Vi anbefaler at du går til AdSense-siden din, der du finner personlig tilpasset informasjon om kontoen din som kan være nyttig for å lykkes med AdSense.

Feilsøking av inntektsfall

Identifiser problemet som forårsaket inntektsfallet

Når du skal finne årsaken til inntektsfallet, må du først gjøre deg kjent med de viktigste faktorene som påvirker inntektene dine. Det er en rekke faktorer som påvirker inntektene, men generelt sett er dette de viktige beregningene: kostnad per klikk (CPC), CTR og antall visninger. Du kan se disse beregningene på Rapporter-siden i AdSense-kontoen din.

Is your Google AdSense revenue declining?

1. Gjennomgå resultatene du tidligere har oppnådd med kontoen. Opprett en ny rapport, og utvid datoperioden til å omfatte minst de siste tre månedene, så du kan identifisere trender eller spesifikke problemer.

2. Se hvilke endringer du har gjort i kontoen, og når du gjorde disse. Slik kan du finne den underliggende årsaken til inntektsfallet.

3. Når du har fått bekreftet hvilken dato nedgangen startet på, kan du analysere det bakenforliggende problemet. Du kan blant annet sjekke hvilken plattform inntektsfallet skjedde på. Hvis du ser at nedgangen var forbeholdt mobilenheter, kan dette indikere lav sidehastighet, dårlig annonseimplementering, endringer på mobilnettstedet og så videre.

4. Legg til beregningene for CTR, CPC og antall visninger i rapporten, og prøv å forstå hvilken verdi som faktisk forårsaket nedgangen. Inntekter beregnes ved å multiplisere CPC, CTR og visninger. Om én eller flere av disse verdiene endres, fører det til at de samlede inntektene går opp eller ned. Kontrollér hvilken verdi som har en tilsvarende utvikling som inntektene.

Merk: Vi anbefaler at du fullfører alle trinnene i denne veiledningen for å finne ut hva som har ført til inntektsfallet. Ikke kontakt brukerstøtten med mindre de aktuelle verdiene har gått ned betraktelig, eller om den nedadgående trenden har vart i over en uke.

Neste trinn: Inntektsfall på grunn av CPC