Oppdatering av retningslinjene om offentlige dokumenter og tjenester (mars 2023)

Google leverer oversatte versjoner av brukerstøtten, men de er ikke ment å endre innholdet i retningslinjene våre. Den engelskspråklige versjonen er den offisielle versjonen vi bruker for å håndheve retningslinjene. Hvis du vil lese denne artikkelen på et annet språk, kan du bruke rullegardinmenyen for språk nederst på siden.

31. januar 2023 kunngjorde vi en oppdatering om endringer av Google Ads-retningslinjene om offentlige dokumenter og tjenester.

Vi gjør to nye oppdateringer av retningslinjene: For det første endrer vi ikrafttredelsesdatoen for endringene fra 31. mars 2023 til 24. mai 2023, og for det andre fjerner vi Tyskland som regionspesifikt unntak under «Gebyrer og bombrikker for tilgang til offentlige veier». Vi begynner å håndheve de oppdaterte retningslinjene globalt 24. mai 2023, med en påfølgende gradvis opptrapping over ca. 6 uker.

I tillegg minner vi om at Google Ads-retningslinjene om offentlige dokumenter og tjenester endres på flere områder:

• Retningslinjene endres til en uttømmende liste som bare inneholder berørte kategorier.
  • Vi kommer til å ta med regionspesifikke ekskluderinger av kategorier.
    • Før oppdateringen 31. januar var Tyskland ekskludert under «Gebyrer og bombrikker for tilgang til offentlige veier», men i de oppdaterte retningslinjene fjernes denne ekskluderingen. Annonsører som kjører annonser som markedsfører denne kategorien og målretter mot Tyskland, må kvalifiseres som representanter for myndighetene eller autoriserte leverandører, og de må søke om relevant sertifisering slik det er beskrevet i retningslinjene.
  • Offentlig utstedt bedriftsidentifikasjon blir omfattet av retningslinjene.
  • Vi kommer til å tillate offentlig autoriserte leverandører og fjerner kravet om at leverandøren må være en «utpekt leverandør».

Ettersom de oppdaterte retningslinjene inneholder en uttømmende liste over berørte kategorier, har vi lagt inn en link til de fullstendig reviderte retningslinjene i stedet for å ta med alle oppdateringene i denne endringsloggen.

De nåværende retningslinjene om offentlige dokumenter og tjenester inneholder en liste over profesjonelle tjenester som ikke er begrenset av retningslinjene. Denne listen er ikke tatt med i de nye retningslinjene fordi de i stedet inneholder en uttømmende liste over alle berørte dokumenter og tjenester. Hvis et dokument eller en tjeneste ikke er nevnt i retningslinjene, så er ikke dokumentet eller tjenesten berørt av disse retningslinjene.

I februar 2023 kunngjorde vi også et pilotprogram for enheter som er autorisert til å registrere kjøretøy i California. Pilotprogrammet innebærer at annonsører som har autorisasjon fra delstaten California til å registrere kjøretøy på myndighetenes vegne, kan kjøre annonser som markedsfører tjenestene de er autorisert for. Dette pilotprogrammet videreføres og påvirkes ikke av endringene i ikrafttredelsesdatoen.

Brudd på disse retningslinjene fører ikke til at den aktuelle kontoen sperres umiddelbart. Vi utsteder en advarsel minst 7 dager før vi sperrer kontoer.

Gjennomgå denne oppdateringen av retningslinjene for å finne ut om noen av annonsene dine faller inn under retningslinjenes virkeområde, og fjern i så fall de aktuelle annonsene før 24. mai 2023.

(Lagt ut 24. mars 2023)