Muut rajoitetut toimialat: Ohjeet kuluttajille

Google tarjoaa ohjekeskuksen sisällöstä käännettyjä versioita, joiden tarkoituksena ei kuitenkaan ole muuttaa Googlen käytäntöjen sisältöä. Englanninkielinen versio on virallinen versio, jota käytetään Googlen käytäntöjen täytäntöönpanossa. Jos haluat nähdä tämän artikkelin jollakin toisella kielellä, vaihda kieli sivun alareunan avattavasta kielivalikosta.

Jotta käyttäjät eivät joutuisi väärinkäytösten kohteeksi, olemme rajoittaneet tietynlaisten yritysten mainontaa palveluissamme, vaikka yksittäiset yritykset noudattaisivatkin muita käytäntöjämme. Oman jatkuvan seurantamme sekä käyttäjien, sääntelyviranomaisten ja kuluttajansuojaviranomaisten antaman palautteen perusteella havaitsemme toisinaan tuotteita tai palveluita, jotka ovat alttiita väärinkäytölle. Jos katsomme, että tietynlaiset yritykset aiheuttavat kohtuuttoman riskin käyttäjien turvallisuudelle tai käyttökokemukselle, saatamme rajoittaa tällaisiin yrityksiin liittyvien mainosten näkymistä tai lopettaa mainonnan kokonaan.

Lue lisää muita rajoitettuja toimialoja koskevasta käytännöstä.

Google voi rajoittaa tuotteiden ja palvelujen mainontatapoja toimialoilla, joilla annetaan usein ohjeita kuluttajille.

• Esimerkki: Senttihuutokaupat (Google Ads näyttää senttihuutokauppojen mainoksia vain, jos käyttäjän hakulauseke sisältää sanan "senttihuutokauppa" tai samantyyppisiä termejä. Tällaisia mainoksia näkyy Google Display ‑verkostossa vain huutokauppaan liittyvillä sivustoilla.)

Mitä ovat kuluttajille suunnatut ohjeet?

Kuluttajille suunnatut ohjeet ovat ilmoituksia, joissa on tietoa tiettyihin tuotteisiin ja palveluihin liittyvistä riskeistä ja hyödyistä. Ilmoituksia antavat yleensä järjestöt, jotka auttavat suojelemaan kuluttajia. Tällaisia ovat muun muassa Federal Trade Commission (Yhdysvallat), Consumer Affairs Agency (Japani) sekä muut alueelliset virastot, jotka suojelevat kuluttajien etuja. Kuluttajansuojajärjestöt voivat olla valtion virastoja, mutta niitä voivat ylläpitää myös kolmantena osapuolena toimivat kuluttajansuojaan erikoistuneet järjestöt.

Miten kuluttajille suunnatut ohjeet vaikuttavat mainoksiin?

Jos yhdessä maassa on julkaistu kuluttajille suunnattuja ohjeita tietystä tuotteesta, Google voi muuttaa kyseistä tuotetta koskevien mainosten näkymiseen liittyvää käytäntöä maailmanlaajuisesti. Näin juuri kyseisiä tuotteita hakevat käyttäjät näkevät edelleen niihin liittyviä mainoksia, mutta sellaiset kuluttajat, jotka eivät ehkä ole tietoisia vastaavia tuotteita koskevista ohjeista, eivät näe mainoksia.

Näin voit korjata mainosrikkomukset

Toisen kohteen valitseminen

Harkitse toisen, käytäntöjen mukaisen kohteen käyttämistä. Muokkaa mainoksesi lopullista URL-osoitetta niin, että se ohjaa johonkin sellaiseen paikkaan sivustollasi tai sovelluksessasi, joka ei ole käytäntöjen vastainen. Tallenna sitten mainoksesi, jotta voimme tarkastaa sen uudelleen.

Käytäntöpäätöksestä valittaminen

Jos olet korjannut kohteen tai olemme mielestäsi tehneet virheen, voit tehdä käytäntöpäätöksestä valituksen suoraan Google Ads ‑tililtäsi ja pyytää tarkastusta. Kun olemme varmistaneet kohteen olevan käytäntömme mukainen, voimme hyväksyä mainoksesi.

Jos et voi tai halua korjata näitä rikkomuksia, poista mainos. Näin voit välttyä siltä, että tilisi jäädytetään myöhemmin toistuvien käytäntörikkomusten vuoksi.