Update van het Beleid voor politieke content (september 2023)

Google biedt vertaalde versies van het Helpcenter. Het is echter niet de bedoeling dat deze de content van ons beleid veranderen. De Engelse versie is de officiële taal waarmee we ons beleid handhaven. Als u dit artikel in een andere taal wilt lezen, stelt u deze in via het dropdownmenu onderaan de pagina.

In september 2023 updatet Google het Beleid voor politieke content om een beleidsregel voor Chileense verkiezingsadvertenties op te nemen.

Chileense verkiezingsadvertenties zijn advertenties met een of meer van de volgende elementen:

• Een politieke partij, coalitie, huidige gekozen ambtsdrager of kandidaat voor het ambt van president, de Senaat of de Kamer van Afgevaardigden.
  • Een verzoek of oproep om te stemmen in een nationaal referendum dat officieel is aangekondigd via een decreet van de Hoge raad.

Alle adverteerders die Chileense verkiezingsadvertenties willen laten lopen, moeten door Google worden geverifieerd. Verificatie om Chileense verkiezingsadvertenties te laten lopen, is beschikbaar vanaf augustus 2023. Adverteerders kunnen pas Chileense verkiezingsadvertenties in Chili laten lopen nadat ze het verificatieproces voor Chileense verkiezingsadvertenties met succes hebben doorlopen. Adverteerders kunnen pas Chileense verkiezingsadvertenties buiten Chili laten lopen nadat ze het verificatieproces voor verkiezingsadvertenties of de identiteitsverificatie voor adverteerders met succes hebben doorlopen voor de regio waarin de adverteerder zich bevindt.

(Gepost in augustus 2023)