Andere beperkte bedrijven: gratis desktopsoftware

Google biedt vertaalde versies van het Helpcenter. Het is echter niet de bedoeling dat deze de content van ons beleid veranderen. De Engelse versie is de officiƫle taal waarmee we ons beleid handhaven. Als u dit artikel in een andere taal wilt lezen, stelt u deze in via het dropdownmenu onderaan de pagina.

We beperken bepaalde soorten bedrijven in de advertenties die ze via Google weergeven om te voorkomen dat ze gebruikers uitbuiten, zelfs als die afzonderlijke bedrijven zich lijken te houden aan ons andere beleid. Op basis van onze doorlopende beoordelingen en feedback van gebruikers, toezichthouders en instanties voor consumentenbescherming, identificeren we soms producten of services die vatbaar zijn voor misbruik. Als we van mening zijn dat bepaalde soorten bedrijven een onredelijk risico vormen voor de gebruikersveiligheid of -ervaring, kunnen we de weergave van hieraan gerelateerde advertenties beperken of stopzetten.

Meer informatie over het beleid voor andere beperkte bedrijven

We beperken de promotie van gratis desktopsoftware. Alleen erkende distributiesites mogen adverteren voor gratis desktopsoftware. Als u een erkende distributiesite bent, dient u hier een aanvraag in. Daarnaast moeten al uw advertenties de naam van de software bevatten.

• Voorbeelden (niet-volledig): Uitvoerbare bestanden (zoals exe- of dmg-bestanden, gezipte bestanden, extensies, plug-ins, add-ons of desktop-apps) die kunnen worden uitgevoerd op desktopcomputers, laptops of notebooks en waarvoor geen betalingsgegevens hoeven te worden ingevoerd om ze te downloaden; gratis proefperioden; freeware; shareware; freemium software; demo's die downloadbare content aanbieden.
Opmerking: Cloudservices vallen niet onder dit beleid. Als een advertentie voor een cloudservice onterecht is afgekeurd op grond van dit beleid, maakt u bezwaar tegen de beleidsbeslissing. Registratie is niet vereist en wordt niet verstrekt voor cloudservice-advertenties.

Opties om advertentieschendingen te verhelpen

Aanvraag indienen om als erkende distributiesite advertenties voor gratis desktopsoftware te tonen

Als u de uitgever bent van de specifieke software waarvoor u wilt adverteren, dient u een aanvraag in om te adverteren voor gratis desktopsoftware als een erkende distributiesite. Als we vaststellen dat uw site de erkende online distributiebron is, kunnen we uw afgekeurde advertenties alsnog goedkeuren.

Opmerking: De erkende online distributiesite mag geen voorgeschiedenis van of reputatie wegens beleidsschendingen hebben.

De bestemming van de advertentie wijzigen

Als een andere website al is geregistreerd als de erkende online distributiebron voor uw software, bewerkt u de advertentie zodat de uiteindelijke URL verwijst naar de goedgekeurde bestemming. Sla uw advertentie daarna op, zodat we deze opnieuw kunnen beoordelen.

Bezwaar maken tegen een beleidsbeslissing

Als u uw bestemming heeft aangepast of van mening bent dat we een fout hebben gemaakt, maakt u rechtstreeks vanuit uw Google Ads-account bezwaar tegen de beleidsbeslissing en vraagt u zo een beoordeling aan. Nadat we hebben bevestigd dat de bestemming aan de vereisten voldoet, kunnen we uw advertenties goedkeuren.

Als u deze schendingen niet kunt of niet wilt oplossen, verwijdert u uw advertentie om te voorkomen dat uw account in de toekomst wordt opgeschort vanwege herhaalde beleidsschendingen. Meer informatie over opgeschorte accounts