Opdatering af politikken vedrørende politisk indhold (maj 2022)

Google stiller oversatte versioner af vores Hjælp til rådighed, selvom de ikke er beregnet til at ændre indholdet af vores politikker. The English version is the official language we use to enforce our policies. To view this article in a different language, use the language dropdown at the bottom of the page.

Denne meddelelse er foranlediget af den opdatering af ændringsloggen for politikken vedrørende politisk indhold, som blev offentliggjort den 2. december 2021.

Fritagelser ifm. valgannoncer bliver ophævet

Google Ads-politikken vedrørende politisk indhold bliver opdateret for at afspejle det faktum, at allerede oprettede annoncer for produkter, tjenester og nyheder ikke længere er fritaget fra overholdelse af politikkerne vedrørende valgannoncer i bestemte regioner. Vi begynder at håndhæve den opdaterede politik i maj 2022. Politikkerne vedrørende valgannoncer for Australien, Brasilien, EU, Indien, Israel, New Zealand, Storbritannien, Taiwan og USA bliver opdateret, så følgende fritagelse fjernes:

Bemærk! Valgannoncer omfatter ikke annoncer for produkter eller tjenester, herunder politisk merchandise såsom T-shirts, eller annoncer, der køres af nyhedsorganisationer for at promovere deres dækning af politiske partier, kandidater eller folkevalgte embedsmænd.

Derudover bliver politikken vedrørende valgannoncer for Indien opdateret i maj 2022, så den indeholder følgende formulering:

Der stilles ikke krav om forhåndscertificering for annoncer, der køres af upolitiske juridiske enheder for at promovere merchandise såsom T-shirts, eller annoncer, der køres af nyhedsorganisationer for at promovere deres nyhedsdækning.

Med disse politikopdateringer bliver annoncører, som gerne vil promovere produkter, tjenester og nyheder via annonceindhold, der er omfattet af Googles politikker vedrørende valgannoncer, underlagt alle politikkrav, herunder kravet om, at man skal ansøge om verificering til valgannoncer for at få denne type annoncer kørt.

Nye muligheder mht. visning af valgannoncer

Samtidig med ophævelsen af fritagelserne ifm. valgannoncer indfører vi i maj 2022 også flere muligheder mht. visning af valgannoncer.

Som det er nu, må der kun vises valgannoncer i den region, annonceindholdet vedrører. Det betyder eksempelvis, at valgannoncer fra EU kun må vises i EU, og at valgannoncer fra USA kun må vises i USA.

Efter denne ændring er valgannoncer muligvis kvalificerede til at blive vist både i og uden for den region, annonceindholdet vedrører (eksempelvis er valgannoncer fra EU muligvis kvalificerede til at blive vist både i EU og USA), forudsat at følgende politikkrav overholdes:

For at kunne køre valgannoncer i den region, annonceindholdet vedrører, skal man som annoncør være verificeret i henhold til den pågældende regions proces for verificering til valgannoncer. Eksempelvis skal man som annoncør fuldføre den australske proces for verificering til valgannoncer for at kunne køre australske valgannoncer i Australien.

For at kunne køre valgannoncer uden for den region, annonceindholdet vedrører, skal man som annoncør være verificeret i henhold til den relevante proces for enten verificering til valgannoncer eller identitetsverificering af annoncører i den region, hvorfra man annoncerer. Eksempelvis skal en annoncør med base i Storbritannien fuldføre den britiske godkendelses- eller verificeringsproces for at kunne køre newzealandske valgannoncer i en region uden for New Zealand.

Erklæringer i valgannoncer og gennemsigtighedsrapporten om politiske annoncer

På grund af ændringerne mht. visning af valgannoncer opdaterer vi omfanget for annoncer, som er underlagt kravet om "Betalt af"-erklæringer og inkluderet i gennemsigtighedsrapporten om politiske annoncer. Du kan få flere oplysninger om gennemsigtighedsrapporten om politiske annoncer her.

I henhold til de nye muligheder mht. visning kommer alle valgannoncer (i de relevante formater), som køres af verificerede valgannoncører i regioner, hvor der stilles krav om verificering til valgannoncer, til at indeholde en "Betalt af"-erklæring. Eksempelvis kommer valgannoncer fra EU, der vises i USA, til at indeholde en "Betalt af"-erklæring. Google vil fortsat kræve, at alle valgannoncer, der kører i en region, som annonceindholdet vedrører, indeholder en erklæring, der angiver, hvem der har betalt for annoncen. For de fleste annonceformaters vedkommende genererer Google fortsat automatisk en "Betalt af"-erklæring ud fra de oplysninger, der er angivet i forbindelse med verificeringsprocessen.

For at øge gennemsigtigheden for brugerne offentliggør Google fortsat en gennemsigtighedsrapport om politiske annoncer og en samling af politiske annoncer. I henhold til de nye muligheder mht. visning er det indtil videre kun de annoncer, som er omfattet politikken vedrørende valgannoncer i den region, de vises i, og som køres af verificerede valgannoncører, der inkluderes i rapporten. Eksempelvis vil valgannoncer fra EU, der køres af en verificeret valgannoncør fra EU, og som vises i EU, være inkluderet i rapporten. Valgannoncer fra USA, som køres af en verificeret valgannoncør fra EU og vises i EU, inkluderes ikke i rapporten.

Ændring vedrørende de regionale restriktioner mht. visning af valgannoncer og annoncer om mærkesager i Canada

I maj 2022 bliver de regionale restriktioner mht. visning af valgannoncer og annoncer om mærkesager i Canada opdateret som følger:

Denne politik gælder ikke for annoncer, der køres af canadiske nyhedsorganisationer for at promovere nyhedsdækningen af et valg. Politikken gælder heller ikke for annoncer, der promoverer folkesundhedsrelateret rådgivning vedrørende COVID-19 eller oplysninger om valgprocesser fra offentlige myndigheder, ministerier eller departementer (f.eks. annoncer fra Elections Canada med opfordring til at stemme ved et valg).

Overtrædelse af Googles politik vedrørende politisk indhold medfører ikke omgående kontosuspendering uden varsel. Du får en advarsel senest 7 dage før en eventuel suspendering af din konto.

Gennemgå disse politik- og annoncevisningsrelaterede opdateringer for at finde ud af, om en eller flere af dine annoncer (heriblandt annoncer, som bruges til promovering af produkter, tjenester eller nyheder ved hjælp af annonceindhold, der er omfattet af Googles politikker vedrørende valgannoncer) er omfattet af den opdaterede politik, og sørg i givet fald for at fuldføre processen til verificering til valgannoncer, hvis du er kvalificeret til det, eller for at fjerne de pågældende annoncer inden maj 2022.

(Opslået i maj 2022)