Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Anpassade och icke-anpassade annonser för LGPD

I den här artikeln beskriver vi skillnaderna mellan anpassade och icke-anpassade annonser i fråga om LGPD (Lei Geral de Proteção de Dados). Läs mer om sekretesslagstiftningen LGPD

Anpassade annonser

Anpassad annonsering (kallades tidigare intressebaserad annonsering) är ett effektivt verktyg som gör annonserna intressantare för användarna och ökar avkastningen på investeringen för annonsörerna. I alla våra produkter för utgivare drar vi slutsatser om en användares intressen utifrån de webbplatser de besöker eller de appar de använder. Detta låter annonsörer inrikta sina kampanjer efter dessa intressen, vilket ger en förbättrad upplevelse för både användare och annonsörer.

Vi på Google räknar annonser som anpassade när de är baserade på tidigare insamlad eller historisk data som avgör eller påverkar valet av annonser. Detta omfattar en användares tidigare sökfrågor, aktiviteter, besök på sidor eller i appar, demografisk information eller plats. Specifikt omfattar detta till exempel demografisk inriktning, inriktning efter intressekategori, remarketing, inriktning på kundmatchningslistor och inriktning på målgruppslistor som har laddats upp i Display & Video 360 eller Campaign Manager 360.

Icke-anpassade annonser

Icke-anpassade annonser är annonser som inte är baserade på en användares tidigare beteende. De inriktas med hjälp av kontextbaserad information, inklusive geografisk inriktning på bred allmän plats (stadsnivå, men inte postnummer) utifrån aktuell plats samt innehåll på den aktuella webbplatsen eller appen eller aktuella söktermer. Google tillåter inte intressebaserad målgruppsinriktning, inklusive demografisk inriktning och inriktning på användarlistor.

Även om icke-anpassade annonser inte använder cookies eller mobilannonsidentifierare för annonsinriktning använder de fortfarande cookies eller mobilannonsidentifierare för frekvenstak, för samlade annonsrapporter och för att bekämpa bedrägerier och missbruk.

När en inloggad Google-användare i Brasilien direkt har givit Google information om sin ålder som anger att han eller hon är ett barn visar Google endast icke-anpassade annonser för den användaren, oavsett om utgivaren skickar en signal om icke-anpassade annonser i annonstaggen eller inte.

Icke-anpassade annonser för programmatiska transaktioner

När en signal om icke-anpassade annonser skickas i taggen händer följande för programmatiska transaktioner:

Programmatiska transaktioner är transaktioner från Öppna auktioner, Privata auktioner, Första titt, Önskade transaktioner och Garanterad programmatisk.
  • Annonser som visas använder inte information som är baserad på användarens tidigare beteende.
  • Google registrerar inte information mot användaridentifierare för mätning eller inriktning av anpassade annonser.
  • Inga annonser visas med intressebaserad målgruppsinriktning (inklusive demografisk inriktning och inriktning på remarketinglistor)
  • Annonser som visas via GDN och Display & Video 360 använder endast innehållsinriktning och placeringsinriktning. Dessa annonser kan använda IP-adress för geografisk inriktning på högre nivå (stadsnivå) och för att förhindra ogiltig aktivitet. Dessa annonser använder också cookies och/eller IDFA och AdID för frekvenstak, samlade annonsrapporter och för att motverka bedrägeri och otillåten användning.
  • Icke-anpassade annonser har inte stöd för tredjepartsköpare eller annonsspårning från tredje part.

Icke-anpassade annonser för icke-programmatiska transaktioner

När en signal om icke-anpassade annonser skickas i taggen händer följande för icke-programmatiska rader:

Icke-programmatiska rader är rader som inte ingår i Garanterad programmatisk eller Programmatiska val i Ad Manager, Ad Exchange eller AdSense.
  • Inga annonser visas med intressebaserad målgruppsinriktning (inklusive demografisk inriktning och inriktning på remarketinglistor)
  • Google registrerar inte information mot användaridentifierare för mätning eller inriktning av anpassade annonser.
  • Om inga annonsteknikleverantörer har angivits eller kan upptäckas visas icke-anpassade annonser endast för bokningar.

Icke-anpassade annonser för avkastningsgrupper

När en signal om icke-anpassade annonser skickas i taggen händer följande för avkastningsgrupper som använder Öppen budgivning och medling för appar:

• Öppen budgivning är inaktiverat och inga utrop görs till öppna budgivare
  • Medling för appar är inte inaktiverat

Vanliga funktioner som påverkas av att icke-anpassade annonser visas

• Inriktning på målgruppslösningar är inte tillgängligt för IAA-förfrågningar
  • Inriktning på mobiloperatör i Ad Manager är inte tillgängligt för IAA-förfrågningar
  • Bandbreddsinriktning i Ad Manager är inte tillgängligt för IAA-förfrågningar
  • Vissa dataöverföringsfält, till exempel UserId, är inte tillgängliga
  • Transaktioner med icke-Display & Video 360-köpare kan inte genomföras för IAA-förfrågningar
  • Transaktioner med Display & Video 360-köpare kan påverkas om de använder pixlar från tredje part eller målgruppsinriktning för IAA-förfrågningar

Ändringar i rapporteringen för icke-anpassade annonser

• För icke-anpassad annonstrafik är vissa dataöverföringsfält i Ad Manager tomma, inklusive UserId, AudienceSegmentIds, Bandwidth och MobileCarrier.
  • Räckviddsrapporteringens noggrannhet i Ad Manager kan påverkas.