Övriga begränsade verksamheter: Kostnadsfri datorprogramvara

Google tillhandahåller översatta versioner av vårt hjälpcenter. De är dock inte avsedda att ändra innehållet i våra policyer. Engelska är vårt officiella språk och den engelska versionen används som utgångspunkt för att tillämpa våra policyer. Om du vill läsa den här artikeln på ett annat språk kan du använda rullgardinsmenyn längst ned på sidan.

Vissa typer av företag får inte annonsera hos oss eftersom vi vill skydda våra kunder, även om enskilda företag verkar följa våra övriga policyer. Genom vår kontinuerliga granskning samt genom feedback från våra användare, tillsynsmyndigheter och konsumentskyddsmyndigheter upptäcker vi då och då produkter eller tjänster som ofta är kopplade till överträdelser. Om vi anser att vissa typer av företag utgör en oskälig risk för användarnas säkerhet eller användarupplevelsen kan vi begränsa eller förhindra visning av relaterade annonser.

Läs mer om policyn för övriga begränsade verksamheter.

Vi begränsar marknadsföring av kostnadsfri datorprogramvara. Endast officiella distributionswebbplatser får annonsera om kostnadsfri datorprogramvara. Om du har en sådan webbplats kan du ansöka här. Alla dina annonser måste dessutom innehålla namnet på programvaran.

• Exempel (inte uttömmande): körbara filer (som .exe, .dmg, komprimerade filer, tillägg, pluginprogram, datorprogramvara) som kan köras på både stationära datorer, laptops och notebook-datorer som användaren kan ladda ned utan att ange betalningsuppgifter, gratis provperioder, freeware, shareware, ”freemium”-programvara, provversioner med nedladdningsbart innehåll
Obs! Molntjänster omfattas inte av denna policy. Om en annons om molntjänster har avvisats av misstag med hänvisning till denna policy ber vi dig överklaga beslutet. Registrering är inte nödvändig och erbjuds inte för annonser om molntjänster.

Alternativ för att åtgärda annonsöverträdelser

Ansök om att marknadsföra kostnadsfri datorprogramvara som auktoriserad distributionswebbplats

Om du är utgivare av den specifika programvara som du vill annonsera om kan du ansöka om annonsering av kostnadsfri datorprogramvara som officiell distributionswebbplats. Om vi kan fastställa att din webbplats är den officiella onlinedistributionskällan kan vi godkänna annonser som tidigare har avvisats.

Obs! Den officiella distributionswebbplatsen får inte ha gjort sig skyldig till tidigare policyöverträdelser.

Ändra annonsdestinationen

Om en annan webbplats redan är registrerad som den officiella onlinedistributionskällan för din programvara kan du redigera annonsen så att den slutliga webbadressen pekar på den godkända destinationen. Spara sedan annonsen så att vi kan granska den på nytt.

Överklaga policybeslut

Om du har åtgärdat annonsdestinationen eller anser att vi har gjort ett misstag kan du överklaga policybeslutet direkt från ditt Google Ads-konto för att begära granskning. Vi kontrollerar att destinationen följer våra policyer och kan sedan godkänna dina annonser.

Om du inte kan åtgärda överträdelserna eller väljer att inte göra det måste du ta bort din annons. Annars kan ditt konto stängas av i framtiden på grund av upprepade policyöverträdelser. Läs mer om avstängda konton.