Ålderskrav för Google-konton

Nedan anges de ålderskrav som gäller för att hantera ett eget Google-konto.

Obs! Föräldrar till mindre barn kan hjälpa dem att skapa och hantera ett Google-konto med Family Link. När barn når den lägsta tillåtna åldern för landet i fråga kan de själva hantera kontot.

Ta reda på ålderskraven för ditt land

I länder som inte står med på listan nedan måste barnet ha fyllt 13 år för att själv få hantera kontot.

Obs! Ålderskraven kanske inte gäller användare av G Suite, inklusive konton för G Suite for Education-domäner.

Asien
  • Sydkorea: Minst 14 år
  • Vietnam: Minst 15 år
Västindien
  • Aruba: Minst 16 år
  • Karibiska Nederländerna: Minst 16 år
  • Curaçao: Minst 16 år
  • Sint-Maarten: minst 16 år
Europa
  • Österrike: Minst 14 år
  • Bulgarien: Minst 16 år
  • Kroatien: Minst 16 år
  • Cypern: Minst 14 år
  • Tjeckien: Minst 15 år
  • Frankrike: Minst 15 år
  • Tyskland: Minst 16 år
  • Grekland: Minst 15 år
  • Ungern: Minst 16 år
  • Irland: Minst 16 år
  • Italien: Minst 14 år
  • Litauen: Minst 14 år
  • Luxemburg: Minst 16 år
  • Nederländerna: Minst 16 år
  • Polen: Minst 16 år
  • Rumänien: Minst 16 år
  • San Marino: Minst 16 år
  • Serbien: Minst 15 år
  • Slovakien: Minst 16 år
  • Slovenien: Minst 16 år
  • Spanien: Minst 14 år
Sydamerika
  • Chile: Minst 14 år
  • Colombia: Minst 14 år
  • Peru: Minst 14 år
  • Venezuela: Minst 14 år

Tjänstespecifika åldersgränser

I vissa tjänster från Google finns det särskilda åldersgränser. Här är några exempel:

• YouTube: När en video på YouTube har en åldersgräns visas en varning och videon kan endast spelas upp av användare som är minst 18 år. Läs mer om videor med åldersgränser.
  • Google Payments: Läs användarvillkoren för ditt land om du vill veta vilka åldersgränser som gäller.
  • AdSense: Minst 18 år
  • Google Ads: Minst 18 år

Kontot kan inaktiveras på grund av ålderskrav

Om du inte verkar vara tillräckligt gammal för att ha ett Google-konto får du 14 dagar på dig att uppdatera kontot så att det uppfyller ålderskraven innan kontot inaktiveras i Googles tjänster.