
  • bedriftens domener og/eller nettsteder som du markedsfører på Google Ads
  • en kort beskrivelse av bedriften og årsaken til at du målretter mot søkeord relatert til finansielle tjenester
  • en garanti om at du ikke skal utnytte dette fritaket til å markedsføre finansielle tjenester på Google Ads

Når forespørselen din er vurdert, kan Google be deg om å gjennomføre annonsørbekreftelse hvis du ikke har fullført dette bekreftelsesprogrammet tidligere. Vær oppmerksom på at denne prosessen ble oppdatert i mars 2022. Du får en e-post og et varsel i kontoen med en veiledning i den obligatoriske bekreftelsesprosessen.

Krav til bekreftelse for offentlige etater

Tyrkiske finansmyndigheter med .gov.tr-domene skal søke Google direkte om bekreftelse for finansielle tjenester via dette skjemaet. Tyrkiske finansmyndigheter med .gov.tr-domene behøver ikke å søke G2 om bekreftelse først.
Tyrkiske finansmyndigheter, andre myndigheter i Tyrkia samt mellomstatlige enheter som ikke har .gov.tr-domene, skal ta direkte kontakt med Google-kontoadministratoren sin for å bli bekreftet.

Krav til bekreftelse av annonsører for finansielle tjenester med fritak

Hvis du har fritak eller ikke trenger autorisasjon fra den relevante finansmyndigheten, kan du starte G2s bekreftelsesprosess via dette skjemaet. Når du har sendt søknaden, får du en unik kode av G2. Hvis G2 fastslår at du har fritak som annonsør for finansielle tjenester, må du oppgi denne unike koden til Google i dette skjemaet.

Når forespørselen er vurdert, kan Google be deg om å gjennomføre annonsørbekreftelse hvis du ikke har fullført dette bekreftelsesprogrammet tidligere. Vær oppmerksom på at denne prosessen ble oppdatert i mars 2022. Du får en e-post og et varsel i kontoen med en veiledning i den obligatoriske bekreftelsesprosessen.

Når du har fullført denne bekreftelsen, sender Google deg en bekreftelse og et e-postvarsel. Det blir utstedt et sertifikat til Google Ads-kontoen din som gir deg tillatelse til å vise annonser til brukere i Tyrkia som ser ut til å være på utkikk etter finansielle tjenester.

Vanlige spørsmål

Vis alle

Spørsmål: Hvem er G2?

Svar: G2 er Googles eksterne partner for overholdelse av regler knyttet til bekreftelse for finansielle tjenester.

Spørsmål: Hvordan blir jeg sertifisert som godkjent tredjepartsannonsør?

Svar: For å bli godkjent tredjepartsannonsør må du sende en liste over domener eller nettsteder til en autorisert annonsør, som deretter søker om bekreftelse på dine vegne. Den autoriserte annonsøren (som har fullført bekreftelsen hos G2 og bekreftelsen for finansielle tjenester hos Google) skal fylle ut dette skjemaet for deg. Det kreves ikke bekreftelse fra G2 for å bli godkjent tredjepartsannonsør.

Spørsmål: Jeg en godkjent tredjepartsannonsør som representerer flere leverandører av finansielle tjenester. Hvordan blir jeg sertifisert?

Svar: For å bli godkjent tredjepartsannonsør kreves det bare at du blir godkjent av én autorisert annonsør. Den autoriserte annonsøren må selv ha fullført sertifiseringsprosessen for å kunne bekrefte bedriften din som godkjent tredjepartsannonsør hos Google.

Spørsmål: I kontoen min har jeg fått et varsel der jeg blir bedt om å sertifisere bedriften min for finansielle tjenester, men bedriften min tilbyr ikke slike tjenester. Må jeg gjennomføre bekreftelsen, og har det noen innvirkning på annonsene mine hvis jeg ikke gjør det?

Svar: Annonsører får et varsel i kontoen der de blir bedt om å sertifisere seg, når det ser ut til at de markedsfører finansielle produkter og tjenester og/eller målretter annonser mot brukere som ser ut til å være på utkikk etter finansielle produkter og tjenester. Det er opp til annonsørene om de ønsker å bli sertifisert. Men annonsører som skal kjøre annonser for finansielle tjenester eller målrette mot brukere som ser etter finansielle tjenester, må gjøre det.

Spørsmål: Hva er annonsørbekreftelsen?

Svar: Annonsørbekreftelsen er Googles standardprogram for bekreftelse. Alle annonsører i alle bransjer går før eller siden gjennom denne prosessen. På denne måten får vi oversikt over hvem som annonserer på Google.

Spørsmål: Blir annonsene mine merket med krav til bekreftelse for finansielle tjenester selv om det målrettede stedet ikke omfattes av et slikt krav?

Svar: Ja. For annonsører som kjører eller målretter annonser mot brukere som ser ut til å være på utkikk etter finansielle tjenester, merkes annonsene med krav til bekreftelse for finansielle tjenester selv om de målrettede stedene foreløpig ikke omfattes av slike krav. Dette fungerer som planlagt og påvirker ikke annonsevisningen.