Update van het Beleid voor politieke content (augustus 2022)

Google biedt vertaalde versies van het Helpcenter. Het is echter niet de bedoeling dat deze de content van ons beleid veranderen. De Engelse versie is de officiële taal waarmee we ons beleid handhaven. Als u dit artikel in een andere taal wilt lezen, stelt u deze in via het dropdownmenu onderaan de pagina.

In augustus 2022 wordt het Beleid voor politieke content van Google Ads geüpdatet. Met deze update verduidelijken we de kennisgevingsvereisten voor verkiezingsadvertenties die op Google beschikbare advertentie-indelingen en -functies gebruiken en waarbij de adverteerder ervoor verantwoordelijk is een 'Betaald door'-kennisgeving rechtstreeks als volgt op te nemen in de advertentie:

Voor visuele indelingen moet de kennisgeving te allen tijde zichtbaar zijn en groot genoeg om leesbaar te zijn voor de gemiddelde kijker. Voor indelingen met alleen audio moet de kennisgeving qua toonhoogte, toon en snelheid vrijwel gelijk zijn aan de rest van de advertentie.

Gelijktijdig met deze update komen verkiezingsadvertenties die worden weergegeven in de Verenigde Staten, er vanaf augustus 2022 voor in aanmerking te worden uitgevoerd als audioadvertenties op YouTube. Adverteerders die Amerikaanse verkiezingsadvertenties willen laten lopen, moeten worden geverifieerd door Google. Om Amerikaanse verkiezingsadvertenties te laten lopen in de Verenigde Staten, moeten adverteerders de verificatie voor Amerikaanse verkiezingsadvertenties afronden.

(Gepost: juli 2022)