Uppdatering av policyn för politiskt innehåll (augusti 2022)

Google tillhandahåller översatta versioner av vårt hjälpcenter. De är dock inte avsedda att ändra innehållet i våra policyer. Engelska är vårt officiella språk och den engelska versionen används som utgångspunkt för att tillämpa våra policyer. Om du vill läsa den här artikeln på ett annat språk kan du använda rullgardinsmenyn längst ned på sidan.

I augusti 2022 uppdaterar vi Google Ads-policyn för politiskt innehåll för att förtydliga de upplysningskrav som gäller för valannonser som använder de annonsformat och annonsfunktioner som är tillgängliga på Google där annonsören måste ta med en Finansierad av-upplysning direkt i annonsen:

För visuella format måste upplysningen alltid synas och dessutom vara tillräckligt stor för att kunna läsas av en genomsnittlig person som ser annonsen. För format med enbart ljud måste upplysningen hålla liknande tonläge, volym och hastighet som resten av annonsen.

I samband med denna uppdatering i augusti 2022 kommer valannonser som visas i USA kunna köras som ljudannonser på YouTube. Annonsörer som vill visa valannonser i USA måste verifieras av Google. För valannonser för USA som visas i USA måste annonsörer genomföra verifiering för valannonser i USA.

(Upplagt i juli 2022)