Oppdatering av retningslinjene for politisk innhold (august 2022)

Google leverer oversatte versjoner av brukerstøtten, men de er ikke ment å endre innholdet i retningslinjene våre. Den engelskspråklige versjonen er den offisielle versjonen vi bruker for å håndheve retningslinjene. Hvis du vil lese denne artikkelen på et annet språk, kan du bruke rullegardinmenyen for språk nederst på siden.

I august 2022 oppdaterer vi retningslinjene for politisk innhold i Google Ads for å tydeliggjøre kravene til bekjentgjørelser i valgkampannonser hvor det brukes annonseformater og funksjoner som er tilgjengelige på Google, der annonsøren er ansvarlig for å ta med en «Betalt av»-bekjentgjørelse i selve annonsen, som beskrevet nedenfor:

I visuelle formater skal bekjentgjørelsen være synlig til enhver tid og stor nok til at den er lesbar for en gjennomsnittlig seer. I formater med bare lyd skal bekjentgjørelsen i vesentlig grad være lik resten av annonsen med tanke på tone, styrke og hastighet.

Samtidig med at denne oppdateringen kommer i august 2022, kan valgkampannonser som vises i USA, kjøres som lydannonser på YouTube. Alle annonsører som vil kjøre valgkampannonser i USA, må bekreftes av Google. Før annonsører kan kjøre amerikanske valgkampannonser i USA, må de fullføre bekreftelsen for kjøring av valgkampannonser i USA.

(Lagt ut i juli 2022)