Gennemsigtighed i forbindelse med annoncer

Google stiller oversatte versioner af vores Hjælp til rådighed, selvom de ikke er beregnet til at ændre indholdet af vores politikker. The English version is the official language we use to enforce our policies. To view this article in a different language, use the language dropdown at the bottom of the page.

Det er meget vigtigt, at brugerne har tillid til Googles produkter og tjenester, så de kan træffe velovervejede beslutninger med hensyn til de annoncer, de ser online.

Tillid til annoncører på vores platforme hjælper os med at give alle en intelligent og nyttig weboplevelse. Derfor er det vigtigt, at brugerne helt tydeligt kan se, hvem vores annoncører er, hvor de befinder sig, og oplysninger om deres annoncekampagner. I visse lande er vi muligvis også juridisk forpligtet til at gøre visse oplysninger om annoncekampagner offentligt tilgængelige til brugerne af Google-tjenester.

Hvor oplysningerne videregives

Ads Transparency Center

I forbindelse med annoncer, der vises på Google-platforme, herunder Google Søgning og YouTube, giver Google alle brugere adgang til et søgbart lager med annoncører og de annoncer, de har vist i en bestemt tidsperiode, via Ads Transparency Center. Brugerne vil kunne søge efter en annoncør og se oplysninger om annoncøren og de annoncer, den pågældende annoncør har kørt i den pågældende periode. Dette giver brugerne mulighed for at få flere oplysninger om en annoncør og rapportere en annonce, hvis de mener, at den er i strid med vores politikker.

Brugerne kan søge efter en annoncør via Ads Transparency Center efter annoncørnavn eller websitenavn. De kan også filtrere deres søgeresultater – f.eks. efter regionen og datoen, hvor der blev vist annoncer.

Få flere oplysninger i Ads Transparency Center her.

Politiske annoncer og valgannoncer

Der er yderligere tilgængelige oplysninger vedrørende gennemsigtighed for politiske annoncer i Ads Transparency Center for bestemte regioner, hvor Googles politikker vedrørende politisk indhold gælder.

Annonceerklæringer.

Derudover giver Google relevante oplysninger om en annoncør via annoncen og de tilknyttede erklæringer.

Via "Mit annoncecenter" kan brugerne allerede se oplysninger om, hvorfor bestemte annoncer vises på Google Søgning, YouTube og Discover. Brugerne kan se navn og verificeringslokation for den annoncør, der står bag den valgte annonce – dvs. oplysninger, der blev angivet af annoncøren i forbindelse med Googles annoncørverificeringsprogram.

Sådan ser erklæringer ud i de forskellige annonceformater

Søgeannoncer

Når det gælder søgeannoncer, kan brugerne få adgang til oplysninger om annoncørverificering via ikonet med tre prikker på en computer eller infoikonet på en mobilenhed.

Displayannoncer

Displayannoncer når ud til langt de fleste internetbrugere. I de fleste tilfælde kan brugerne se flere oplysninger om en annonce, de ser, ved at klikke på "Hvorfor denne annonce?", der åbnes via ikonet Annoncevalg Ikon for Annoncevalg. Du kan også finde den ved at klikke på X eller på ikonet X.

YouTube

På YouTube kan erklæringen fra "Mit annoncecenter" ses ved at klikke på infoikonet eller ikonet med tre prikker .

Politiske annoncer og valgannoncer

Der er inkluderet yderligere erklæringer i valgannoncer, der køres af verificerede valgannoncører i regioner, hvor der stilles krav om valgannonceverificering. Få flere oplysninger om Googles politikker vedrørende politisk indhold.

Hvilke oplysninger bliver delt?

Oplysninger om annoncøren

Google viser oplysninger om annoncørers Google Ads- eller Display & Video 360-konto i annonceerklæringer og Ads Transparency Center. Det omfatter annoncører, der er verificeret gennem vores annoncørverificeringsprogram, annoncører, der er verificeret i henhold til programmet for valgannonceverificering, og annoncører, der endnu ikke har gennemgået eller fuldført annoncørverificeringsprogrammet.

For at fuldføre verificeringsprogrammet skal en annoncør gennemgå en række trin, herunder angive grundlæggende oplysninger om annoncørens virksomhed og identitet, indsende officiel dokumentation, der viser annoncørens juridiske navn, varemærkenavn (hvis relevant), adresse og/eller indsende understøttende dokumenter med relation til deres virksomhedsdrift. Få flere oplysninger om annoncørverificering.

I forbindelse med annoncører, der er verificeret, viser Google annoncørens juridiske navn eller de oplysninger om varemærkenavn og -lokation, som annoncøren har angivet via verificeringsprogrammet. Verificerede annoncører får badget "Verificeret" i Ads Transparency Center og annonceerklæringer.

I forbindelse med annoncører, der ikke har gennemgået verificeringen, viser Google navnet og lokationen på annoncørens betalingsprofil, som annoncøren har angivet. Disse annoncører får badget "Ikke verificeret".

Oplysninger om annoncekampagnerne

I Ads Transparency Center og annonceerklæringer viser Google annoncøroplysninger såsom navn og lokation, og hvilke annoncer der er blevet vist inden for et bestemt tidsrum, for alle annoncører, der viser annoncer via Google-platforme (heriblandt Google Søgning og YouTube). Dette omfatter også annoncører, der er verificeret i henhold til programmet for valgannonceverificering, og annoncører, der endnu ikke har gennemgået eller fuldført annoncørverificeringsprogrammet.

For at overholde gældende love er Google muligvis også forpligtet til at vise brugere, som benytter vores tjenester, visse andre oplysninger om annoncører og annoncekampagner, alt efter hvilket land der er tale om.

Se yderligere oplysninger, der angives efter lokation

I forbindelse med annoncer, der vises i visse lande eller regioner, gør Google de følgende oplysninger tilgængelige i Ads Transparency Center.

• Oplysninger om målretning
  • Samlet antal modtagere af hver annonce
  • Etiket for indhold i annoncen (til tider Google-genereret)

Google giver API-adgang til data om annoncer, der vises i EØS, i Ads Transparency Center. Adgang til og anvendelse af dataene i Ads Transparency Center er underlagt servicevilkårene for Ads Transparency Center.