Päivitys viranomaisasiakirjoja ja ‑palveluita koskevaan käytäntöön (maaliskuu 2023)

Google tarjoaa ohjekeskuksen sisällöstä käännettyjä versioita, joiden tarkoituksena ei kuitenkaan ole muuttaa Googlen käytäntöjen sisältöä. Englanninkielinen versio on virallinen versio, jota käytetään Googlen käytäntöjen täytäntöönpanossa. Jos haluat nähdä tämän artikkelin jollakin toisella kielellä, vaihda kieli sivun alareunan avattavasta kielivalikosta.

Ilmoitimme 31.1.2023 päivityksestä Google Adsin viranomaisasiakirjoja ja ‑palveluita koskevaan käytäntöön.

Käytäntöön tehdään nyt kaksi uutta päivitystä: Päivitetyn käytännön voimaantulopäivä on 24.5.2023 aiemmin ilmoitetun päivämäärän 31.3.2023 sijasta. Lisäksi Saksa poistetaan "Yleisten teiden käyttömaksut ja kulkuluvat" ‑kohdassa ilmoitettujen aluekohtaisten poikkeuksien joukosta. Päivitetty käytäntö tulee voimaan maailmanlaajuisesti 24.5.2023, ja se pannaan kokonaisuudessaan täytäntöön kuuden viikon kuluessa.

Alla on yhteenveto kaikista Google Adsin viranomaisasiakirjoja ja ‑palveluita koskevaan käytäntöön tehtävistä päivityksistä:

• Käytäntöön sisällytetään kattava lista ainoastaan käytännön piiriin sisältyvistä kategorioista.
  • Käytäntöön sisällytetään kategorioita koskevia aluekohtaisia poikkeuksia.
    • 31.1. voimaan tulleessa päivityksessä Saksa oli sisällytetty "Yleisten teiden käyttömaksut ja kulkuluvat" ‑kohdassa ilmoitettuihin aluekohtaisiin poikkeuksiin, mutta se poistetaan näiden poikkeusten joukosta seuraavan päivityksen yhteydessä. Jos mainostaja julkaisee tähän kategoriaan kuuluvia mainoksia ja kohdistaa niitä Saksaan, sen tulee olla viranomainen tai valtuutettu palveluntarjoaja ja hakea käytännössä mainittua asiaankuuluvaa mainontalupaa.
  • Käytännön piiriin lisätään yrityksen viralliset tunnistenumerot.
  • Viranomaisen valtuuttamat palveluntarjoajat sallitaan, ja valtuutettuja tarjoajia koskeva vaatimus poistetaan.

Koska päivitetty käytäntö sisältää kattavan listan sen piiriin kuuluvista kategorioista, emme sisällytä listaa tähän muutoslokiin, mutta voit tutustua päivitettyyn käytäntöön kokonaisuudessaan täällä.

Nykyinen viranomaisasiakirjoja ja ‑palveluita koskeva käytäntö sisältää listan asiantuntijapalveluista, joita käytännössä ei rajoiteta. Tämä lista ei löydy uudesta käytännöstä, vaan jatkossa käytäntö sisältää listan kaikista käytännön piiriin kuuluvista asiakirjoista ja palveluista. Jos asiakirjaa tai palvelua ei ole mainittu käytännössä, se ei kuulu käytännön piiriin.

Helmikuussa 2023 ilmoitimme pilottiohjelmasta yhteisöille, joilla on Kalifornian osavaltion valtuutus rekisteröidä ajoneuvoja. Kyseisessä pilottiohjelmassa edellä olevan valtuutuksen saaneet mainostajat voivat mainostaa palveluja, joita niillä on lupa harjoittaa. Tämä pilottiohjelma jatkuu entiseen tapaan, eikä voimaantulopäivän muutos vaikuta siihen.

Tämän käytännön rikkominen ei johda tilin välittömään jäädyttämiseen ilman ennakkovaroitusta. Varoitus annetaan vähintään seitsemän päivää ennen tilin jäädyttämistä.

Tutustu tähän käytäntöpäivitykseen ja selvitä, onko sinulla uuden käytännön vastaisia mainoksia. Tällaiset mainokset tulee poistaa ennen 24.5.2023.

(Julkaistu 24.3.2023)