Du kan annonsere for bedriften din overalt på nettet med AdWords, få inntekter fra nettstedet ditt med AdSense eller tjene penger på appen din med AdMob.

Når du surfer på Internett, bruker mobilapper, leser e-post eller handler på nettet, ser du annonser. Google viser annonser i Google-produkter som Søk, YouTube og Gmail. Googles annonsenettverk består også av mer enn to millioner nettsteder og apper som ikke er fra Google, der det vises annonser. Det er ett av mange annonsenettverk der det vises personlig tilpassede annonser basert på aktiviteten din på nettet.

Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Kontrollér den personlige tilpasningen av Google-annonser

Google har endret måten vi lagrer annonseinnstillingene dine på. Finn ut mer om hvordan Google bruker informasjonskapsler for personlig tilpasning av annonser

Google viser annonser som er personlig tilpasset basert på en rekke faktorer, for eksempel hvilke typer nettsteder du besøker, og mobilappene du har installert.

Hva den personlige tilpasningen er basert på

Google viser annonser basert på mange faktorer, blant annet
  • hvilke typer nettsteder du besøker, og hvilke mobilapper du har på enheten din
  • informasjonskapsler i nettleseren og innstillingene i Google-kontoen din
  • Besøkte apper og nettsteder som tilhører bedrifter som annonserer hos Google.
  • Aktiviteten din på en annen enhet
  • Tidligere interaksjoner med annonser eller annonseringstjenester fra Google.
  • informasjon om og aktivitet i Google-kontoen din

Du kan kontrollere hvordan Google-annonser tilpasses personlig, eller slå av personlig tilpasning av Google-annonser, i Annonseinnstillinger

Viktig

Google knytter ikke identifikatorer fra informasjonskapsler eller lignende teknologier sammen med sensitive kategorier, for eksempel basert på etnisitet, religion, seksuell legning eller helse, når vi viser deg personlig tilpassede annonser.

Google selger aldri personopplysningene dine til andre. Finn ut mer om personvern

Mobilkontroller

Annonser kan tilpasses personlig på grunnlag av enheten du bruker. Du kan slå av denne personlige tilpasningen av annonser i innstillingene for enheten.

Android

1. Åpne appen for Google-innstillinger på enheten din (den heter «Google Innstillinger» eller «Innstillinger» avhengig av hvilken enhet du bruker).
  2. Rull ned, og trykk på Google
  3. Trykk på Annonser
  4. Slå på Velg bort interessebaserte annonser eller Velg bort personlig tilpassede annonser.

Finn ut mer om kontroller for annonserings-ID

iOS

På iOS-enheter brukes Apples «Advertising Identifier» (annonseringsidentifikator). Du kan finne ut mer om begrensning av annonsesporing med denne identifikatoren i Innstillinger-appen på enheten din.

Google og annonseringsstandarder

Googles annonsenettverk er ett av over 100 annonsenettverk på nettet der det vises annonser på nettsteder og i apper. Google er medlem i bransjegrupper, som for eksempel Digital Advertising Alliance, som utvikler og følger standarder innen annonsering på nettet.

Du har kanskje sett Annonsevalg-ikonet AdChoices icon som vises sammen med annonser fra annonsenettverk som er medlemmer i Digital Advertising Alliance. Bransjegruppene varierer etter sted.

Gruppe Plassering
Australian Digital Advertising Alliance Australia
Digital Advertising Alliance (DAA) USA
Digital Advertising Alliance of Canada Canada
European Digital Advertising Alliance Europa
Network Advertising Initiative USA

Registrer deg for AdSense

Gi tilbakemelding om nettstedet eller annonsen du nettopp har sett

Problemet/problemene gjelder: