Transparència publicitària

Google ofereix versions traduïdes del Centre d'ajuda, però no pretenen canviar el contingut de les nostres polítiques. La versió en anglès és la versió oficial que utilitzem per aplicar les nostres polítiques. Per veure aquest article en un altre idioma, feu servir el menú desplegable d'idioma que hi ha a la part inferior de la pàgina.

La confiança dels usuaris en els productes i serveis de Google és primordial. Volem que estiguin empoderats per prendre decisions fonamentades sobre els anuncis que veuen en línia.

La confiança en els anunciants de les nostres plataformes ens ajuda a oferir una experiència web útil i intel·ligent per a tothom. Això implica ser transparents pel que fa a la identitat i la ubicació dels anunciants, i a la informació sobre les seves campanyes publicitàries. En alguns països, pot ser que també tinguem l'obligació legal de posar determinada informació sobre les campanyes publicitàries a disposició pública dels usuaris dels serveis de Google.

On es revela la informació

Centre de transparència publicitària

En el cas dels anuncis difosos a les plataformes de Google, incloses la Cerca de Google i YouTube, Google posa a disposició de tots els usuaris a través del Centre de transparència publicitària un repositori d'anunciants en què es poden fer cerques, així com els anuncis que aquests anunciants han difós durant un període de temps determinat. Els usuaris poden cercar un anunciant i consultar informació sobre ell i sobre els anuncis que ha publicat durant un període concret. Això els permet obtenir més informació sobre els anunciants i informar sobre un anunci si creuen que infringeix les nostres polítiques.

Els usuaris poden cercar un anunciant al Centre de transparència publicitària pel nom de l'anunciant o del lloc web, i tenen l'opció de filtrar els resultats de la cerca per regió i data de difusió, per exemple.

Trobareu més informació al Centre de transparència publicitària.

Anuncis electorals i polítics

Al Centre de transparència publicitària hi ha informació addicional de transparència sobre els anuncis polítics d'algunes regions on s'apliquen les polítiques de contingut polític de Google.

Comunicacions sobre els anuncis

Google també ofereix informació oportuna sobre un anunciant concret mitjançant l'anunci i les comunicacions pertinents.

A El meu centre d'anuncis, els usuaris ja poden veure informació sobre per què es mostren determinats anuncis a la Cerca de Google, YouTube i Discover. Podran veure el nom i la ubicació de verificació de l'anunciant d'un anunci seleccionat; és a dir, la informació que aquest anunciant ha proporcionat durant el programa de verificació de l'anunciant de Google.

Com són les comunicacions als diferents formats d'anunci

Anuncis de cerca

Als anuncis de cerca, els usuaris poden accedir a la informació de verificació de l'anunciant mitjançant la icona de tres punts (a l'ordinador) o la icona d'informació (al mòbil).

Anuncis de display

Els anuncis de display arriben a la immensa majoria d'usuaris d'Internet. Gairebé sempre, els usuaris poden obtenir informació addicional sobre un anunci fent clic a "Per què aquest anunci?", a què es pot accedir mitjançant la icona d'AdChoices Icona d'AdChoices. També poden trobar aquesta informació fent clic a la X o bé a la icona i a la X.

YouTube

A YouTube, la comunicació d'El meu centre d'anuncis es pot veure fent clic a la icona d'informació o a la icona de tres punts .

Anuncis electorals i polítics

Els anuncis electorals publicats per anunciants electorals verificats en regions on es requereixi la verificació d'anuncis electorals contenen comunicacions addicionals. Obteniu més informació sobre les polítiques de contingut polític de Google.

Quina informació es revela

Informació sobre l'anunciant

Google mostrarà informació sobre el compte de Google Ads o de Display & Video 360 dels anunciants a les comunicacions sobre els anuncis i al Centre de transparència publicitària. Això afecta els anunciants que s'han verificat a través del nostre programa de verificació de l'anunciant o de verificació d'anuncis electorals i els que encara no s'han sotmès al programa de verificació de l'anunciant o no l'han completat.

Per completar el programa de verificació, els anunciants han de seguir una sèrie de passos, com ara proporcionar informació bàsica sobre la seva empresa i identitat, enviar documentació oficial en què es mostri el nom legal, el nom de marca comercial (si escau) i l'adreça, o facilitar documents que acreditin les seves operacions empresarials. Obteniu més informació sobre la verificació de l'anunciant.

En el cas dels anunciants que s'han verificat, Google mostrarà el nom legal de l'anunciant, o el nom de marca comercial i la ubicació que ha proporcionat l'anunciant a través del programa de verificació. Els anunciants verificats s'etiquetaran amb la insígnia "verificat" al Centre de transparència publicitària i a les comunicacions sobre els anuncis.

En el cas dels anunciants que no s'han sotmès a la verificació, Google mostrarà el nom i la ubicació del perfil de pagaments proporcionats pels anunciants i aquests s'etiquetaran amb la insígnia "no verificat".

Informació sobre les campanyes publicitàries

Al Centre de transparència publicitària i a les comunicacions sobre els anuncis, Google mostrarà informació de tots els anunciants que difonguin anuncis en plataformes de Google (com ara la Cerca de Google i YouTube). Aquesta informació inclou el nom, la ubicació i els anuncis que han difós durant un període de temps determinat. Això també afecta els anunciants que s'han verificat a través del programa de verificació d'anuncis electorals i els que encara no s'han verificat amb el programa de verificació de l'anunciant.

A fi de complir les lleis aplicables, és possible que Google hagi de revelar determinada informació addicional sobre els anunciants i les seves campanyes publicitàries als usuaris dels serveis, en funció del país.

Consultar informació addicional revelada per ubicació

En el cas dels anuncis difosos en determinats països o regions, Google posarà a disposició la informació addicional següent al Centre de transparència publicitària.

• Informació de segmentació
  • Nombre total de destinataris de cada anunci
  • Etiqueta del tema de l'anunci (a vegades generada per Google)

Google ofereix accés mitjançant API a les dades del Centre de transparència publicitària sobre els anuncis difosos a l'EEE. L'accés a les dades que hi ha al Centre de transparència publicitària i l'ús que se'n fa estan subjectes a les condicions del servei del Centre de transparència publicitària.